REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primarul din Ovidiu, față-n față cu reacțiunea. În loc să taie boscheții, pune oglinzi pentru calea ferată

Primarul din Ovidiu, față-n față cu reacțiunea. În loc să taie boscheții, pune oglinzi pentru calea ferată

Replica API 23 iulie 2015 | 15:50 238

Asaltat de solicitări

Asaltat de solicitări

George Scupra

După ce a anunțat că până la sfârșitul lunii va fi instalat un nou sens giratoriu din banii Companiei Naționale de Drumuri, primarul de la Ovidiu, George Scupra, s-a trezit față-n față cu reacțiunea. Mai exact, cu un fan care i-a atras atenția că se poate muri în minunatul său oraș. „Domnule primar, în ultima perioadă s-a intensificat traficul feroviar ce trece prin Ovidiu. Nu se poate instala o barieră, sau un sistem de avertizare la trecerea de pe strada insulei? Vegetația pe timpul verii și gardurile foarte aproape amplasate blochează vederea, iar șoferii nu se pot asigura”, i-a spus, marți, Ionică Mircea lui Scupra, care a reacționat imediat!

„Vroiam să vă comunic faptul că s-a rezolvat deja cu oglinzile! Ne-au spus că vor veni mâine (miercuri – n.r.), urmând ca cel târziu poimâine să fie montate! Multă sănătate vă doresc!”, a spus Scupra.

Pentru că și Dunărea se aruncă în mare ca să scape de județul Tulcea, așa și șoferii gonesc cât se poate de repede, ca să scape de Ovidiu, drumul național 2A fiind unul intens circulat și cu multe accidente rutiere grave. Așadar, Scupra anunță că proiectul său, din banii altora, va descărca traficul.

„Pe DN 2A, la intersecţia cu strada Poiana va fi montat un sens giratoriu care descarcă traficul din satul Poiana şi jumătate din zona dinspre lac. Până la sfârşitul lunii, sensul giratoriu va fi gata, din balize pentru început, iar în toamnă va fi o construcţie în toată regula”, a anunțat Scupra.

Marți, primarul a fost asaltat de fani, în speranța că poate rezolvă și el măcar una din problemele de pe DN2A.

„Prin bunăvoința dumneavoastră ne-ați putea monta semafoare la trecerile de pietoni din dreptul școlilor sau măcar limitare de viteza, măcar 30 km pe acele marcaje, în special la școala nr. 2. Dimineața e un haos cu tot cu Poliția Local!”, i-a spus Cristian Munteanu. „M-am gândit la semafor cu apăsare de buton, dar am discutat cu cei care au avut la un moment dat și le-au scos pentru că s-a mărit numărul accidentelor! Denivelări nu avem voie pe DN. Am ajuns la concluzia că cel mai bine este să punem bandă de rezonanță la 10-15 m de trecere și să montăm în carosabil lumini stil „licurici”. Sunt deja achiziționate, dar nu le putem monta decât în toamnă, după ce se termină de asfaltat Șoseaua Naţională”, i-a răspuns Scupra.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510