REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primarul Niki Anghel zice că e mai tare decât Mitroi și Delicoti. Video

Primarul Niki Anghel zice că e mai tare decât Mitroi și Delicoti. Video

Emilia BABU, Georgiana BOGLEA 31 mai 2024 | 12:15 1804

Primarul localității Castelu, Nicolae Anghel, s-a aflat vineri, 31 mai, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre declarațiile contracandidatului său de la PNL, Ilie Drugă. De asemenea, Niki Anghel l-a luat în colimator, din nou, și pe Florin Mitroi, dar și pe colegul său de la Poarta Albă, Vasile Delicoti, cândva amici și foști colegi de partid. 

Primarul Niki Anghel zice ca e mai tare decat Mitroi si Delicoti. Video

În debutul interviului, Nicolae Anghel i-a dat replica contracandidatului său de la PNL, Ilie Drugă. „Ilie Drugă de la PNL a afirmat niște lucruri care nu sunt reale. A postat că este om echilibrat, că are școală militară, nu a făcut nicio dovadă că a făcut școală militară. Eu m-am interesat, a fost un simplu șofer și a făcut o instruire ca să aibă acces în Penitenciarul Poarta Albă. A spus că am scos o stradă din Castelu și am pus strada Pescăruș din Nisipari și strada Alexandru Vlahuță la sectorul zootehnic de la Nisipari. Realitatea este că fără aceste 2 străzi, noi nu obțineam 7 puncte și pierdeam acest proiect european. Noi am câștigat 1 milion 200 de euro pe acest proiect”, a declarat, Nicolae Anghel.

Primarul Niki Anghel zice ca e mai tare decat Mitroi si Delicoti. VideoNicolae Anghel

Niki Anghel, despre proiecte

De asemenea, acesta a făcut o scurtă incursiune a proiectelor realizate de-a lungul mandatelor, dar a precizat și ce are de gând pe viitor.

În 2020, am finalizat 3 proiecte pe care le-am pus în practică din 2016-2017 prin PNRR, adică asfaltare de drumuri 7 km, adică ultimele străzi care s-au făcut în Castelu, strada Garoafelor, Eminescu, Sălciilor, modernizarea grădiniței din Castelu, care s-a finalizat și nu în ultimul rând un cămin modern la Nisipari de 904 metri, la care mai avem de făcut recepția finală. Pentru viitor avem mult mai multe proiecte. De asemenea, am obținut finanțare pentru gaze, un proiect finanțat prin POI de 9 milioane 200 sute euro. Contractul este semnat, avem ATR-ul de la Transgaz. Este obligația mea morală ca să aduc comuna Castelu la standarde europene. Domnul Delicoti a spus că avem nevoie de 2 proiecte mari, adică gaze și canalizare. Canalizarea s-a făcut la Castelu de către RAJA, cum s-a făcut și la Valu lui Traian, cum s-a făcut și la Poarta Albă și la Mircea Vodă. Canalizarea la Castelu este depusă pe mediu și așteptăm să semnăm contractul, iar în ceea ce privește gazul suntem o comună fericită, am semnat proiectul de gaze, sub rezerva faptului că finanțarea noastră este de 200 mii euro. În cazul colegului de la Poarta Albă, va plăti 2 milioane euro fără TVA, plus co-finanțare. Este posibil ca pe miercuri-joi să începem lucrările, dar noi nu suntem disperați pentru asta deoarece 90% din cetățeni înțeleg că proiectele durează până se derulează”, a zis Nicolae Anghel.

Anghel: Dacă cetățenii vor ca eu să plec acasă...

Pe lângă acest lucru, el a precizat că indiferent dacă va câștiga un nou mandat sau nu, va lăsa „moștenire“ 11 proiecte. „Chiar dacă nu câștig alegerile vor rămâne 11 proiecte în derulare. Dacă cetățenii vor ca eu să plec acasă, voi rămâne consilier și voi sprijini toate aceste proiecte. Nu voi face cu cei de la PNL scandal. Avem prin CNI un dispensar de la Nisipari de 900 de mii de euro și un cămin la Castelu de 850 de mii de euro, care sunt pe lista de finanțare. Motiv pentru care am plecat la un partid care este la putere, ca să pot finanța proiectele. Am reușit să obțin finanțarea la 7 proiecte prin PNRR. Avem un proiecte de 220 mii de euro pentru modernizarea școlii din Nisipari, 500 mii euro pentru modernizarea școlii din Castelu, 200 de mii euro pentru dispensarul de la Nisipari, 500 mii pentru centru de aport voluntar pentru colectarea gunoaielor, sistem video de 370 mii de euro. Am depus 10 proiecte și am accesat 7 prin PNRR. Colegul meu de la Poarta Albă nu a luat niciunul pentru că nu mai are voie”, a zis Nicolae Anghel.

Video 1:

La ce investiții am făcut, la modul cum mă respectă cetățenii, să vină cei 2 magnați politici ai PNL să zică că nu am făcut nimic

În continuarea interviului, acesta și-a prezentat mâhnirea legată de primarul din Valu lui Traian, candidatul PNL la președinția CJ, Florin Mitroi, și de primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti.

În 2010, au fost alegeri la PDL, am candidat împreună cu acești mari magnați politici adică Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă și Florin Mitroi, primarul de la Valu lui Traian. Eu am luat 620 de voturi și am ieșit prim-vicepreședintele partidului, al doilea după președinte, domnul Delicoti a luat 360 de voturi și a fost vicepreședinte și domnul Mitroi 380. În funcția mea de prim-vicepreședinte la acea vreme, eu eram cel care stabilea proiectele la nivel de județ, inclusiv celorlalte partide și prin semnătura mea acești magnați au luat câte o sală de sport și câte o grădiniță. Sala de sport au luat-o prin CNI și au luat câte o grădiniță. Mitroi a luat una cu 3 săli și Delicoti una cu 2, la Orașul Nou pe POR. Eu i-am sprijinit în campanie pe amândoi. Eu l-am introdus pe Mitroi în politică. Au spus că la Castelu nu s-a făcut nimic. Eu am făcut 49 km de străzi. La ce investiții am făcut, la modul cum mă respectă cetățenii, să vină cei 2 magnați politici ai PNL să zică că nu am făcut nimic... Pe Mitroi l-a atras jobul pe care îl avea. Era vorba de Stațiunea de cercetare, dovadă că după ce a ajuns primar, 80% din terenul de acolo îl lucrează dânsul. Florin Mitroi a atras 3 milioane 200 de euro în 16 ani, la care se adaugă acea grădiniță pe POR pe care i-am dat-o eu, 3 milioane jumate, iar eu am atras 16 milioane de euro. Zice că a atras 300 milioane de euro, total fals. A găsit un patrimoniu al Valu lui Traian 400 sau 250 hectare de teren pe care l-a vândut între 25 și 60 euro, a luat o sumă imensă și cu banii ăia a făcut, dar a făcut o mare greșeală. Dacă aș fi fost cetățean al localității Valu lui Traian nu l-aș fi votat. L-am sunat pe Mitroi acum 2 luni și i-am zis că dacă vin în PNL vin pentru tine și dacă mă duc în PSD mă duc pentru Stroe. El, prima dată, mi-a zis că da, cei de la PNL au avut o ședință și a apoi a luat decizia să nu îmi mai răspundă la telefon. Florin e victima lui Delicoti. Delicoti e cel care a spus că va câștiga la Castelu. Delicoti a dezinformat comuna Castelu. Am înțeles că Delicoti este lăudat în ședințele PNL, dar eu zic că e un model de neurmat. E singurul primar care a reușit să piardă pe Măsura 76 un proiect. Reparația liceului de la Poarta Albă costă 7 milioane 700 euro, dacă era băiat deștept aștepta PNRR și nu pierdea acei bani”, a spus Nicolae Anghel.

Video 2:

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510