REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Primarii din Constanța nu mai organizează petreceri de 8 Martie, din pricina războiului

Primarii din Constanța nu mai organizează petreceri de 8 Martie, din pricina războiului

Replica API 3 martie 2022 | 16:00 2450

An de an, de 8 Martie, în mai toate localitățile din țară, primăriile organizau petreceri aniversare pentru femei. Anul acesta, aleșii locali șefi au decis să nu mai cinstească reprezentantele sexului frumos, ținând contextul războiului din Ucraina. Primarul localității Techirghiol, Iulian Soceanu, de exemplu, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că este imoral să petreci în timp ce la graniță alții plâng.

Ziua de 8 martie reprezintă Ziua Internațională a femeii și este sărbătorită pentru a comemora atât realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței.

Cum românii sunt bine cunoscuți ca iubitori de distracții, an de an majoritatea primăriilor din România organizau, în ziua de 8 Martie, petreceri în cinstea femeilor.

Nu și anul acesta.

Ce localități nu vor serba anul acesta ziua femeii

Contactați de reporterii Replica de Constanța, primarii mai multor localități ne-au declarat că nu vor organiza petreceri pentru Ziua Femeii în acest an, din pricina atât stării de pandemie, în care încă ne aflăm, cât și din cauza războiului ce se manifestă între Ucraina și Rusia, la granițele țării.

Urziceanu Petre, primarul localității Negru Vodă și Cristian Cîrjaliu, primarul localității Agigea.

Printre acești primari se numără primarul localității Agigea, Cîrjaliu Cristian și primarul localității Negru Vodă, Urziceanu Petre.

Irimia Dorinela, primarul localității Saraiu.

Primarul localității Saraiu, Irimia Dorinela, a declarat că în locul petrecerii de 8 martie, aceasta se va ocupa de o campanie umanitară, care va avea ca obiectiv ajutarea poporului ucrainean refugiat în România.

Nu voi organiza petrecere pentru Ziua Femeii, în schimb mă ocup de o campanie umanitară pentru a ajuta oamenii ucraineni necăjiți”, a declarat Irimia Dorinela, primarul localității Saraiu.

Iulian Soceanu, primarul localității Techirghiol: ”Mi se pare imoral, unii plâng la graniță și noi ne distrăm”

Primarul localității Techirghiol, Soceanu Iulian, a declarat că este imoral să se organizeze petrecere în cinstea Zilei Femeii, atâta timp cât vecinii noștri sunt în război și suferă.

Soceanu Iulian, primarul localității Techirghiol.

Nu organizam nimic anul acesta. Cine organizează anul acesta, chiar cred că este imoral. Unii plâng la graniță, îi aducem în țară și noi ne distrăm” , a declarat Soceanu Iulian, primarul localității Techirghiol.

Manta Gheorghe, primarul localității Chirnogeni.

Nici în localitatea Chirnogeni nu se va organiza petrecere pentru 8 martie.

Nu avem organizat ceva pentru ziua de 8 martie. Noi ne bucurăm că a nins și avem parte de puțină zăpadă, cât o mai fi, o zi, două, după să vină primăvara să ne apucăm de treabă”, a declarat Manta Gheorghe, primarul localității Chirnogeni.

În localitatea Târgușor, toate femeile din localitate vor primi câte o floare

Primarul localității Târgușor, Negru Mădălina, a precizat că, din pricina conflictului de la granița țării, a hotărât să nu organizeze petrecere pentru 8 Martie, în schimb, toate femeile din localitate vor primi câte o floare din partea primăriei.

Negru Mădălina, primarul localității Târgușor.

Suntem cu războiul și nu vrem să organizăm ceva. Eu personal nu vreau să fie petrecere atâta timp cât la granițele țării este război. Le vom oferii tuturor doamnelor și domnișoarelor câte o zambilă în ghiveci”, a declarat Negru Mădălina, primarul localității Târgușor.

Iată că, în unele localități se va serba Ziua Femeii

Primarul localității Oltina, a declarat pentru reporterii Replica, că va organiza petrecere de Ziua Femeii, în funcție de numărul persoanelor care s-au înscris pentru participare.

Cealara Ștefania, primarul localității Oltina.

Vom organiza petrecere pentru 8 martie. Am făcut un anunț, atât cât este permis ca și capacitate a locației, dar nu s-au prea înscris. Aștept să se înscrie și vom face o petrecere la Căminul Cultural”, a declarat Cealara Ștefania, primarul localității Oltina.

Tufă Anica, primarul localității Gârlicu.

Tufă Anica, primarul localității Gârliciu, a declarat că se va organiza petrecerea de Ziua Femeii, dar momentan nu au început pregătirile.

Vom organiza petrecere pentru femeile din sat, dar în funcție și de evoluția evenimentelor. Dacă este liniște, în ziua respectiva ne adunăm”, a declarat Tufă Anica, primarul localității Gârliciu.

Iacobici Gabriela, primarul localității Grădina.

Iacobici Gabriela, primarul localității Grădina, a declarat pentru reporterii Replica, că încă nu s-a hotărât dacă să organizeze ceva sau nu. Aceasta se gândește la starea din Ucraina.

Nu ne-am hotărât încă dacă să facem sau să nu facem ceva pentru 8 martie. Cu situația asta de la graniță nu știm ce spunem. Plus că încă nu s-a dat derogare, în legătură cu Covid-ul”, a declarat primarul localității Grădina, Iacobici Gabriela.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai merge mos chitac la petrecere de 8 martie...nasol
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436