REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Primăriile ar putea scăpa de restituirea a peste 100 milioane euro către operatorii de parcuri eoliene

Primăriile ar putea scăpa de restituirea a peste 100 milioane euro către operatorii de parcuri eoliene

M.P., A.F. 6 martie 2023 | 18:12 1761

Deputatul PSD Horia Țuțuianu, și deputatul PNL Bogdan Huțucă au inițiat, în urmă cu ceva timp, un proiect de lege care permite, prin derogare de la Codul Fiscal, ca datoriile primăriilor către operatorii care dețin parcuri eoliene să fie compensate, până la stingere, cu obligațiile fiscale ale companiilor de eoliene datorate către bugetul local sau național. Proiectul legislativ a primit luni, 6 martie a.c., vot pozitiv în Senat și aviz pozitiv în comisa de Buget Finanțe de la Camera Deputaților.

Primariile ar putea scapa de restituirea a peste 100 milioane euro catre operatorii de parcuri eoliene

„Facem dreptate primarilor obligați să restituie milioane de euro, bani încasați ca impozit pe clădiri, de la companiile ce dețin parcuri eoliene!

Primariile ar putea scapa de restituirea a peste 100 milioane euro catre operatorii de parcuri eolieneHoria Țuțuianu

Am inițiat un proiect de lege care permite, prin derogare de la Codul Fiscal, ca aceste creanțe să fie compensate, până la stingere, cu obligațiile fiscale ale companiilor de eoliene datorate către bugetul local sau național.

Primariile ar putea scapa de restituirea a peste 100 milioane euro catre operatorii de parcuri eolieneBogdan Huțucă

În România, dar în special în Dobrogea, vorbim despre foarte multe comune care ar trebui să restituie zeci de milioane de euro, bani proveniți din impozitele încasate acestor companii în temeiul unui cadru legal, ulterior instanța stabilind că turbinele eoliene nu pot fi încadrate în categoria clădirilor.

Primariile ar putea scapa de restituirea a peste 100 milioane euro catre operatorii de parcuri eoliene

Proiectul legislativ a primit astăzi vot pozitiv în Senat și aviz pozitiv în comisa de Buget Finanțe de la Camera Deputaților. Mulțumesc tuturor colegilor care au înțeles importanța acestui proiect.“ a transmis deputatul PSD, Horia Țuțuianu.

Primariile ar putea scapa de restituirea a peste 100 milioane euro catre operatorii de parcuri eoliene

De precizat că, deși inițiatorii proiectului sunt Horia Țuțuianu și Bogdan Huțucă, și-au pus amprenta asupra proiectului și ceilalți parlamentari constănțeni, respectiv Marian Crușoveanu, PNL, Lucian Lungoci, PSD, Mircea Banias, PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auchan ofera cursuri intensive in meseria de casieri, diploma se elibereaza odata cu bonul de casa !!!
2
1
Ba, doar tampiti, ba Tutuiene, idee este buna, dar cum poti sa zici ca faci dreptate primarilor. Daca unii din primari sunt tampiti si nu stiu sa faca diferenta intre o constructie si un echipament. Turbina nu e facuta din caramizi, e un echipament care se pune pe o fundatie. Da, fundatia e constructie, dar turbina (nacela in special) e un echipament. Unii primari cred ca si centrala termica de incalzire in apartamente este o constructie, in cazul asta
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166