REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
25.4° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

PRIMĂRIA se LUPTĂ să ia în administrare PALATUL COPIILOR

PRIMĂRIA se LUPTĂ să ia în administrare PALATUL COPIILOR

Replica API 31 august 2021 | 00:17 2760

Palatul Copiilor din Constanța, cu o bogată de istorie de peste 70 de ani, a reprezentant pentru cetățeni singura modalitate prin care copiii puteau practica un sport, sau învăța să deseneze, să danseze sau, de ce nu, puteau fi inițiați în tainele teatrului. Însă, de la o vreme, după porțile albastre de la intrare, locul pare să ducă spre celebrul Cernobîl, iar acest lucru nu îl spunem noi, ci oamenii care vizitează locația întinsă pe pe o suprafață de aproape 12 hectare. De-a lungul anilor, aleșii locali ai municipiului s-au tot luptat pentru a prelua în administrare acest Palat al Copiilor, doar că, din păcate, lucrurile nu s-au rezolvat. Actuala administrație locală reia acest proces, astfel, în următoarea ședință de consiliu local, consilierii au de votat hotărârea privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Educației în domeniul public al municipiului Constanța.

(sursa foto: Codor Gavrilă Vasile)

Palatul Copiilor, locul în care mii se suflete au cântat, dansat, au făcut teatru, sau alte sporturi, s-a transformat într-un loc hilar. Întins pe o suprafață de aproape 12 hectare, și având câteva terenuri de fotbal, dar și de handbal sau baschet, acesta a fost lăsat în paragină de statul român, terenurile fiind năpădite de bălării, aleile, care altădată îmbiau la plimbări, devenind, practic, de netrecut din cauza vegetației. În urmă cu câțiva ani, s-a încercat aducerea complexului în patrimoniul Constanței, acesta aparținând Ministerului Educației. Eșecul acestei încercări nu a făcut decât să alimenteze zvonurile conform cărora, Palatul Copiilor ar urma să facă parte dintr-un viitor proiect imobiliar.

Palatul Copiilor, Cernobîl de Constanța!

Mai nou, constănțenii care prin curaj și vizitează acest loc, țin să îl compare cu Cernobîlul. ,,Am dat repede o fugă până la Cernobîl – Cernobîl de Constanța. Având ceva timp liber și fiind mare iubitor de natură și faună, am mai făcut o vizită la Palatul Copiilor din Constanța.

Am avut noroc, am văzut și doi fazani, un fazan și-o făzăniță (nu glumesc, da' n-au vrut să stea la poze). Totuși, pare-mi-se că tot orașul ăsta nu-i plin decât cu fazani, de toate culorile politice. Cum altfel ai putea să lași în paragină o asemenea bijuterie?!”, scrie un constănțean dezamăgit.

Primăria Constanța dorește să-l preia în administrare

De-a lungul timpului au existat mai multe încercări ale Primăriei Constanța și ale liderilor politici de la acel moment de a preluat în administrare Palatul Copiilor. Doar că, nici până în acest moment acesta nu a ajuns la Constanța.

Contactați de către reporterii Replica, reprezentanții Primăriei au declarat că Palatul Copiilor se află sub administrarea Statului Român, dar se fac demersuri pentru preluarea acestuia sub gospodărire. ,,La acest moment, Palatul Copiilor este în administrarea Statului Român și al Ministerului Educației. În cadrul ședinței de consiliu local din 31 august a.c., există un proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Educației în domeniul public al municipiului Constanța.”, au declarat aceștia.

Astfel, Primăria Constanța, sub administrarea primarului Vergil Chițac, a elaborat un proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Educației în domeniul public al municipiului Constanța. Astfel, în cursul zilei de marți, 31 august a.c., consilierii municipali locali trebuie să voteze hotărârea amintită mai sus.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Horia Constantinescu, este de acord?
3
0
Ne am convins si cu voi leprelor..in 8 luni niciun proiect serios scris de administratia actuala, doar continuarea celor ale lui Fagadau..nu sunteti cu absolut nimic mai buni..toti o apa si un pamant; un oras superb condamnat la mizerie de conducatori.
20
4
Primaria tot vrea. Idiotii astia vor si pe mama lor dar nu fac nimic. Constantenilor, luati pe paine ce ati votat
13
2
Va fi cel mai mare tun imobiliar din Constanta. Zona excelenta si suprafata il recomanda. Copii nu mai sunt si nu vor mai fi in Constanta asa de multi pentru ca tinerii pleaca spre un viitor mai bun in alte zari scarbiti de noua si vechile administratii care au ruinat orasul. Constanta era cu adevarat un oras frumos in anii 80.
30
1
ce loc frumos era acesta inainte si ce a ajuns
23
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118