REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primăria vrea să demoleze lucrările ilegale de la Complexul Cleopatra din Mamaia

Primăria vrea să demoleze lucrările ilegale de la Complexul Cleopatra din Mamaia

Ana Maria LIPAN 12 mai 2023 | 00:00 6029

Complexul Cleopatra din Mamaia este una dintre cele mai vechi unități de alimentație publică din stațiune, fiind deținut de firma Mamaia 2000 SRL, controlată în trecut de fostul consilier local Vasile Chirondojan. Încă de când regretatul fost președinte al Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia se afla la frâiele afacerii, societatea a intrat în vizorul autorităților, după ce a efectuat unele lucrări de amploare fără autorizație la complex. Municipalitatea a cerut desființarea acestora în instanță, Judecătoria Constanța admițând cererea de chemare în judecată. Urmează să se judece apelul, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, la data de 10 mai a.c.

Primaria vrea sa demoleze lucrarile ilegale de la Complexul Cleopatra din Mamaia
Complexul Cleopatra din Mamaia este una dintre cele mai vechi unități de alimentație publică de pe litoral, devenind un reper al stațiunii. Acesta este deținut de firma Mamaia 2000 SRL, controlată în trecut de fostul consilier local Vasile Chirondojan, care s-a stins din viață în anul 2020. Societatea a început să întâmpine problem încă dinaintea trecerii în neființă a fostului președinte al Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia, după ce autoritățile au sesizat și sancționat firma pentru executarea unele lucrări de amploare fără autorizație la complexul Cleopatra.

A executat lucrări mai multe lucrări fără autorizație

În sarcina firmei lui Chirondojan s-a reținut executarea de lucrări, în 2017, fără a deține autorizație de construire necesară, constând în: extindere construcție existentă cazemată prin realizare platformă betonată în suprafață de 200 m pe laturile de est, nord si vest ale activului, realizare structură din lemn cu înălțimea de 4m, fără închideri perimetrale având rol de terasă acoperită pe laturile de est, nord și vest ale cazematei, lucrări executate pe teren aparținând domeniului public al statului.

Primaria vrea sa demoleze lucrarile ilegale de la Complexul Cleopatra din Mamaia
De asemenea, ar fi executat compartimentări interioare la activ Complex Cleopatra la parter și etaj 1 existent, realizare etaj 2 parțial constând în executarea unui număr de 31 de camere de cazare, grupuri sanitare, cabine de duș, pe o structură ușoară de lemn, lucrări realizate pe teren proprietate privată.

Municipalitatea a dat în judecată firma

Pentru fapta sa, Chirondojan a fost amendat cu 6000 de lei. La trei ani după executarea acestor lucrări, firma a încercat să intre în legalitate, însă nu a avut succes. În cazul unuia dintre corpurile vizate, anume Corp 4, cu funcțiunea de spații comerciale, lucrare executată fără autorizație de construire, nu a primit undă verde, întrucât, conform planurile urbanistice, funcțiunea aprobată este doar cea de circulații pietonale.

Primaria vrea sa demoleze lucrarile ilegale de la Complexul Cleopatra din Mamaia

În februarie 2022, municipalitatea a acționat în instanță Mamaia 2000 SRL pentru desființarea lucrărilor. Judecătoria Constanța a admis cererea de chemară în judecată, urmând să se judece apelul, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, pe 10 mai a.c.

Date despre firmă

Mamaia 2000 SRL  a fost înființată în anul 1993 și are ca obiect al activității comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare. În anul fiscal 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 2.099.429 de lei, profit ce se ridică la suma de 926.209 de lei și datorii în valoare de 230.871 de lei.

Primaria vrea sa demoleze lucrarile ilegale de la Complexul Cleopatra din Mamaia
Societatea Mamaia 2000 SRL a fost condusă de fostului consilier local PSD, Vasile Chirondojan, care era administrator și asociat unic. După moartea acestuia, în luna noiembrie a anului 2020,  asociați au devenit Cleopatra Chirondojan, fiica acestuia, căreia i-au revenit 3/4 din masa succesorală și Aneta Chirondojan, soția defunctului, cu 1/4 din masa succesorală. După ce Cleopatra Chirondojan și-a cesionat acțiunile, mama sa, Aneta, a devenit asociat unic și administrator al societății Mamaia 2000 SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Știți cum e in străinăt**e ? Primăria îți arată cum trebuie sa arate exact cladirea , barul , restaurantul pt locația respectiva . Ai bani sa faci fix așa faci nu ai primăria face licitatie, vine altul care poate! Avantajul ca apare o locație frumoasa și toată lumea e fericita , crează locuri de munca și plătește impozite și taxe. Cam așa fac alții , noi doar demolam!
1
0
Dom primar dom vice dom director politia locala dece mai țineți tot orașu cu tonete de fructe sint deplorabile arata urit și incalca noul f cl și cel vechi dar cine tine toată mascarada decit politia locala și nu alta decitdoam Petrache Ligia dece nu desființați acestetonete sau măcar sa se facă ceva frumos precum cele de flori arata jalnic domnilor desființați tot ce este frumos și cei ce da din urechi rămân aveți toate cotetele de raedpp din tot orașu mai ales tomis3 4 5 arata jalnic faceți ceva frumos în locul lor dacă tot ați început sa desființați nu mai lăsați baza pe trădători ce va sit aproape toți spagari
0
1
ML-ul direct in restaurant, nimeni ca el.
3
0
Lasă ca e mai frumos așa sa dărâme dar stați liniștiti cu toții ca n o sa facă primăria nimic in loc o sa lase teren viran neamenajat ca n are bani sa va facă mini părculeț unde sa aveți voi loc de spart semințe! Așa ca mai ușor cu demolările ca după e loc de pisat câinii nu flori de câmp
4
0
Și tu te oftici ca n ai primit nimic , este?
3
1
Hai sa vedem de la inceput cum a devenit Chirondojan patron? A primit cadou de la MAN constructia numita Melc care apartinea MAN tip cazemata aparare litoral!!, defapt fratele lui a primit cadoul! Si mai departe tot ce a construit este ilegal si asa cum a fost dupa "revolutie" niste neica nimeni au primit cadouri de la anumite servicii si acum sunt mari oameni de afaceri. Va rog sa prezentati si cine era Chirondojan si sotia lui cand a primit LOCATIA MELC!
7
0
Dar cine a construit langa statuia Lupoaica are autorizatie sau stie primaria al cui este ?
7
0
Darmati ma tot ca și asa nu sunteți în stare sa faceți ceva de la cap coada..darmati voi ca sa va luați alte șpăgi și voi și după 4 ani vin alți care darama tot ce mai rămâne de la voi tu-va în gat
4
5
Știți voi de ce construiește omul fără autorizație ? Pt ca primăria nu da niciun fel de autorizație , nici mică nici mare in niciun fel! Stau acolo și doar vor sa demoleze de construit când construiți draga? Ați văzut in centru la fostul enturage ? Au distrus un loc frumos unde venea lumea la cafea in centru. Și acum va place mai mult așa dezafectat? O amenda usturătoare și bagă l tu in legalitate mai primărie ca de aia ești primărie ! Sau impune i un anumit proiect cum sa arate cladirea! Tu doar demolezi atât! Mars!
6
13
o constructie cit carul si abia acum sa descoperrit ca nu are autorizatie. de ce nu se merge pe firul adevarului, pe ce vorbe a fost construit, cine a aprobat(pe ce aspaga), cit este spaga ceruta acum, de nu au mai vrut sa plateasca... asta inseamna investigatie.
14
3
Asta a fost praduita mamaia , consilieri , politicieni, neamuri, smecherasi
24
0
primaria are treaba zeci de ani cu demolarea constructiilor ilegale din oras si cartierul Mamaia , caci statiune a ramas doar in acte
22
0
Toate catacombele de pe plaje trebuie desființate
35
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510