REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primăria Hârșova, proiect care vizează reducere numărului de mame minore

Primăria Hârșova, proiect care vizează reducere numărului de mame minore

Virgil STOIAN 31 martie 2023 | 00:00 521

 În cursul zilei de vineri, 31 martie,, Primăria Orașului Hârșova a găzduit o ședință de lucru organizată în cadrul unui proiect interinstituțional care vizează reducerea numărului de sarcini în rândul mamelor minore.

Primaria Harsova, proiect care vizeaza reducere numarului de mame minore
Scopul întâlnirii a vizat identificarea principalelor probleme care duc la sarcini în rândul minorelor și conceperea unui plan local de prevenție pentru a veni în sprijinul acestora. Printre personalitățile importante care au luat cuvântul la ședință se numără:
Radu Szekely, Consilier la Cancelaria Prim-Ministrului, Departamentul pentru Responsabilitate Socială și Grupuri Vulnerabile;
Sorin Mihai, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
Loredana Manolache, Inspector Școlar Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Constanța;
Cristina Mihaela Schipor, Director al Direcției de Sănătate Publică Constanța;
Silviu Mihai Marcosanu, Director Executiv al Direcției pentru Protecția Copilului.
Pe parcursul ședinței, reprezentanții Liceului Teoretic "Ioan Cotovu", Liceului Tehnologic "Carsium", Școlii Gimnaziale Nr. 1 Hârșova și Grădiniței cu Program Prelungit Tic-Pitic au adus o contribuție valoroasă, demonstrând preocuparea cadrelor didactice din localitate față de dezvoltarea procesului educațional și față de binele elevilor.

În România, mamele minore reprezintă aproape un sfert din totalul mamelor minore la nivelul Uniunii Europene. Proiectul are ca scop reducerea numărului de cazuri de sarcini în rândul mamelor minore prin acțiuni de prevenție și educare, precum și sprijinirea mamelor minore în ceea ce privește drepturile și obligațiile aferente prin eficientizarea comunicării interinstituționale.

Acționând alături de instituțiile abilitate, Primăria Hârșova va continua să sprijine astfel de proiecte, promovând o abordare integrată și colaborativă în prevenirea sarcinilor la vârste fragede și protejarea drepturilor și nevoilor femeilor tinere și vulnerabile

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510