REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
23.8° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

PRIMARUL din Siliștea a cumpărat MATERIALE de CONSTRUCȚII de la SOȚIA CONSILIERULUI personal!

PRIMARUL din Siliștea a cumpărat MATERIALE de CONSTRUCȚII de la SOȚIA CONSILIERULUI personal!

Replica API 14 august 2021 | 00:41 9113

Conflict de interese la Siliștea?! Primăria cumpără materiale de construcții de la magazinul unde lucrează soția consilierului său personal! Mihai Soare, alesul șef, spune că nu crede că e conflict de interese și că nu știa că soția lui Adriana Ionașcu, consilierul său, este angajata magazinului. Culmea, la datele de contact ale societății care administrează magazinul, Ludus Cucumiș SRL, din Țepeș Vodă, înființată în campania electorală din 2020, apare adresa de mail a soției lui Ionașcu, Adriana. ”Dacă e conflict de interese, îl dau afară și fata”, spune Mihai Soare, primarul din Siliștea.

Primăria Siliștea, evident, cu știrea primarului Mihai Soare, face achiziții de la magazinul ”de unde mai ciugulește niște bani” familia consilierului său, Alexandru Ionașcu. Prin sat, umblă vorba că magazinul este deținută de familia consilierului însă, potrivit datelor firmei, asociat unic apare Szilagyi Cristian Bella. Pe SEAP au fost urcate mai multe anunțuri de achiziții ale Primăriei Siliștea, în care contractant apare firma Ludus Cucumiș, iar la datele de contactat al firmei apare adresa de mail a Adrianei Ionașcu.

Contractele de cumpărare directă, în număr de trei, vizează achiziția directă de materiale deszăpezire, de peste 11.000 lei și materiale de construcții, de peste 5.000 de lei.

Sediul firmei, într-o magazie

Spațiul comercial are sediul într-o magazie veche din spatele Căminului Cultural din Țepeș Vodă, sat ce aparține de comuna Siliștea. Magazia nu avea curent, iar sătenii spun că ar fi tras energie electrică de la Căminul Cultural. De altfel, în fotografiile de mai jos se observă cum un cablu, care pornește din clădirea Consiliului Local și se termină în magazia unde-și desfășoară activitatea societatea comercială.

De remarcat firul care pornește de la clădirea Căminului Cultural și se oprește în magazia unde-și desfășoară activitatea societatea comercială.

Contactat pentru un punct de vedere, primarul Mihai Soare ne-a declarat că Adriana Ionașcu nu lucrează la magazin, doar ”mai ciugulesc și ei niște bani”. ”Ea este cadru didactic la Crucea.

I-am întrebat, și au spus că nu lucrează acolo, doar mai ciugulesc și ei niște bani. Probabil colaborează!, ne-a declarat alesul șef din Siliștea. ”Că ajut firmele din sat, nu-i bine, că nu le ajut, iarăși nu e bine”, a mai completat el.

Ce spune Adriana Ionașcu

Sătulă de gura lumii, Adriana Ionașcu a făcut, acum câteva zile o postare, prin intermediul căreia a precizat. ”M-am trezit cu gândul de a da explicații despre magazin, despre cât de greu este să ții o mică afacere pe linia de plutire. Este ultima dată când postez, oricât de mult voi mai fi hărțuită eu sau familia mea, puteți să-mi faceți poze la casă, la magazin, mie sau lui Alex (n.red. soțul ei, consilierul primarului), îmi este indiferent. Rugămintea este să nu mă mai înjurați de față cu copilul”, a scris Adriana Ionescu, pe Facebook.

De precizat că am contactat-și pe Adriana Ionașcu pentru un punct de vedere, însă aceasta nu a dorit să comenteze. S-a limitat la a ne spune că: ”nu prea știu cum să reacționez. Îmi pare că sunt în centrul unei campanii de hărțuire și am decis, cu câteva zile în urmă, să nu mai comentez și să nu mai reacționez la nimic”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa nu confundum cundusul masini sub influenta alcoolului cu furtul din banul public,mai primare.
3
0
Intr o tara cu puscariasi sef de guvern eu am facut un nimic.. Ei fura grav
4
2
psd, dna profesor, dl consilier
7
1
Cu goagle, fara goagle tot am inteles : primarashul asta din fund de tzara si.a tras magazin de materiale sa ciordeasca din banii primariei. Burebista este doar de masca
4
0
Articolul pare tradus din alta limba cu Google translate. Sunt foarte multe dezacorduri si alte greseli.
5
1
consilierii dvs nu se mai barbieresc...ce rusine zici ca-i din jungla Amazonului...
5
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118