REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
32.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Primarul din Lehliu Gară, cercetat de DNA, a primit interdicție de a-și exercita mandatul. Video

Primarul din Lehliu Gară, cercetat de DNA, a primit interdicție de a-și exercita mandatul. Video

Mirela PASCAL 2 august 2024 | 11:32 1103

Primarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, este audiat vineri la sediul DNA, în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, transmite Agerpres. Edilul tocmai ce s-a întors din vacanță.

Primarul din Lehliu Gara, cercetat de DNA, a primit interdictie de a-si exercita mandatul. VideoPrimarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi

 

Iulian Iacomi ar fi venit la DNA direct din vacanță. Acesta ar fi fost chemat la audieri deoarece în referatul de extindere penală pe numele lui Iulian Dumitrescu apar detalii despre o afacere de corupţie cu terenuri în oraşul Lehliu.

 

Potrivit unor stenograme apărute în presă, Iulian Dumitrescu i-ar fi dat primarului din Lehliu Gară sume importante de bani, pentru ca edilul să aprobe ridicarea unei hale de producţie a panourilor termoizolante, pe un teren de şapte hectare deţinut de firme controlate de preşedintele CJ Prahova.

Iulian Iacomi, numit și "Şpăguţă"

În stenogramele respective primarul Iulian Iacomi apare cu apelativul "Şpăguţă", așa că astăzi, în fața sediului DNA ,Iulian Iacomi a declarat presei că nu el este "Şpăguţă", dar fără a explica pentru cine totuși este folosit acest apelativ dacă nu pentru el. Acesta a mai susținut în fața jurnaliștilor că nu a luat niciun ban și că ar fi nevinovat.

"Nu am luat nimic, voi demonstra că sunt nevinovat. Nu sunt eu "Şpăguţă". Nu este adevărat și voi demonstra. Sunt documente oficiale, puteți verifica tot", a declarat Iulian Iacomi în fața sediului DNA.
DNA a extins urmărirea penală pe numele lui Iulian Dumitrescu

Precizăm că DNA a anunţat joi că a extins urmărirea penală pe numele lui Iulian Dumitrescu, pentru alte peste 65 de fapte. Printre acestea se numără: dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Astfel, DNA susține că în perioada 22 octombrie 2021 - 8 noiembrie 2022, Iulian Dumitrescu, persoană cu rol decizional în cadrul unei societăţi comerciale care era proprietara unui teren şi beneficiar real al sumelor de bani care alimentau un cont bancar având ca titular societatea comercială respectivă, ar fi dat unui funcţionar public, în numerar, suma totală de 923.350 lei (în 43 de tranşe) şi 74.000 euro (în 7 tranşe).

"Banii ar fi fost daţi în legătură cu îndeplinirea de către funcţionar a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv. Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând preţul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe Iulian Dumitrescu", precizează procurorii.

Iulian Iacomi, interdicție de a-și exercita mandatul

Primarul „Șpăguță” din Lehliu, Iulian Iacomi, va fi cercetat sub control judiciar, după ce a fost audiat mai bine de o oră și jumătate la DNA în dosarul fostului șef al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. De asemenea, Iacomi ar fi primit interdicție de a-și exercita mandatul de edil și i s-ar fi pus sechestru pe 5 imobile.

Nu știu despre ce este vorba. S-au acordat cu zecile PUZ-urile. În momentul ăsta o să vedem care este situația și ce spune domnul procuror, atunci vom spune mai multe. Da. Am fost colegi de partid. A fost senator de Călărași. Nu am luat. O să demonstrez că n-am luat”, a declarat Iulian Iacomi la ieșirea din sediul DNA.

Joi, DNA a anunţat că a extins urmărirea penală pe numele lui Iulian Dumitrescu, pentru alte peste 65 de fapte, printre care dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Banii ar fi fost daţi în legătură cu îndeplinirea de către funcţionar a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv. Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând preţul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe Iulian Dumitrescu”, arată anchetatorii. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru primarul asta hotzia sau abuzul de putere nu i se pare o infractziune pentru ca ce a facut el fac totzi primari doar uni mai proshti care cred in dreptate si le este frica de lege nu fac abuzuri cat sunt in functzie,asta este traim intro tzara unde autoritatzile de peste tot fac atatea abuzuri ca lucrul asta li se pare ceva natural,dasta cand este prins cate unu el spune ca este o lucratura politica contra lui si al partidului sau pentru el shtie ca totzi sunt la fel de hotzi ca si el sai si mai mari dupa care mai baga si partidul in fatza pentru ca nu degeaba a cotizat la partid ci pentru ca atunci cand el are probleme partidul sa se puna in mishcare si sa il salveze.
1
0
Față de lehliu triaj are coruptul asta.Nu el e șpăguta,el e șpăgoi.Doar te uiți la meclele lor și ți zici:mecla de psdnl.
4
0
PH = Patria Hotilor.
5
0
Asa spun toti cand sunt prinsi cu mata in sac!
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768