REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Primăria Tulcea se mută... la hotel, pentru 6.600 de euro pe lună

Primăria Tulcea se mută... la hotel, pentru 6.600 de euro pe lună

Victor ROTARU 15 ianuarie 2023 | 00:00 7747

În câteva zile, angajații primăriei municipiului Tulcea trebuie să își ia bagajele și să se mute. Nu departe, la Hotelul Europolis, pentru că sediul primăriei se reabilitează. Hotelul nu este la o distanță mare față de sediul primăriei, Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea declarând că pe vremea comunismului, în clădirea în care se află hotelul, Consiliul Județean și Primăria stăteau oficialitățile tulcene. Motivul pentru care primarul a ales Hotelul Europolis este legat atât de distanța dintre cele 2 clădiri, costul închirierii, dar și de faptul că hotelul nu merge atât de bine, neavând camerele pline nici măcar în perioada sezonului estival.

Timp de un an angajații primăriei Tulcea își vor desfășura activitatea la Hotelul Europolis. Primăria va plăti pentru chirie 6.600 de euro pe lună, reprezentând cam 11 lei pe zi pentru fiecare angajat al primăriei. Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, primarul municipiului Tulcea a declarat: „Nu am avut în altă parte unde să ne mutăm. Puteam să găsim o singură școală, care era la o distanță destul de mare de centrul orașului, în care trebuia să intervenim asupra ei destul de mult, plus că am fi fost într-un spațiu destul de aglomerat, unde cetățenii nu ar fi putut avea acces la informațiile sau la serviciile publice. Hotelul în cauză, este practic o extindere a primăriei. Primăria, Consiliul Județean și Hotelul de lângă fac parte dintr-o veche structură care aparținea înainte statului, unde erau oficialitățile din perioada comunistă și între timp s-a înființat Consiliul Județean, primăria are un corp, Consiliul are un corp, iar un alt corp este hotel la momentul actual.”

Primarul municipiului Tulcea a mai declarat faptul că a luat în calcul mai multe variante, primind și oferte de la hoteluri sau de la alte spații, ajungând la această înțelegere cu hotelul și pentru faptul că acesta nu are foarte mulți turiști ce îi calcă pragul, nici în perioada sezonului estival: „Am primit mai multe oferte de la hoteluri sau spații, mall-uri de exemplu. Prețurile erau exagerate, și așa s-a ajuns aici. Am primit o reducere, hotelul este gol în această perioadă. Noi vom ocupa 2 etaje ale hotelului pe maxim un an de zile. Este un hotel care nu are turiști ca celelalte hoteluri, cunoscute din oraș, de pe malul Dunării. Noi am făcut o propunere, oamenii ne-au făcut o propunere. Am mai avut de ales și între hotel Egreta, care la fel este un hotel ce nu are foarte mulți turiști în timpul anului. Numai că aici am găsit spațiile mai mari. Am făcut contract pe un an de zile, pentru că atât vor ține lucrările. Am negociat totul, nu plătim în regim hotelier, plătim o chirie lunară, pe care am fi plătit-o oriunde în altă parte.

Primăria municipiului Tulcea

Vom plăti 6.600 de euro pe lună, în lei, cam 11 lei de persoană pe zi. Asta ca să facem o comparație, în condițiile în care le plătim ucrainenilor 50 de lei pe zi. Undeva la 100 de persoane se vor muta cu birourile în cadrul hotelului. În perioada până să ne mutăm, reprezentanții hotelului au eliberat 2 etaje, paturile de acolo, mobilierul, le-au lăsat curate. Noi am venit cu mobilierul nostru, care a putut intra în camerele respective. În general, a încăput și cam asta a fost.” a mai declarat primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.   

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era spațiu liber și la fostul tribunal,dar știu cine este menegeru primărie.
0
0
Acest individ,ajuns primar,a făcut praf orasul Tulcea.Minte așa cum respiră,PRADUIE bugetul la greu .
0
0
Băi cetățean liber și plin de drepturi, banii ăia plătiți pentru ucrainieni ii iau tot r*mânii care îi cazează, nu le dă lor în mână fiindcă s-au adăpostit de bombe la noi.
0
2
Nu inteleg ce rost are comparatia cu banii pe care-i plateste statul pentru refugiatii ucrainieni. Daca aveau mai multi angajati, ar fi fost chiar mai putin de 11 lei pe zi, dar din nou, care-i logica unei comparatii, care-i logica defalcarii chiriei pe numarul de angajati?
5
1
Mai ai un pic și te muti la Luncavita de finitiv.Soarta ați e pecetluita deja.Ai mințit .Nu ai realizat nimic la Tulcea.
7
3
haha ai uitat ca sunt 30 de zile in luna
7
1
11 lei x 30 zile egal 330lei pers pe luna 330 lei x 100 pers =33000 lei aproximativ 6600 euro calcul corect replica Pt haha mai invata aritmetica
9
1
deci 6600 euro adica 32600 lei cu 11 lei de persoana pe zi. daca se muta ‘undeva la 100 de persoane’ . pai dupa calcule ies undeva la 2900-3000 de persoane, nu 100.
3
9

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677