REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Primărița din Ion Corvin, cercetată penal pentru trafic de influență?!

Primărița din Ion Corvin, cercetată penal pentru trafic de influență?!

Victor ROTARU 21 decembrie 2022 | 00:00 4099

Primărița localității Ion Corvin este acuzată că intervine, iar, în activitatea polițiștilor, cărora le-ar fi adresat cuvinte jignitoare. Tudorița Floroș, căci despre este vorba, nu este la prima abatere de acest gen. Recent, ea a mai fost în mijlocul unui astfel de scandal, mai exact în luna februarie a acestui an, când a intervenit în acțiunile exercitate de către polițiști și a încercat să pună presiune pe aceștia după ce soțul ei a fost sancționat pentru că nu avea asigurare RCA.

Tudorița Floroș - primarul localității Ion Corvin

În luna februarie a acestui an, primarul localității Ion Corvin s-a ales cu dosar penal după ce ar fi încercat să influențeze activitatea polițiștilor din cadrul postului de poliție comunal. Tudorița Floroș ar fi intervenit în acțiunile exercitate de către polițiști și ar fi încercat să pună presiune pe aceștia, să nu ia măsura sancționării contravenționale și complementare, trecând la aluzii și amenințări voalate, totul după ce soțul acesteia a fost sancționat pentru că nu avea asigurarea RCA.

Iată că, din nou, a călcat pe bec și și-a umflat mușchii în fața polițiștilor, după ce aceștia din urmă au depistat în fața primăriei o mașină care staționa... ilegal. Era autoturismul administrației locale, posibil, pentru că pasagerii și șoferul distribuiau pachetele de Crăciun.

Contactat de către reporterii de la Replica de la Constanța, Președintele SNAPPC, Vasile Zelca a declarat: „Colegul nostru când a plecat pentru a se întâlni cu celălalt coleg, să facă patrula intercomunală, a găsit pe DN, în fața primăriei, 2 autoturisme care staționau. Acolo, DN-ul are o singură bandă pe sensul de mers. Ceilalți participanți la trafic trebuiau să încalce linia continuă ca să-i depășească, să-și continue deplasarea și atunci s-a dus la ei să-i sancționeze că au oprit ilegal. Ei au spus că au adus niște cadouri, în spiritul legii și al sărbătorilor. Polițistul a zis că nu le dă amendă, dar le dă un avertisment scris, pentru că nu este în regulă, puteau să tragă în curtea primăriei. Soluții erau să nu blocheze traficul.

Primărița: Eu fac ce vreau

Zelca a povestit, în continuare, cum a intervenit primărița și s-a dat în stambă, în fața oamenilor legii... doar pentru că funcția îi permite, crede ea.

În timp ce scria al doilea avertisment, a ieșit doamna primar, mi-au zis colegii noștri că i-a jignit: „Eu fac ce vreau.”, lucruri de genul acesta. Fiind a doua oară, colegii au avut încredere în noi, pentru că și prima dată s-a intervenit prompt cu dosarul penal. A fost sesizat Parchetul pentru trafic de influență, și am fost informați de către IPJ că se vor lua măsuri. Deja se cunoștea situația și la nivel de IPJ, dar am ieșit și noi public, pentru că nu este corect ca primarul să intervină cu scandal sau cu aprecieri. Au greșit, s-a aplicat un avertisment scris. Agentul constatator este cel care stabilește măsura. El apreciază elementele care pot duce către o amendă pecuniară, cu bani, sau către un avertisment scris, care este tot o sancțiune contravențională.” a mai adăugat Președintele SNAPPC.

Vasile Zelca - Președintele SNAPPC

Având în vedere că oamenii au zis că aduc niște cadouri, colegul nostru a apreciat să dea un avertisment scris, nu trebuie să dau o amendă că nu este o rea intenție. Nu a oprit să danseze în jurul mașinii. Gestul doamnei primar este reprobabil și nu trebuie să mai continue în varianta aceasta. Acum este o contravenție, dar trebuie să lăsăm IPJ-ul să vedem cum va aprecia. Ei vor face niște verificări, va stabili toate elementele din speța respectivă, și va ști dacă este vorba despre o simplă contravenție la legea 61, sau poate este o infracțiune, dar neavând toate elementele așteptăm să vedem ce va reieși din verificările care se vor face. Este a doua oară, eu deja văd că este o problemă. Dacă dânsa nu a înțeles nimic din prima speță din februarie, este problema dânsei.” a declarat Președintele SNAPPC, Vasile Zelca.

Contactată telefonic de către reporterii de la Replica, Tudorița Floroș nu a răspuns apelului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu se precizeaza ca acest domn politist ia spaga de la niste amarati de studenti care vor sa imparta cadouri la copii sarmani ? Ca sa stiti domnul politist a primit spaga 100 de lei de la fiecare si a iesit fara vina spunanad ca a dat doar advertisment . Ce usor este sa criticam si sa nu stii lucrurile cu adevarat . Rusine ca face parte din aceasta comunitate!!!!
0
0
Asa suntem noi la PNL: aroganți, p****i și cu gura mare. Hai mai votați-ne proștilor.
0
0
Ooo, dar "luminata" de la primarie este in apogeul functiei...ea e sefa sefelor, pardon... c*r...a, c*r ...lor
2
1
Ati terminat toate stirile si cica asta e stire!!! Marea politie Romana!!
1
3
Pe Haplea de la Navodari cand il saltati sau daca e mason de-al lui Felix Stroie are protectie de la DNA ?
2
0
Doamna primar de ce nu spune ca nu are o relatie buna cu toata politia din România? De ce nu zice faptul ca fiul ei este a doua oara in puscarie pentru faptele care le-a facut in toata țara si prins si judecat si incarcerat, unde este fiul doamnei in momentul asta? In puscarie De ce nu spune ca fura pamanturile oamenilor invarsta, sau celor decedati? De ce nu spune ca politia economica ia facut dosar penal la magazinul care aceasta facea evaziune fiscala, magazin ce functiona fara acte, fara casa de marcat, fara nimic. De ce nu spune doamna primar cum toti angajatii ei de la societatea sotului sunt infractori si au dosare penale? De ce nu spune cum a parasit-o sotul si din ce cauza, si a plecat in grecia unde l-a despartit pe actualul sot de nevasta si de 2 copii?
4
3
grasi, burtosi, diformi,abia mai rasufla cand merg ...doi pasi, asta i politia, duc frica de infractori ...vestiti si ...fac spume pentru lucruri de nimic!
4
2
Saracul politist cat este el de oprimat cand aplica legea,dar despre valul de furturi ,scandaluri si trafic de tigari din comuna nu spune nimic. Asa ca informatie pentru ipj,omul dvs este perceput ca spagar si puturos ,
10
2

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365