REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
10.4° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Primarul din Tulcea a declarat război Agenției Naționale de Integritate!

Primarul din Tulcea a declarat război Agenției Naționale de Integritate!

Victor ROTARU 10 iulie 2024 | 00:00 3652

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, de conflict de interese, după ce edilul ar fi semnat o autorizație de construire pentru o firmă de la care ulterior a cumpărat un imobil. Acum, Ștefan Ilie, a atacat în instanță decizia, așteptând primul termen.

Primarul din Tulcea a declarat razboi Agentiei Nationale de Integritate!  Ștefan Ilie

În perioada exercitării mandatului de primar al Municipiului Tulcea, a participat la luarea unor decizii şi a emis o serie de acte administrative care au avut ca rezultat un avantaj patrimonial pentru sine. Astfel, Ștefan Ilie a emis autorizații de construire şi certificate de urbanism pentru societatea comercială de la care, ulterior, a achiziționat un imobil”, se arată într-un comunicat ANI pe 25 iunie.

Ștefan Ilie: „Trebuie să demonstrez că nu am dobândit niciun fel de folos material“

La 2 săptămâni de la comunicatul emis de către ANI, primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a decis să conteste raportul, depunând o acțiune în instanță în acest caz: „Am depus documentele pentru a contesta raportul, luni, 7 iulie, am depus acțiunea în instanță, în urma comunicatului lor în care eu pot fi într-o stare de conflict de interese. Ei mi-au trimis mie un raport de evaluare a căror concluzii duc către conflictul de interese și eu l-am contestat pentru că trebuie să demonstrez că nu am dobândit niciun fel de folos material și că am îndeplinit cu obiectivitate sarcinile de serviciu în așa fel încât nu m-am situat niciodată în conflict de interese. Acțiunea se face către Curtea de Apel Constanța, în situația în care va urma un recurs, va fi la Înalta Curte”, a transmis primarul din Tulcea, Ștefan Ilie.

Primarul din Tulcea a declarat razboi Agentiei Nationale de Integritate!  Ștefan Ilie

Dosarul este din 2020 pentru că eu am mai avut niște reclamații, care de-a lungul timpului inspectorul de integritate le-a considerat neveridice pentru a mă afla într-o stare de incompatibilitate sau interes. Ultima reclamație pe care am avut-o a fost de la două persoane, una dintre ele fiind făcută de către actualul viceprimar, fostul contracandidat Dragoș Simion, care m-a acuzat că am dobândit un apartament ca urmare a semnării unor acte de construire. Am cumpărat acel apartament, mai am de plătit multe rate la el, la prețul pieței. Iar actele administrative pe care le-am semnat fără să anticipez eu că voi cumpăra de la societatea respectivă vreun apartament. Le-am semnat pentru că este obligația mea să le semnez după ce în prealabil ele sunt verificate de către compartimentul de urbanism, arhitectul șef, sunt semnate pentru legalitate de secretarul general, iar eu le dau doar autoritatea publică. Aceste prerogative nu pot fi delegate altor persoane. Ele au fost controlate, nu au fost documente care să fi avut probleme în care eu să fi făcut un abuz semnându-le, cum nici nu am făcut vreo achiziție sau să dobândesc un bun de orice fel în urma semnării acestora“, a mai adăugat primarul din Tulcea, Ștefan Ilie.    


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un p***t. din timpul facultatii
4
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515