REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primăria din Chilia Veche le cere locuitorilor să nu iasă noaptea din casă, din cauza bombardamentelor

Primăria din Chilia Veche le cere locuitorilor să nu iasă noaptea din casă, din cauza bombardamentelor

Ana Maria LIPAN 10 septembrie 2023 | 10:31 1161

Primăria Chilia Veche a postat pe pagina de Facebook a instituÈ›iei un mesaj pentru locuitorii comunei, în care aceÈ™tia sunt sfătuiÈ›i să nu iasă din casă È™i cum să procedeze dacă descoperă materiale explozive neexplodate, în contextul bombardamentelor Rusiei în Ucraina, transmite digi24.ro.

Primaria din Chilia Veche le cere locuitorilor sa nu iasa noaptea din casa, din cauza bombardamentelor

ReprezentanÅ£ii Primăriei Chilia Veche spun că transmit acest mesaj cetățenilor, în contextul atacurilor Rusiei asupra Ucrainei care au avut loc în apropierea graniÅ£ei cu România ÅŸi al găsirii unor fragmente de dronă în zonă.

“Å¢inând cont de evenimentele înregistrate ÅŸi de contextul geopolitic actual determinat de atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei, care a generat atacuri recente ÅŸi repetate, aflate în imediata apropiere a graniÅ£elor cu România, recomandăm cetăţenilor: PăstraÅ£i-vă calmul, nu intraÅ£i în panică, liniÅŸtiÅ£i-i ÅŸi pe ceilalÅ£i, protejaÅ£i copiii, bătrânii ÅŸi femeile.”

În mesaj, se recomandă, printre altele, să evite deplasările noaptea pe Dunăre cu bărci cu motor. De asemenea, locuitorii comunei sunt sfătuiÈ›i să anunÅ£e PoliÅ£ia despre descoperirea unor muniÅ£ii neexplodate ÅŸi să nu miÅŸte de pe loc materiale explozive.

“EvitaÅ£i deplasările pe timpul nopÅ£ii, evitaÅ£i angajarea în discuÅ£ii cu necunoscuÅ£i, evitaÅ£i deplasările noaptea pe Dunăre cu bărci cu motor, deoarece sunetul motoarelor poate fi confundat cu sunetul dronelor folosite în atacul împotriva statului vecin, încercaÅ£i să-i ajutaÅ£i pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dumneavoastră din aceste categorii de risc, anunÅ£aÅ£i de urgenţă organele de poliÅ£ie, autorităţile administraÅ£iei publice locale despre descoperirea de muniÅ£ii neexplodate”, se arată în mesajul Primăriei Chilia Veche. Oamenii sunt sfătuiÅ£i È™i ce trebuie să facă atunci când găseasc muniÅ£ii neexplodate.

“Nu miÅŸcaÅ£i de pe loc materiale explozive descoperite neexplodate, nu introduceÅ£i în clădiri, încăperi sau locuinÅ£e muniÅ£ii descoperite neexplodate, nu desfaceÅ£i ÅŸi nu folosiÅ£i materiale explozive descoperite neexplodate pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente”, au mai precizat reprezentanÅ£ii Primăriei Chilia Veche. De asemenea, oamenilor li se recomandă să nu lovească, taie sau demonteze muniÅ£iile neexplodate, să nu aprindă focul deschis în apropierea muniÅ£iilor descoperite neexplodate sau să le introducă în foc, să nu se joace cu muniÅ£ii descoperite neexplodate. ”Trecem cu toÅ£ii printr-o încercare, din care putem ieÅŸi cu bine doar dacă respectăm regulile ÅŸi vom acÅ£iona împreună. Este extrem de important ca toate recomandările anterioare să fie respectate”, este mesajul Primăriei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PAI SI PLASE CAND MAI PUNEM??? ZIUA
0
0
Suntem sub umbrela NATO...Nu muriți repede va mai chinuiți fraierilor!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510