REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat, definitiv, la 5 ani de închisoare; e de negăsit!

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat, definitiv, la 5 ani de închisoare; e de negăsit!

Mirela PASCAL 24 noiembrie 2023 | 09:25 5346

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat vineri, 24 noiembrie, prin decizie definitivă, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare în dosarul de mită. Este aceeași sentință pronunțată în primă instanță. Primarul nu a fost găsit de polițiști nici acasă nici la primărie, oamenii legii neștiind deocamdată unde ar putea fi.

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, condamnat, definitiv, la 5 ani de inchisoare; e de negasit!Cătălin Cherecheș

Contestația primarului a fost judecată de Curtea de Apel din Cluj. În completul de judecată s-a aflat judecătoarea Georgiana Hîngan Fărcaș, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș au încercat să o mituiască prin intermediul mamei acesteia, Rodica Hîngan Fărcaș.

Socrii primarului au fost arestați preventiv. În urmă cu aproape două săptămâni, avocatului lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, că se așteaptă la o decizie în favoarea clientului său la Curtea de Apel din Cluj.

Legat de procesul de la Curtea de Apel Cluj (în care primarul Cherecheș a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, n.r.), ne așteptam la o decizie favorabilă, indiferent de judecătorii care ar fi intrat în completul de judecată. De ce spun asta: Înalta Curte de Casație şi Justiție a adoptat recent o hotărâre obligatorie pentru toate instanțele din România. Aceasta spune că sunt nelegale, nule şi ar trebui excluse toate probele - și mă refer aici la înregistrări realizate de un denunțător, după momentul denunțului - fără o autorizare din partea unui judecător de drepturi și libertăți. Noi, apărarea, eram optimiști că - având în vedere această hotărâre a ÎCCJ - soluția ar fi trebuit să fie una favorabilă domnului Cherecheș. Pentru că decizia ÎCCJ nu lasă loc de interpretare judecătorului, ea este obligatorie”, a susținut avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Și soacra primarului din Baia Mare e cercetată

Amintim că și soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, e cercetată în acest dosar. Ea a fost prinsă în flagrant când voia să ofere mită judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj, pentru o sentință mai blândă pentru ginerele ei.

Claudia Gliga, soacra lui Cherecheș, ar fi luat legătura cu mama judecătoarei și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. 

Alături de soacra lui Cherecheș a fost arestat și socrul acestuia, care ar fi ajutat-o pe soția lui în comiterea faptei. Primarul Cherecheș susține că nu știa de intenția socrilor săi și că nu are nicio legătură cu cele întâmplate. Cherecheș a fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Dacă nu intervine nicio modificare, instanța ar trebui să se pronunțe, definitiv, pe 24 noiembrie.

Update: Polițiștii s-au dus acasă la Cherecheş, dar nu l-au găsit. Acesta ar trebui să se predea, dar nu este clar unde se află, nefiind nici la primărie.  În imaginile filmate la fața locului se vede cum un polițist încearcă poarta primarului, dar nu reușește s-o deschidă. Imediat, al doilea polițist începe să escaladeze gardul casei. Apare al treilea polițist, care apasă pe clanță și reușește să deschidă poarta, ea fiind descuiată. Polițiștii intră din stradă în curte, în timp ce al doilea ofițer termină de sărit gardul

 

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, condamnat, definitiv, la 5 ani de inchisoare; e de negasit!unul din polițiști sare gardul locuinței lui Cherecheș

Dat în urmărire națională

 

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, condamnat, definitiv, la 5 ani de inchisoare; e de negasit!Cherecheș, dat în urmărire națională

Azi noapte a publicat un mesaj video de aproape 10 minute pe Facebook, în care şi-a susţinut nevinovăția. Edilul a fost dată în urmările națională.Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit vineri mandatul de executare și s-au deplasat la domiciliul primarului pentru a pune în aplicare decizia instanței. Cu toate acestea, edilul nu a fost găsit nici acasă, nici la primărie, fapt care a determinat declanșarea procedurii de urmărire națională.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dreptate când zicea ca va fi cel mai căutat burlac.Burlac nu prea e dar căutat,da.Omu' a anunțat, deci pare un tip corect. Așa că asta e.Nu m as fi așteptat la așa ceva din partea unuia votat și în pușcărie de către tembei. Să îl caute la electori acasă că l au ascuns probabil ca pe un haiduc căutat de potera.
0
0
multi multi p****i are pol romana ,,, poarta deschisa fraierul sare gardul
0
0
Este la Cluj...domiciliul sotiei
3
0
Tiparul standard made in Romania. Politicianul corupt, prins, dovedit si condamnat fuge din tara in preajma sentintei finale. Cum reuseste? Simplu, sistemul este construit special ca ei sa poata fugi in cele din urma. Coruptia in lant permite asta cu usurinta. Al catelea scapa in modul asta?? Ministrii justitiiei, internelor si responsabilii de la politia de frontiera ar trebui sa-si dea demisia si sa fie anchetati si condamnati. Punct. Sunt toti mana in mana. Spaga pleaca de jos si ajunge pana sus. Asta e statul roman fratilor guvernat de PSD si PNL. Oare ce simt acum judecatorii care au dat sentinta?! Dar infractorii de rand?? Dar oamenii cinstiti care asteapta ca tara asta sa se vindece???
6
2
numai penali in aceasta țară ,fura cat pot aceste javre și când să plătească... fug din tara...mazare valcov undrea samd, pușcărie pt voi ftvng
8
2
Bascalia cu acest ABUZ IN SERVICIU a fost strecurata in Legislatie de catre gasca ce a pus mana pe ciolan si se aplica numai la ordin de SUS ! Circ ordinar ,menit sa distruga definitiv democratia si chiar tara in sine.Se fura zeci de milioane de euro din banul public si nu se face ABUZ IN SERVICIU ? Numai scena construita de Ridzi sau posetele lui Udrea au fost abuzuri in serviciu ?
6
1
cres k w la palestina ?
5
0
VIATA DE BUGETAR,AL DOARE LA PALARIE.
7
0
Italia scrie pe fruntea lui.
8
0
Nul kautat Jmekeru e pa Italea!!!
6
0
E plina tara de borfasi in toate institutiile atatului
12
0
L-au lasat sa iasa din tara , acum bea un spritz cu oprescu, ghita sau alte gunoaie.
14
2
Hai tata ca se poate si cu Kitac de la Eforie, actualmente primar in Constanta
13
0
E nevinovat dom'le.
5
7
Toti sunt ,,nevinovati"! Nu numai primarii,vezi cazul Buzatu!
17
1
ar trebui verificati toti primari care au cate 2 mandate ! ..sa.vedeti ce averi au ..
19
0
pe cand il saltati si pe NEACOIȚĂ , primar la CERNAVODA ?
21
0
Bravo pentru toti spagarii imputiti luati aminte... Asta e mafie sa ceri spaga, deferiti la politie si invatati minte. Cine stie cata spaga a luat pana a fost prins
20
3
la mai multi ani,asa merita, hotziaa
19
2

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677