REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Primăria Mangalia a mai încheiat un contract cu firma care a târât-o prin instanțe

Primăria Mangalia a mai încheiat un contract cu firma care a târât-o prin instanțe

Ana Maria LIPAN 28 august 2023 | 00:00 5727

Primăria Mangalia a încheiat recent încă un contract cu firma Dicon Mid Construct SRL, de data aceasta pentru actualizarea documentațiilor SF/DAL și întocmirea proiectului tehnic aferent obiectivului de investiții „Creștere a eficienței energetice a Școlii Sf. Apostol Andrei“. Nu este prima colaborare între societate și municipalitate, care a fost chiar nevoită în anul 2022 să plătească 53.000 de euro aceleași companii, după ce a fost dată în judecată pentru întârzieri la plata unor facturi fiscale, ce reieșeau din alte două contracte. 

Primaria Mangalia a mai incheiat un contract cu firma care a tarat-o prin instante

Recent, Primăria Mangalia a încheiat un contract pentru prestarea serviciilor de actualizare a documentației tehnico-economice, faza documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, elaborare proiectare tehnică și asistență tehnică din partea proiectantului în perioada de realizare a lucrărilor pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii publice - Școala Sf. Apostol Andrei“, cu firma Dicon Mid Construct SRL.

Valoarea totală a achiziției este de 198.500 de lei, adică nu mai puțin de 40.204,16 de euro.   

Primaria Mangalia a mai incheiat un contract cu firma care a tarat-o prin instante

Municipalitatea nu se află la prima colaborare cu societatea din Giurgiu, încheind în lunile martie, respectiv aprilie 2022, alte două contracte cu aceasta. În primul contract se urmărea a fi executate serviciile de expertiză tehnică și audit energetic pentru trei obiective, printre care și sediul primăriei Mangalia. Iar în cel de-al doilea contract avea același obiect, fiind vizate trei unități de învățământ din cadrul municipiului. Ce s-a întâmplat după însă, aduce aminte de fenomenul ajuns deja cunoscut drept denumirea de  „mecanismul jafului organizat din Mangalia”, modalitate prin care s-au pierdut din patrimoniul local în jur de 20.000 de metri pătrați de teren în buza mării, în trecut. 

Ca și în alte cazuri, primul pas este unul simplu. Primăria municipiului Mangalia a înregistrat întârzieri la plata facturilor fiscale, emise în baza înțelegerii, încălcându-și astfel obligația de plată, în termenul stipulat contractual, a serviciilor de care a beneficiat. Societatea a mers în instanță, întrucât nu a fost remunerată pentru serviciile prestate, iar Primăria municipiului Mangalia a fost obligată să plătească peste 53.000 de euro firmei Dicon Mid Construct SRL. Din acești bani, 257.040 lei reprezintă costul contractelor pentru serviciile de expertiză tehnică și audit energetic, și 8.893 de lei reprezintă penalitățile de întârziere. Întreaga situație amintește de unul dintre evenimentele relatate de consilierul local Ozghiun Menabit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. 

Primaria Mangalia a mai incheiat un contract cu firma care a tarat-o prin instanteOzghiun Menabit

„Factura de 1 milion de lei a plecat de la, să zicem, Cioroianu SRL, care conjunctural este și finul primarului. Primarul nu a plătit banii, ei s-au dus în instanță și au cerut despăgubiri și până să le obțină, au vândut drepturile litigioase unei firme din Arad. Firma din Arad a venit, primăria din două termene a pierdut. Și iată cum a fost obligată primăria să plătească. Nici măcar primăria, ci Consiliul Local. Consiliul Local nu deține patrimoniu, nu poți să îl execuți. S-au gândit ei atunci să execute terenuri din Mangalia. Au executat 20 de mii de metri pătrați, exact terenul dintre Saturn și Venus, terenul acela care este între plajă și stradă. Adică cel aflat în buricul stațiunii. Ca și cum nu s-ar fi găsit în Dobrogea un teren sau în altă zonă. Atunci când ești executat, prima dată te întreabă, deci înseamnă că cineva din primărie a confirmat că poate fi executat acel teren. Și nu este singurul caz. Este un sistem prin care ei justifică devalizarea bugetului. Se face contract cu cineva care dă apă, nu plătește apa, încep să curgă penalitățile și la final vine firma și cere penalitățile, după care primăria pierde. Este o metodă de a scoate bani din bugetul local.”, a relatat acesta. 

Ciudat este, de asemenea, că noua achiziție a fost realizată prin cumpărare directă, fără organizarea unei licitații electronice, deci Primăria Mangalia a ales cu bună știință și încheie un nou contract cu firma care a târât-o prin instanțe. Precizăm că firma Dicon Mid Construct SRL îl are ca unic administrator pe Niculae Costin, și are ca obiect de activitate Dezvoltare Imobiliară. În anul fiscal 2022 a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de  524.704 de lei, profit de doar 10.744 de lei și datorii ce se ridică la suma de 217.007 de lei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand o sa vedem stirea asta atunci o sa se potoleasca primarul avar al Mangaliei
2
0
Pe Haple de Chelaru cand ne scapa DNA -ul de el ? Viceprimarul Dumitrascu Costel Aurelian se lauda ca are “ spate “ la DNA Constanta un p******r ce este ruda cu Palas Claudiu seful lui de la PMP .
4
0
Pe astia nu-i mai opreste nimeni din furat?
5
0
Dl chestor Glugă,cum sa numesti un inspector principal comandant al Politiei Municipiului Mangalia..?!!! tu realizezi competenta unui ,,sef de post la 23 August”?..comparativ cu o politie de Municipiu…! nu te mai faci bine dl Chestor…sau presiunea lui Mugurel Mitrana de la primaria 23 August a fost prea puternică..?!!!! meriti sa fii anchetat ptr numirea asta dl Glugă…,,Nu am onoarea..!’
10
0
Frizerul spitalului este șoferul managerii, el este cărtita vb în toată mangalia de fufele din spital, are frizerie în curtea spitalului.
12
0
O mare măgărie , de fapt nimic nou ; se fura pe legislația defetuasa aflată in viguare . De fapt este făcută intenționat , sa se poată fura .
13
2
Acest specimen uman este un mare excroc care da peste tot bani sa il mentina pe fuctie si sa fie liber
14
1
Mii de ani îi vor trebui luminii să i ajungă . Mașinăria de scos bani din primărie lucrează impecabil.
9
2
Raducule vezi ca pe alina ti i arde unul din Bucuresti.Om greu.
14
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016