REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
21.5° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Primăria Năvodari, singura primărie din județ care implementează programul Rabla Local

Primăria Năvodari, singura primărie din județ care implementează programul Rabla Local

Replica API 10 septembrie 2022 | 00:00 3832

Programul Rabla Local, menit să reducă poluarea în România, s-a împotmolit chiar înainte de a fi implementat. Programul ar trebui să înceapă pe 23 septembrie, moment până în care, unitățile administrativ teritoriale își vor putea crea conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul programului privind casarea autovehiculelor uzate.

Programul Rabla Local, are ca scop facilitarea transportului ecologic, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, persoana fizică primește un stimulent în valoare de 3 000 lei, 75-80% din sumă fiind suportată de Agenția Fondului de Mediu, iar administrațiilor locale le vor reveni 20-25%. Pentru depunerea de cereri de finanțare, împreună cu documentația aferentă, solicitanții au la dispoziție următoarea perioadă: 30 septembrie 2022, ora 10:00 – 25 noiembrie 2022, ora 14:00.

Județul Constanța reprezentat doar de primăria Năvodari, în programul Rabla Local

Fiecare administrație locală are drept de decizie în privința participării în cadrul programului Rabla Local, în funcție de bugetul pe care îl are la dispoziție, fiind sprijinită în proporție de 75- 80% de Agenția Fondului de Mediu, suma maximă cu care sunt stimulați participanții este de 3 000 de lei. Cu toate acestea, doar primăria orașului Năvodari și-a anunțat participarea în cadrul acestui program, viceprimarul, Costel Dumitrașcu, declarând pentru Replica de Constanța: ”Condițiile participării sunt: să aibă mașină de minim cinci ani, să fie declarată la taxele și impozitele de la orașul respectiv, să fie O3 sau mai veche de O3. Mașina să fie mai veche de 15 ani, cam acestea sunt cele mai importante condiții. Inițial era vorba de 50% din partea primăriei. În urma discuției cu primarii, s-a decis să mai coboare din coeficientul primăriilor, și în funcție de coeficient și de bugetul pe care îl vom mai avea disponibil, pentru că e final de an, și nu mai sunt bani, vom hotărî un număr de mașini pentru anul acesta. Vom aloca bani pentru minim 100 de mașini, și dacă vor mai exista cereri, la anul le vom onora. Doar noi am afișat participarea în program, până acum, în județul Constanța. Am văzut că la Ploiești, au declarat că nu vor participa în program, noi suntem prima primărie care a declarat că vrea să participe. E o măsură bună, sunt foarte mulți oameni care ar vrea să scape de mașini, care, ori nu le-a convenit, ori nu au putut intra la programul Rabla, cel clasic. De când a ieșit ministrul cu declarația, am văzut oameni care veneau la primărie și întrebau deja de program. Din condiții, am văzut că putem deconta până la 5 000 de mașini, noi, ca oraș Năvodari.”, a declarat viceprimarul orașului Năvodari, Costel Dumitrașcu.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă sa depășit data de 25 noiembrie nu se mai poate da nici o mașină la rabla?
0
0
Am și eu o mașină, de casat la rabla local.Unde trebuie sa ma interese?
0
0
Cand se asfalteaza strazile Pinului si Mesteacanului, aleile dintre strazi,,,,,in cincinalul urmator sau inainte de urmatoarele alegeri..comunisti mincinosi din primaria Navodari
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513