REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
21.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Primarul din Costinești se plânge că Iridex gazează comuna cu miros de fecale, dar...

Primarul din Costinești se plânge că Iridex gazează comuna cu miros de fecale, dar...

Replica API 22 aprilie 2022 | 23:56 2337

Primarul din Costinești se plânge că Iridex gazează localnicii și turiștii cu miros de fecale, prin prisma gropii de gunoi de la Schitu, dar i-a dat pe tavă un contract de aproape 700.000 de lei. Este vorba despre servicii de tratare și eliminare de deșeuri municipale (stradale), construcții și demolări, biodegradabile și voluminoase. Contractul a fost dat pe 1 aprilie, în urma unei proceduri simplificate.

Groapa ecologică de la Costinești, administrată de Iridex Group Salubrizare SRL, reprezintă, de ceva timp, un prilej de nemulțumire pentru locuitorii din Schitu și din Costinești.

Locul de depozitare a deșeurilor degajă un miros foarte greu de suportat pentru cei din zonă. Chiar dacă controalele din partea Gărzii de Mediu au fost constante, și amenzile au curs, acest fenomen... olfactiv continuă.

Jeanu Dumitru

Primarul din Costinești, Jeanu Dumitru, a sesizat această situație ministrului Mediului, Tanczos Barna, cerându-i un control fie pentru a închide groapa de gunoi sau a fi mutate în altă parte. Iar consilieri locali și-au anunțat intenția de a demara procedurile în vederea organizării unui referendum care să-i scape de groapa de gunoi ce le pune vieţile în pericol. Cu toate acestea, primarul Jeanu Dumitru i-a pus pe tavă companiei Iridex un contract de aproximativ 700.000 lei. Este vorba despre servicii de tratare si eliminare de deșeuri municipale ( stradale), construcții și demolări, biodegradabile și voluminoase, contract atribuit prin procedură simplificată. Primăria a postat anunțul pe Seap, iar Iridex a aplicat fuguța, să nu cumva să piardă banii.

Corneliu Pascu, apropiat al lui Dan Voiculescu

Compania este deținută de Corneliu Pascu , fost senator român în legislatura 2004 – 2008, ales în județul Buzău pe listele partidului PC. Corneliu Pascu deține grupul Iridex, înființat imediat după 1989. Cu o avere estimată la 34 de milioane de euro, senatorul a fost pus la zid de Coaliția pentru un Parlament Curat din cauza datoriilor la bugetul de stat care au dus la executarea silită.

click pe foto

În anul 2005, Corneliu Pascu era vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România. Firma fosului senator a primit contracte și de la Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL). Practic, într-un singur an, Iridex a primit contracte de peste 50 de milioane de lei numai în Constanța. În total, mogulul gunoaielor Pascu a încasat, de-a lungul anilor, peste 100 de milioane de euro din diverse înțelegeri semnate cu instituții ale statului, din toată țara.

În total, mogulul gunoaielor Pascu a încasat, de-a lungul anilor, peste 100 de milioane de euro din diverse înțelegeri semnate cu instituții ale statului, din toată țara.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dorinel primar nu mai ieși ... Nici Gheorghiță este prea nehalit după primărie ... Numai lepre în primărie . De la curv@ aia a lu narativa până la prostu ăla de colcojan . Nu mai spunem de umflatu ăla de Tănase bulangiul întruchipat
0
0
Nu mai iesi Jeanule s-a convins lumea de tine esti praf sa te duci de unde ai venit
1
0
veniti la mangalia sa vedeti cum miroase!!!!!toate masinile lui burlacu arunca vizavi de herghelie
0
0
Mirosul vine din primarie de la licitatiile organizate de tine..ai una desfasurare acum foarte trucata
0
0
costinestiul e gazat,ca si eforie sud,mangalia.statiile de epurare facute pe bani grei numai ecologice nu sint.ecologicul a fost furat si a ramas mirosul!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768