REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
24.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Primarul din Pantelimon a fost... şef de echipă la incendiul de la căşărie!

Primarul din Pantelimon a fost... şef de echipă la incendiul de la căşărie!

Replica API 10 mai 2022 | 00:24 2130

Locuitorii din Pantelimon au dovedit spirit civic dar și pregătire de adevărați pompieri atunci când au reușit să stingă un incendiu izbucnit la cășăria (clădire unde se prepară brânza) din localitate. Incendiul a izbucnit în dimineața de 8 mai 2022, ora 3:55. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit la centrala termică, unde se fierbe apa pentru sterilizarea laptelui, care a fost stins cu ajutorul oamenilor din comună, îndrumați de către primarul Costel Armășeșcu. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit și ei, incendiul fiind lichidat complet la ora 4:37.

Liniștea comunei din Pantelimon de Sus a fost deranjată, în dimineața de duminică, 8 mai, de izbucnirea unui incendiu la cășăria din comună.

Ion Marian, consilier al primarului, Paul Frangu, fochist, Alexe Petre, angajat la firma de apă, dar și alți patru locuitori ai comunei, adică Munteanu Marian, Mihulcă Tomas, Maroga Costel și Pavlov Alex au dat dovadă de curaj și folosindu-se de furtunurile și de un hidrant au reușit să stingă aproape în totalitate incendiu, pompierii veniți cu promptitudine doar lichidându-l complet, după aproximativ 40 de minute de la izbucnirea lui.

Bărbații erau instruiți pentru acest gen de intervenții

Incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la centrala termică, unde se fierbe apa pentru sterilizarea laptelui. Fiind noapte nimeni nu a observat, însă băieții au văzut un fum gros de la clădire. Ne-au anunțat și pe noi și cu ajutorul lor, s-a intervenit cu furtunuri și un hidrant, iar când venit cei de la ISU, incendiul era practic stins. Au fost și consăteni care au ajutat dar și angajați ai primăriei, însă a fost un efort comun, oamenii fiind foarte bine instruiți pentru acest gen de intervenții" a declarat primarul Costel Armășeșcu, pentru Replica de Constanța.

Ce spun reprezentanții ISU

"La incendiul din Pantelimonu de Sus s-a intervenit cu 2 autospeciale cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD B, Stația Midia a intervenit cu o autocisternă, iar detașamentul Medgidia cu o autospecială cu apă și spumă. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit, iar în urma incendiului au fost afectate o cameră de 30 de mp și una de 20 de mp. Incendiul a fost lichidat la ora 4:37", au spus reprezentanţii ISU Dobrogea.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768