REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Primăria MURFATLAR, PRECIZĂRI cu privire la taxa pe gunoi emisă pe numele unei femei decedate

Primăria MURFATLAR, PRECIZĂRI cu privire la taxa pe gunoi emisă pe numele unei femei decedate

Replica API 12 decembrie 2020 | 00:00 2327

O situație atipică a fost sesizată în orașul Murfatlar, acolo unde, un bărbat a sesizat faptul că plătește taxa anuală pentru gunoi, pentru bunica sa care este decedată. În acest caz, Serviciul de Impozite și Taxe vine și face lumină și spune că taxa nu a venit pe numele defunctei ci a unuia dintre cei trei moștenitori. De subliniat este faptul că taxa de salubritate se plătește chiar dacă nu locuiește nimeni la acea adresă.

După ce un locuitor al orașului Murfatlar a sesizat faptul că este „obligat” să plătească taxa pentru salubritate pentru bunica sa ce este decedată de 7 ani, SPIT Murfatlar nu a întârziat să vină cu un răspuns. Pe acest subiect, într-o ediție anterioară menționam faptul că redactorii Replica au trimis și o solicitare către Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Murfatlar pentru a afla detalii exacte legate de această situație. Reprezentanții SPIT Murfatlar au transmis faptul că încă din anul 2015 taxa de salubritate este pe numele unuia dintre cei trei moștenitori și chiar dacă mama acestora a decedat și la acea locație nu mai locuiește nimeni, taxa de salubritate trebuie plătită.

Chiar dacă nu locuiește nimeni la adresă, taxa de gunoi se plătește

„Cu privire la solicitarea dumneavoastra, menționăm următoarele:

Taxa specială de salubrizare este stabilită anual, de Consiliul Local al UAT Murfatlar prin Hotărâre de Consiliu Local, cu respectarea prevederilor art.30 din Legea 273/2006, art.484 din Legea 227/2015, art.6 alin (1) lit (k) si art.26 alin (1), (3),(5) din Legea 101/2006 si art.101, art.107 din Legea 207/2015.

Conform Anexei nr. 3 la Hotărârea Consiliului Local privind taxele și impozitele locale, respectiv în Regulamentul de adoptare a taxelor speciale sunt stabilite următoarele: “Taxa de salubritate se stabileşte pe baza declaraţiilor de impunere depuse de către contribuabili, în termen de 30 de zile de la data apariţiei oricărei modificări în ceea ce priveşte numărul de persoane care locuiesc în imobil. În cazul în care la adresa respectivă nu locuiește nicio persoană și nu are domiciliul sau reședința nicio persoană, se va calcula taxa salubritate pentru o persoană, pentru a acoperi cheltuielile pentru întreținerea curățeniei și a spatiilor verzi din oras. Declararea se va face pe proprie răspundere sub sancţiunile aplicate faptei de fals în declaraţii”, au declarat reprezentanții SPIT Murfatlar.

Taxa de salubritate NU a fost transmisă pe numele femeii decedate

Totodată, reprezentanții Serviciului de Impozite și Taxe au clarificat faptul că bărbatul care spune că ar fi făcut nenumărate sesizări la autoritatea locală nu este moștenitor direct și că acesta nu ar fi plătit taxa de salubrizare timp de 7 ani, așa cum a susținut.

„În data de 02.10.2015 a fost depusă declarația de impunere pentru stabilirea taxei de salubrizare, prin care unul din moștenitori a declarat că la locuința situată în Murfatlar, nu locuiește nicio persoană. Ținând cont de prevederile Regulamentului de adoptare a taxelor speciale, pe baza declarației dată la data de 02.10.2015 de moștenitorul legal al defunctei, s-a calculat taxa de salubrizare pe o persoană, pentru a se acoperi cheltuielile de întreținere a curățeniei și spațiilor verzi din oraș. De asemenea, începând cu data de 02.10.2015, taxa nu se achită pe numele defunctei, ci pe numele moștenitorului care a depus declarația de impunere. Facem precizarea că domnul Bălașa Alexandru nu are calitate de moștenitor față de defunctă (bunica), pentru care acesta susține că achită taxa de salubrizare de 7 ani!” au mai transmis reprezentanții SPIT Murfatlar.

Citește și: La MURFATLAR, și MORȚII trebuie să plătească GUNOIUL

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E foarte la moda vine resurectia.
0
0
poate ca aceeasi primarie a emis si certificatul de deces, dar de unde sa stie, asa e
0
0
7 ani au dormit in bocanci mostenitorii..Vai ce miracol in sfarsit s-au trezit ..De unde sa stie Primaria ca dna a decedat doar Primaria nu este birou de ghicit in astre.
0
1
bravo baieti, acu sa ne taxati si pentru ca respiram, chiar si pe morti
1
1
Dusi cu pluta ,la fel ca si in alte localitati din judet. Nu locuiesti,dar platesti ca asa a hotarat consiliul local!!
0
2
Megahotie ,tipic romaneasca ! Nu consumi nimic ,dar trebuie sa platesti .
5
2

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620