REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
27.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Primăria Hârșova, notificare publică privind situația cablurilor neasumate de operatorii de telecomunicații

Primăria Hârșova, notificare publică privind situația cablurilor neasumate de operatorii de telecomunicații

Virgil STOIAN 28 aprilie 2023 | 00:00 229

Având în vedere aspectul inestetic al cablurilor aeriene neetichetate, nefuncționale și, în unele cazuri, montate în mod abuziv și ilegal, Primăria Orașului Hârșova a transmis, în ultimele luni, mai multe solicitări și somații către toți operatorii de telecomunicații care activează pe raza U.A.T Hârșova, în baza mai multor sesizări venite din partea hârșovenilor.

Primaria Harsova, notificare publica privind situatia cablurilor neasumate de operatorii de telecomunicatii
Cea mai recentă solicitare în acest sens invita operatorii de telecomunicații să participe la o ședință de lucru pentru a discuta și identifica potențiale rezolvări privind soluționarea sesizărilor transmise de către dumneavoastră.
Întrucât operatorii de telecomunicații au ignorat notificările autorității publice locale, Primăria Orașului Hârșova vă aduce la cunoștință faptul că a fost adoptat H.C.L nr. 50/2023 privind aprobarea Regulamentului pentru stabilirea condițiilor de exercitare a dreptului de acces pe domeniul U.A.T Hârșova în vederea instalării, întreținerii, înlocuirii sau mutării rețelelor de comunicații electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora, a modului de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum și măsurile privind construirea de rețele noi de comunicații electronice.
Astfel, toți operatorii de telecomunicații sunt rugați, în mod public, să verifice situația cablurilor montate pe raza U.A.T Hârșova, să se asigure că acestea sunt etichetate, sunt montate în mod legal, că nu încurcă în niciun fel buna desfășurare a activităților zilnice și că nu prezintă niciun fel de risc pentru cetățenii orașului.
Toate cablurile aeriene neetichetate până la termenul stabilit prin H.C.L nr. 50/2023 vor fi considerate abandonate și îndepărtate de pe domeniul public.
După demararea acțiunilor de tăiere a cablurilor abandonate, companiile de telecomunicații care nu iau măsuri în termenul indicat, vor fi direct răspunzătoare pentru eventualele defecțiuni ce se vor ivi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712