REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 8 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6876
12.4° Constanța Marți, 8 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6876
 

Primăria Constanța mai bagă 5 mil. de lei în Incubatorul de afaceri din Piața Ovidiu! Video

Primăria Constanța mai bagă 5 mil. de lei în Incubatorul de afaceri din Piața Ovidiu! Video

Mirela PASCAL, Ricardo DRAGOMIR 8 octombrie 2024 | 00:00 287

Casa Embiricos, una din clădirile emblematice ale Constanței, în care s-au scris pagini importante din istoria orașului de la malul mării, mai are mult până va deveni... incubator de afaceri. În 2022, Primăria Constanța atribuia contractul, de aproape 12 milioane de lei, pentru execuția lucrărilor, asocierii Bau Klincher Art SRL și Mis Grup SRL, având ca lider de asociere firma Bau Klincher ARL. Toate bune și frumoase numai că au apărut lucrări suplimentare pe parcursul execuției, având în vedere stadiul de degradare al imobilului și valoarea sa istorică. Așa se face că municipalitatea a lansat, pe 4 octombrie, o nouă licitație, în vederea contractării unei firme care să se ocupe de restul lucrărilor rămase de executat. Cu alte cuvinte, au mai fost puși la bătaie încă 5 milioane de lei.

Primaria Constanta mai baga 5 mil. de lei in Incubatorul de afaceri din Piata Ovidiu! Video

În 2022, firma fostului deputat PNL Mircea Dolha a semnat cu Primăria Constanța contractul în valoare de peste 11 milioane de lei, privind execuția lucrărilor de construcții, conform proiectului tehnic, aferente obiectivului de investiții ,,Incubator de afaceri Constanța”. Asocierea de firme Bau Klincher Art SRL și Mis Grup SRL, având ca lider de asociere Bau Klincher ARL, avea la dispoziție 18 luni să termine de reabilitat clădirea însă, ulterior, termenul a tot fost prelungit, din varii motive.

Primaria Constanta mai baga 5 mil. de lei in Incubatorul de afaceri din Piata Ovidiu! Video

Au apărut lucrări neprevăzute...

Și nu va fi prea curând gata viitorul incubator de afaceri. Au apărut lucrări suplimentare pe parcursul execuției, având în vedere stadiul de degradare al imobilului și valoarea sa istorică. Așa că Primăria Constanța a lansat o nouă licitație în vederea contractării unei firme care să se ocupe de restul de lucrări. Și nu va fi pe gratis! Însă 5 milioane de lei ne mai costă restul de lucrări.

Primaria Constanta mai baga 5 mil. de lei in Incubatorul de afaceri din Piata Ovidiu! Video

Este clar că această procedură va fi de durată, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 23 octombrie. Tot atunci se vor deschide și ofertele... asta dacă vor exista ofertanți și nu va fi nevoie să se reia licitația. De asemenea, trebuie luat în calcul și posibilitatea ca procedura să fie contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Primaria Constanta mai baga 5 mil. de lei in Incubatorul de afaceri din Piata Ovidiu! Video

Obiectivul general al ,,Incubatorului de afaceri”

Prin reabilitarea clădirii din Piața Ovidius se dorește crearea unui incubator de afaceri sectorial, destinat sectorului industriilor creative, într-un imobil cu regim de înălțime S+P+4E+M, localizat în Municipiul Constanța. Un incubator de afaceri funcțional, care va fi destinat antreprenorilor din industriile creative, va avea o suprafață de 2346 metri pătrați, regim de înălțime S+P+4E+M și capacitatea de a găzdui maximum 17 firme rezidente și 160 de persoane. De asemenea, 71% spațiu de incubare va fi ocupat de către rezidenți (firme incubate) la 2 ani de la finalizarea proiectului.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817