REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Primăria Murfatlar, acuzată de distrugere de morminte!

Primăria Murfatlar, acuzată de distrugere de morminte!

Replica API 22 februarie 2022 | 00:36 1855

Gardurile de fier din cimitir, motiv de discuții între locuitorii orașului și Primăria Murfatlar. Un locuitor al orașului aduce acuzații grave către administrația publică locală, după ce angajații din cadrul Serviciului Întreținerea și Administrarea Domeniului Public și Privat i-au distrus mormântul unei persoane dragi. Nemulțumirea oamenilor vine din faptul că s-a acționat fără să fie anunțați în prealabil și s-au trezit fără stâlpii de fier și cu mormintele distruse.

Revoltă în Murfatlar! Locuitorii orașului acuză administrația publică că le-ar fi distrus mormintele celor dragi, fără să fie anunțați în prealabil. Mai mult decât atât, oamenii spun că sunt dispuși să depună o plângere la Poliție pentru distrugerea și profanarea mormintelor.

,,Multă răbdare trebuie să ai cu cei din administrația Primăriei Murfatlar în frunte cu conducătorul lor iubit. Cine va permis să începeți sa tăiați gardurile și stâlpii de metal dintre morminte? În baza cărei hotărâri ați luat această decizie fără să anunțați oamenii?”, spune bărbatul.

Bărbatul este dispus să depună o plângere la Poliție

Mai mult decât atât, omul spune că este dispus să depună o plângere la poliție pentru distrugere și profanare de morminte, dar și furt.

,,Rog administrația publică locală sa aducă atât stâlpii de metal cât și lanțurile care se aflau între stâlpi, pentru că îmi aparțin. Ceea ce au făcut se numește distrugere și profanare de morminte. Pe lângă că au tăiat acei stâlpi de metal au distrus și gresia de pe morminte. Urmează ca în zilele următoare să depun o plângere împotriva celui care a dat această dispoziție.”, a conchis bărbatul.

Anunț la poarta cimitirului

Deși bărbatul reclamă faptul că nu a fost anunțat în prealabil, la intrarea în cimitir este afișat un anunț. Mai mult decât atât, a fost acordat un termen de 30 de zile în care oamenii să desființeze lucrările, perioadă după care acest lucru urmând să se realizeze prin Serviciul Întreținerea și Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei orașului Murfatlar.

Gheorghe Cojocaru, primarul din Murfatlar

,,În vederea asigurării unei circulații fluente și a unui aspect civilizat în toare cimitirele de pe raza orașului Murfatlar (cimitirul creștin-ortodox din Calea Dobrogei 16, Cimitirul creștin-ortodox din sat Siminoc și Cimitirul musulman din strada Portului) se vor desființa împrejmuirile metalice.

Persoanele fizice care dețin locuri de veci pe care se găsesc asemenea construcții metalice, sunt rugate, ca în termen de 30 de zile să le desființeze, perioadă după care acest lucru se va realiza prin Serviciul Întreținerea și Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei orașului Murfatlar”

Contactat pentru un punct de vedere, primarul orașului Murfatlar, Cojocaru Gheorghe, nu a răspuns la telefon până la încheierea ediției.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303