REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Primul deces de rujeolă din acest sezon: un bebeluș de 7 luni a murit

Primul deces de rujeolă din acest sezon: un bebeluș de 7 luni a murit

Virgil STOIAN 12 decembrie 2023 | 15:54 2360

S-a înregistrat primul deces din cauza rujeolei din acest sezon, în România. Este vorba despre un bebeluș de doar 7 luni.

Primul deces de rujeola din acest sezon: un bebelus de 7 luni a muritfoto cu rol ilustrativ

În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România a fost raportat primul  deces din cauza rujeolei la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din județul Brașov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic.

În perioada 01.01.2023-10.12.2023, în România au fost notificate 2010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de județe și în Municipiul București, potrivit INSP.

Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de rujeolă în România la nivel național.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca e asa grava boala trebuia si un vaccin monovalent pe langa cel trivalent .Parintii optau cum credeau ca le este la copii mai bine.
2
1
Oricum ar fi, chiar daca vaccinurile noi nu sunt studiate cat ar trebui pt ca nu e timp, tot e mai bine sa risti si sa te vaccinezi, decat sa iti dai seama ca ai gresit ca nu ai facut asta. Pt ca asta poate fi fatal si din pacate poate fi prea tarziu. Asa ca, si daca ne convine si daca nu si daca are efecte adverse sau nu, riscul de deces e mult mai mare fara vaccin. Sper ca autismul sa nu aibe legatura cu vreunul din vaccinurile obligatorii, cu toate ca pana acum nu se stie de la ce apare si nici nu s-a demonstrat ca nu are legatura cu vreun vaccin, asa cum spune mai jos numit "Povestea" - spun asta deoarece se pare ca autismul nu este din nastere si se declanseaza la unii copii la inceputul vietii fara a se sti de la ce e, iar teoria conspiratiei a aparut pt ca in primii ani se fac cateva vaccinuri obligatorii. Fara ele riscul de deces e mult mai mare, dar dezinformarea, hotia producatorilor, lipsa de studii si mai ales ascunderea si negarea efectelor adverse duc la antivaccinism.
4
0
Daca e asa cum zici, de ce nu ai atasat un link sa vedem si noi asta? Sa arubci cu vorbe goale fata nici o vaza e usor. Cum s-a demonstrat ca nu e de la nici un vaccin? Prin ce metoda? A venit un idiot de medic de la aia care le produc si care ar vinde si un c***t si a zis ca nu e de la ei, sau cum? Habar nu au nici aia si nici tu. Poate e, poate nu e!
3
0
Pacat si trist. Nu stim adevaratele motive pt care mama nu si-a vaccinat bebelusul, dar sper ca n-a ascultat de Olivia Steer.
5
4
foarte populara in toata lumea cu autismul dat de vaccinuri a fost demontata si demonstrata ca falsa cu siguranta din urma cu mai multi ani dar majoritatea nu au aflat asta si curentul antivax si teoriile conspiratiilor au explodat si sunt din ce in ce mai populare in epoca retelelor sociale iar prejudecatile si fakeurile au consecinte
6
4
A nu te vaccina pentru tot ce se poate, e o mare gresala. Poate duce la deces. A te vaccina pentru tot ce se poate, poate duce la alte afectiuni, unele poate mai grave, gen autismul, care nici acum cu toata avansarea medicinei in lume nubse stie cum si de ce apare. Mai ales ca nu e din nastere si apare dupa o anumita varsta, poate chiar dupa un anumit vaccin. Mai ales ca toate handicapatele de asistente nu respecta prospectul: daca scrie sa il scoata de la frigider cu 20 min inainte si sa il aduca la temp camerei, ele il scot si il injecteaza imediat. Sau atunci cand cade sunt teansportate: niciun sofer nu raporteaza daca i s-a stricat frigul si vaccinurile au ajuns la 40 de grade in mijlocul verii, in jafurile lor de masini. Alegerea e grea. Ii inteleg pe toti, deopotriva si cei care se vaccineaza si cei care refuza, avand in vedere cele de mai sus si faptul ca in tara asta de c***t nu ai siguranta la nimic. Poate vaccinurile sunt prea putin studiate, poate transportul, asistenta, etc
5
4
Nweligibil nu inseqmna nwapaeat ca avea alte boli ma retardatule. Poate nu avea varsta necesara. m**e prostule. Bagamias p**a in gura voastra de natie spurcata, repetenti, hoti, c***e si nespalati!
4
1
Pe langa cresterea numarului antivaccinisti , romania e invadata de ucraineni si de muncitori asiatici nevaccinati. Toti acesti factori contribuie la epidemie!
6
3
inseamna ca a luat boala de la fratele nevaccinat din motive de antivax sau inconstienta de care ar fi trebuit izolat foarte strict in perioada de contagiozitate; nici o epidemie nu se declara din pix; toate au fost si sunt reale; autoritatile si medicii nu au nici un interes sa inventeze epidemii ptr ca asta insemna consum mare de timp, nervi si mai ales sume mari de bani suplimentare de la bugetul puternic subfinantat al sanatatii; cine spune ca e isterie e inconstient problema e reala si a aparut din cauza refuzului unui numar din ce in ce mai mare de parinti de a-si vaccina copii in ultimii ani pe fondul curentului antivax care a luat o foarte mare amploare iar acestia spune ins sunt majoritatea covarsitoare in marile orase !
8
3
Vaccinul se administreaza de la 13 luni in sus!Isterie,ca si la covid,unde mureai in accident de masina dar pe certificat era trecut virusul
4
7
Sunt fel si fel de vaccinuri!Nu toate bolile care au fost eradicate,asta in mintea voastra,ca ele au mai existat in continuare prin alte zone ale globului,dar au inceput sa reapara odata cu migratia asiaticilor,au fost eradicate cu vaccin viu,atenuat!Pentru cultura voastra generala ROR-ul este un vaccin,care contine virusii vii a trei boli.S-au facut cercetari si au aflat ca cei mai predispusi la riscul efectuarii acestui vaccin sunt baietii afro-americani!Eu mi-am vaccinat copilul,dar doar cu varianta R(rujeola),vaccin pe care am dat aproape €200 in privat!Rudele mele care vand medicamente ofera doctorilor vacante prin Grecia pt ca sa-ti prescrie tie medicamentele pe care vrea compania sa le vanda,iar doctorul doar se uita pe ingrediente si cam atat.Doctorii nu sunt cercetatori,iar in Ro nici in cwr nu-i doare de pacienti
5
4
Articol platit in contextul actual al declararii epidemiei de rujeola din pix cu cateva sute de cazuri in tara sa se forteze alte decizii aberante de cheltuieli publice cu castiguri in zona politica. Puneti botu la vrajeli. Neeligibil pt vaccin inseamna ca avea alte afectiuni!
6
6
O cretină care și-a omorât copilul. Boli care au fost eradicate prin vaccinare încă din anii șaptezeci au reapărut din cauza unor idioți care pun botul la alți idioți, de genul șoșoacă, simion și alții.
12
5
Asa va trebuie, legume prroaste daca puneti botul la toti imbecilii de antivaccinisti si stiti voi mai bine decat medicii cum sta treaba cu vaccinarea!
14
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016