REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Primăria Sulina bagă peste 140 de mil. de lei pentru reabilitarea portului din oraș

Primăria Sulina bagă peste 140 de mil. de lei pentru reabilitarea portului din oraș

Andreea CONDURACHE 8 noiembrie 2023 | 00:00 1650

Portul Sulina urmează să intre în reabilitare, în urma unei proceduri de licitație publică inițiate în cursul zilei de luni, 6 noiembrie a.c., de Primăria orașului Sulina. Valoarea totală estimată a licitației este de 140.994.083 de lei, fără TVA, banii provenind prin Programul Operațional Mare 2014-2020.

Primaria Sulina baga peste 140 de mil. de lei pentru reabilitarea portului din orasPortul Sulina

Primăria orașului Sulina a lansat o procedură de licitație în vederea încheierii contractului de proiectare și execuție pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii portuare a Portului Sulina. Se dorește achiziționarea serviciilor de proiectare fazele PAC, POE, PTh - DE și execuție lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii portuare de acostare, constând din frontul curent de acostare al falezei actuale și din estacadele avansate spre larg, existente la malul drept al Dunării - situate între zona fabricii de conserve și incinta ZL Sulina, totalizând 1600 ml. Pe această zonă sunt necesare realizarea de lucrări de reparații si modernizări de cheuri, pentru acostarea navelor de pasageri și navelor comerciale aflate în tranzit.  Soluțiile tehnice proiectate, pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii portuare, constau din lucrări ce vor îngloba lucrările existente, aflate în stare avansată de degradare, lucrări de reabilitare a accesului pietonal existent și lucrări de prelungirea a rețelei de alimentare cu apă și energie electrică pentru deservirea navelor și instalației de incendiu, respectiv lucrări de canalizare menajeră.

Obiectivele generale preconizate prin realizarea investiției sunt: Creșterea competitivității pe termen lung și a atractivității comerciale, industriale și turistice a regiunii pentru investiții, cu valorificarea patrimoniului ambiental, crearea de noi oportunități de ocupare a forței de muncă și îmbunătățirea condițiilor de viață a populație;  Creșterea competitivității transportului fluvial ca mod durabil de transport, implicând redresarea activităților portuare din Sulina, situată la Km 0/ Mm 0 ale fluviului Dunărea; Creșterea accesibilității, mobilității și conectivității în regiune, prin crearea unui sistem de transport multimodal bazat pe durabilitate, inovare și securitate, capabil să asigure legături rapide și eficiente cu piețele internaționale, profitând de poziția geostrategică favorabilă a regiunii; Intensificarea cooperării transfrontaliere maritime, prin valorificarea sustenabilă a potențialului uman și a resurselor turistice și de mediu în apropiere de granițe;  Asigurarea condițiilor optime de acostare a navelor turistice și de pasageri, la orice nivel al Dunării.

Primaria Sulina baga peste 140 de mil. de lei pentru reabilitarea portului din orasPortul Sulina

Valoarea proiectului este de peste 140 de milioane de lei

Durata contractului este de 40 de luni, din care maximum 10 luni pentru realizarea activității de proiectare și 30 de luni pentru execuția și finalizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții. Duratele pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare pentru execuția lucrărilor sunt cuprinse în durata contractului sens în care pentru planificarea activităților ce fac obiectul contractului ofertanții vor lua în considerare termenele legale de așteptare pentru fiecare tip de aviz/autorizație, după cum urmează: 5 luni pentru obținerea avizelor necesare în vederea obținerii autorizației de construire și încă o lună pentru obținerea autorizație de construire.

Investiția de față propusă spre realizare se va finanța prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014- 2020 pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii portuare din portul Sulina, precum și din alte surse legal constituite în limita sumelor aprobate anual cu această destinație. Valoarea totală estimată a contractului este de 140.994.083 de lei, fără TVA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravos sulaina chenal mai larg mai hadanc , nea Colacu prea ești mirdsrel mamaie de smegmă pe la moouyan nu te speli otara cu niste otzat ?! Mai și pouti a p***t sadea fmm d eoligofren . Marsh la buzău napoi gonac fmmm cu pesedeu ma.tii și cine a votat de ne.a ruinat
1
0
MIRCEA BANIAS, pe tine sa te intereseze pucaria din Poarta Alba , iti vine rindul , nu scapi !
1
0
M-ati omorat de craciun, ca pe porc. Adios.
0
1
Bravo și doamne/ajuta
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677