REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primarii din județ vor ca impozitul aferent angajaților să rămână în localitate

Primarii din județ vor ca impozitul aferent angajaților să rămână în localitate

Victor ROTARU 11 iulie 2023 | 00:00 1489

Grupul parlamentar al UDMR a elaborat un proiect de lege conform căruia administraÈ›iile locale trebuie să beneficieze, în fiecare caz, de impozitul pe venitul salarial al angajaÈ›ilor care îÈ™i desfășoară activitatea pe plan local. Această modificare vine în completarea pachetului de măsuri al UDMR prin care valoarea impozitului pe venitul salarial ar rămâne în întregime la nivel local, în bugetul localității respective. Primarii din judeÈ›ul ConstanÈ›a se arată foarte mulÈ›umiÈ›i dacă proiectul de lege ar trece, mulÈ›i dintre ei plângându-se de bugetele destul de reduse pe care le au la dispoziÈ›ie. 

Primarii din judet vor ca impozitul aferent angajatilor sa ramana in localitate

Dacă Parlamentul va adopta proiectul de lege elaborat de către cei de la UDMR, se va crea posibilitatea ca ÅŸi impozitul pe venitul salarial generat la punctele de lucru cu mai puÈ›in de 5 angajaÈ›i să rămână la bugetele locale unde angajaÅ£ii îÅŸi desfăşoară activitatea, spre deosebire de practica actuală, care prevede ca impozitul generat la aceste puncte de lucru este virat la bugetul localităţii unde angajatorul îÅŸi are sediul.

Primarii din judet vor ca impozitul aferent angajatilor sa ramana in localitate

Primarii din judeÈ› se plâng de bugetele mici pe care le au la dispoziÈ›ie 

ContactaÈ›i de către reporterii de la Replica, majoritatea primarilor se arată încântaÈ›i de proiectul de lege elaborat de grupul UDMR, spunând că orice măsură care aduce bani la visteria primăriei este o măsură de bun augur: „Ne-ar fi foarte prielnică această măsură legislativă, mai ales având în vedere că suntem o primăriei mică È™i nu avem prea multe venituri”, a declarat primarul comunei Ion Corvin, TudoriÈ›a Floros. 

Primarii din judet vor ca impozitul aferent angajatilor sa ramana in localitateTudorița Floros

Cu siguranță va ajuta această măsură bugetul local È™i implicit comunitatea, întrucât atunci vom È™tii 100% ce încasăm È™i ce ne revine È™i nouă. Ne mai alocă Consiliul JudeÈ›ean câteva sume, în funcÈ›ie de numărul de locuitori, dar noi avem încasări mai puÈ›ine, cu toate că avem cheltuieli mai mari, depinde de proiecte, față de alte comune mai mari”, a transmis Ștefania Cealera, primarul comunei Oltina.   

Nu ar ajuta doar localitatea noastră, ar ajuta toate localitățile implementarea acestui proiect legislativ. În mediul rural orice resursă financiară este importantă”, a spus primarul din Saraiu, Irimia Dorinela. 

Primarii din judet vor ca impozitul aferent angajatilor sa ramana in localitateEugen Berbec

Nu este un lucru rău. Este de bun augur. Orice măsură care vine să suplimenteze bugetul local, fiind o măsură legislativă, automat este un plus pentru comunitatea respectivă”, a declarat Eugen Berbec, primarul comunei Vulturul.  

Ar fi foarte bine dacă s-ar implementa măsura. La cât de sărace sunt bugetele locale mai ales în U.A.T.-urile din mediul rural. Până nu vedem noi negru pe alb semnat de către PreÈ™edintele României, rămâne din păcate doar un proiect de lege”, a transmis primarul din Chirnogeni, Gheorghe Manta. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
primarii sa nu mai fure si atunci vor fi bani in buget
3
1
da, sa ramina, dar su numai ceara bani de la buget de salarii. ca sint loviti in cap, stim, dar ca sint obraznici peste limita bunei cuviinte....
2
0
salarii mari ,bonuri de masa si plimbat in vacante cat mai lungi, munca putina si fara raspundere ,afaceri banoase si devreme acasa!votantii bugetari sa prospere!
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510