REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Primăria Deleni este bună de plată. Vezi de ce!

Primăria Deleni este bună de plată. Vezi de ce!

Victor ROTARU 20 februarie 2023 | 00:00 476

La Deleni, primarul este mai presus de lege?! Două femei din Deleni au acționat în instanță Comisia locală de fond funciar Deleni și Comuna Deleni prin primar, cerând să facă demersuri în vederea întocmirii documentației tehnice pentru recepţia planului parcelar şi înscrierea imobilelor în sistemul integrat de cadastru, precum şi să depună documentaţia completă la OCPI Constanţa, inclusiv documentaţia cadastrală. În primă instanță magistrații au dat câștig de cauză către Primăria și Comisia locală de fond funciar Deleni, dar la apel, judecat la Tribunalul Constanța, s-a revenit asupra deciziei dându-se câștig de cauză reclamantelor, astfel că Primăria și Comisia locală vor trebui să achite peste 100.000 de lei către cele două reclamante.

Primaria Deleni este buna de plata. Vezi de ce!

Totul a început atunci când două femei din Deleni au acționat în instanță Comuna Deleni prin primar și Comisia locală de fond funciar Deleni, cerând să se facă demersurile necesare în vederea întocmirii documentației tehnice pentru recepția planului parcelar și înscrierea imobilelor în sistemul integrat de cadastru, precum și să depună documentația completă la OCPI Constanța, inclusiv documentația cadastrală.

Primaria Deleni este buna de plata. Vezi de ce!Minută judecătorească

Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au dat câștig de cauză primăriei și Comisiei locale, însă reclamantele au formulat apel, judecat la Tribunalul Constanța, acolo unde instanța a decis să admită apelul celor două femei și să schimbe în parte sentința civilă, cu alte cuvinte, a dat câștig de cauză reclamantelor.  În urma sentinței, cele două femei au apelat la un executor judecătoresc care a somat primăria să pună în executare hotărârea. Pentru că nici după termenul legal de 10 zile de la primirea somație primăria nu a făcut nimic, instanța a admis acțiunea formulată de cele două femei, și obligă Comuna Deleni prin primar și Comisia locală de fond funciar Deleni la plata de penalități în sumă de 500 pe zi (de întârziere) până la executarea obligației înscrise în titlul executoriu. Somația fiind dată pe 15 martie 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166