REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 13 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6851
19.4° Constanța Vineri, 13 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6851
 

Primăria Năvodari încearcă să salveze terenurile puse sub sechestru din cauza lui Matei

Primăria Năvodari încearcă să salveze terenurile puse sub sechestru din cauza lui Matei

Andreea VLAICU 13 septembrie 2024 | 00:00 393

Primăria Năvodari continuă să tragă ponoasele cauzate de vechea administrație. Pe lângă faptul că a avut și încă are de plătit un prejudiciu de milioane de euro către Uzina Midia după ce foștii administratori au făcut mangle cu banii cetățenilor, primăria încearcă acum să recupereze mai multe terenuri puse sub sechestru asigurator. Toate aceste probleme sunt rezultatele proastei administrații a fostului primar Nicolae Matei, care a și fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de la Năvodari, alături de fosta judecătoare Corina Eugenia Jianu, iar Primăria Năvodari... este victima colaterală.

Primaria Navodari incearca sa salveze terenurile puse sub sechestru din cauza lui MateiNicolae Matei

Primăria Năvodari încă are de suferit după ingineriile făcute de fosta administrație. Este bine cunoscut faptul că în 2014 orașul Năvodari s-a confruntat cu o problemă gravă, având o datorie cu multe zerouri către CET Midia. În urmă cu vreo 9 ani, orașul Năvodari s-a aflat într-o situație mai mult decât delicată, din cauza datoriei de peste 168 de miliarde de lei pe care o avea, la acea dată, de achitat SC TSP Ecoterm SA, societatea Consiliului Local, către CET Midia, suma reprezentând contravaloarea agentului termic și a apei calde furnizate în ultimii doi ani. 

Foștii administratori au gestionat defectuos fondurile publice, fapt pentru care, câțiva ani mai târziu, au fost condamnați la pedepse grele cu închisoarea. Primăria Năvodari, afectată de aceste nereguli, resimte și acum consecințele financiare ale acestor acțiuni. Mai are de achitat către Uzina Midia, până în 2027, suma de 3 milioane de euro, și deocamdată unitatea administrativ teritorială are conturile blocate și sechestru pe bunuri. În această situație de criză, Florin Chelaru continuă dezvoltarea orașului. Chelaru ne-a declarat că speră să scape orașul de datorie în patru ani.

Primaria Navodari incearca sa salveze terenurile puse sub sechestru din cauza lui MateiFlorin Chelaru

Mai multe terenuri puse sub sechestru

Tot din cauza proastei fostei administrații s-au pus sub sechestru asigurator mai multe terenuri aflate în proprietatea Primăriei Năvodari. De aceea, orașul Năvodari, prin primarul Florin Chelaru, încearcă ridicarea sechestrului la Curtea de Apel Constanța

 

Primaria Navodari incearca sa salveze terenurile puse sub sechestru din cauza lui Mateidosarul înregistrat la Curtea de Apel Constanța

Chelaru ne-a declarat că „Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța a impus primăriei să ridice poprirea asiguratorie pentru ca ulterior terenurile să intre în patrimoniul orașului.“

Revenind la datoria moștenită de Chelaru, de milioane de lei, reamintim că cei care au îndatorat orașul Năvodari sunt Mircea Suciu, fost director general al SC TSP Ecoterm SA Năvodari, şi Mihail Dima, fost director economic la aceeaşi societate comercială, trimişi în judecată, în luna decembrie 2009, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind suspectaţi de abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată. Administratorii nu duceau banii încasați de la cetățeni furnizorului, UT Midia, care, după ceva timp a dat în judecată Ecoterm. Ulterior, au și fost condamnați.

Primaria Navodari incearca sa salveze terenurile puse sub sechestru din cauza lui Matei

Imaginați-vă că, în ciuda lucrurilor rele pe care le-a făcut Năvodariului, Matei a vrut să revină pe fotoliul de primar. Își anunțase intenția de a candida la alegerile din 9 iunie, din partea partidului Neamul Românesc, însă Biroul Electoral al Circumscripției 8 i-a respins candidatura pentru funcția de primar al orașului Năvodari. A mers în instanță și a contestat decizia, dar nici aici nu a avut noroc. Cererea partidului Neamul Românesc, condus de însuși Nicolae Matei, a fost respinsă pe 9 mai, rămasă definitivă pe 10 mai. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245