REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.7° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
23.7° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Primăria Constanța, precizări în legătură cu demolarea Creșei nr. 6, de pe aleea Topolog

Primăria Constanța, precizări în legătură cu demolarea Creșei nr. 6, de pe aleea Topolog

A.F. 18 martie 2024 | 18:13 2701

Reprezentanții Primăriei Constanța au făcut luni, 18 martie a.c. precizări în legătură cu demolarea Creșei nr. 6 de pe aleea Topolog. Potrivit acestora, clădirea nu poate fi reabilitată, iar soluția cea mai eficientă atât din punct de vedere financiar, cât și al siguranței este demolarea.

Primaria Constanta, precizari in legatura cu demolarea Cresei nr. 6, de pe aleea Topolog

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la demolarea Creșei nr. 6 de pe aleea Topolog, facem următoarele precizări:

Este nevoie de creșe în municipiul Constanța! Nimic mai adevărat. Iar eforturile depuse de administrația locală au fost constante. Au fost depuse solicitări pentru amenajarea a două creșe la Compania Națională de Investiții, din care a fost aprobată finanțarea pentru o creșă, în cartierul Palazu Mare, pe strada Tineretului. În completare s-au făcut demersuri pentru construcția unor noi creșe prin Programul Național de Redresare și Reziliență, însă, lipsa terenurilor din proprietatea municipiului Constanța a limitat depunerea proiectelor. Mai mult, legislația care reglementează edificarea unor astfel de construcții s-a modificat de foarte multe ori în ultimii ani. Spre exemplu, una dintre modificări prevede ca terenul pe care poate să fie edificată o creșă nouă trebuie să aibă între 100 și 120 mp de copil. La aceste prevederi, ulterior s-a mai adăugat ca terenul destinat activităţilor în aer liber trebuie să aibă minimum 10 mp/copil pentru construcţiile noi și nu mai puțin de 5 mp/copil pentru cele existente.

Primaria Constanta, precizari in legatura cu demolarea Cresei nr. 6, de pe aleea Topolog

În privința demolării Creșei nr. 6, clădirea este nefuncțională de peste 15 ani și se află într-o stare deplorabilă. De-a lungul ultimilor ani s-au căutat mai multe soluții pentru reabilitarea și consolidarea acesteia. Au fost realizate expertize, în speranța că imobilul poate fi reabilitat. Rezultatul însă a fost mereu același: clădirea nu poate fi reabilitată, iar soluția cea mai eficientă atât din punct de vedere financiar, cât și al siguranței este demolarea.

În plus, terenul are o suprafață de 2.037 mp și nu poate fi utilizat pentru construirea unei creșe care are nevoie de minimum 2.525,84 mp. Totodată, municipalitatea caută să identifice noi terenuri pe care să poată fi construite creșe. Din aceste motive s-a optat pentru construirea unei parcări, zona fiind deficitară la acest capitol.

Primaria Constanta, precizari in legatura cu demolarea Cresei nr. 6, de pe aleea Topolog

Pe de altă parte, Primăria Constanța are în lucru documentații pentru construirea a 6 parcări etajate, la care se adaugă alte parcări mici ce vor fi amenajate în diferite zone ale Constanței“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt gaozarule,ba p***a cate masini circula pe acolo sa faca parcare etajata.Este strada Corbului aglomerata? Cine dracu isi duce ma masina la cimitir in parcare etajata? Ma-ta? Iese ma-ta si neamul ma-tii din mormant si parcheaza acolo? In zona aglomerata este parcare cu bani etajata. Cine dracu da bani sa parcheze in parcare etajata iti iau nemernici din primarie pielea de pe tine sa platesti o ora de parcare.O sa fie o cladire goala si restul terenului vandut.Siktir muistule esti o jigodie cu inters din primarie pentru acel loc si acea cladireCretinii ca voi nu se gandesc la crese ,camine,scoli se gandesc la parcari,terenuri,cladiri de demolat si furat.Toti nemernici din primarie de34 de ani doar distrug,demoleaza fac parcari,pun si schimba borduri staplisori,pavele,cosuri de gunoi,indicatoare,banci,modernizare staii de autobuz.Asta fac toti nemernici din primarie si afacerile cu firmele private ale celor care au lucrat in primarii.Asta faceti nemernicilor de 34 de ani sifonati banii
0
0
Lângă clădirea respectiva e deja un loc...posibil construcția unei parcari ... măcar dacă faci un bloc fi-ti deștepți și obligați investitorul sa amenajeze construcția noua , la parter și 1 etaj cu spațiul pt grădiniță. Nu de alta dar dc vreți sa creșteți rata natalității , creații condiții
2
0
Pai urmeaza sa ,,aranjeze" si b-dul Bratianu,adica sa desfiinteze locurile de parcare de pe respectiva artera de circulatie.Adica,sute de locuri de parcare de pe Bratianu vor dispare! ,,Imbunatatirea mobilitatii" cu care ne-au batut la cap,mergi la Valu cu viteza de cortegiu funerar!
0
0
pai si daca parcarea e langa cimitir, ce are!? gaozarule!!
0
2
si locatia de la JT Tower a colegului de partid intruneste conditiile???? se platesc 6000 euro lunar unei locatii fara curte ,fara ferestre pentru aerisire,fara spatiu de parcare.....doar interese
1
1
Sa va ia dracu cu parcarile voastre de mincinosi ordinari.Dracu sa va aleaga.Manca-v-ar viermii.Doar sa vindeti si sa furati.Atat sunteti in stare nemrnicilor.Asta nu este cladire de demolat.A fost cresa o faci cresa.Nici macar sa rebilitati o cresa nenorocitilor nu sunteti in stare si va laudati cu un c***t "mari" realizari parcari.Trei linii trase pe 50-100 de m numita parcare.Cretinilor.Ce nu puteti idiotilor sa reabilitati,asta nu este cladire veche din 1900 in peninsula.Alea au putut fi reabilitaea asta nu? Cine dracu parcheaza ma langa cimitir o bagati pe ma-ta si neamul vostru? Pentru ce animalelor faceti parcare langa cimitire cretinilor? Cum sa luati cresa copiilor sa o demolati? A facut-o ma-ta ma? Vindeti si terenul asta nu va mai ajunge ,moartea sa va ia pe toti.Cat de nenorociti sunteti sa nu vreti sa reabilitati cresa? De asta a fost lasata in paragina sa vindeti apoi terenul.La puscarie hotilor! Pe cine incercati sa pacaliti animalelor?
15
1
Este efectiv langa o parcare. Hai cu votul neamule!
7
1

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245