REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
14.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Primul exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanța

Primul exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanța

Victor ROTARU 20 februarie 2024 | 09:44 748

Centrul de Excelență pentru Securitate Cibernetică Maritimă al Universității Maritime din Constanța organizează în perioada 21- 22  februarie 2024, în parteneriat cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică, primul exercițiu internațional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanța, la sediul din str. Mircea cel Bătrân, nr. 104, Constanța.

Primul exercitiu international de simulare a raspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice in Portul Constanta

În epoca digitalizării, securitatea cibernetică a devenit o prioritate atât pentru instituțiile publice, cât și pentru cele private din întreaga lume. Gestionarea provocărilor cibernetice, mai ales în zonele expuse provocărilor majore de securitate, așa cum este regiunea Mării Negre, reprezintă o responsabilitate a întregii societăți. 

Acest exercițiu urmărește îmbunătățirea capacității de cooperare între echipele de răspuns la incidentele de securitate cibernetică, autoritățile naționale și locale, și mediul de afaceri din industria maritimă pentru oferirea unui răspuns consolidat în situații de criză cibernetică.

Obiectivele „exercițiului de simulare a răspunsului la incidente de securitate cibernetică în Portul Constanța” răspund direct dezideratelor Strategiei de Securitate Cibernetică a UE pentru crearea unui mediu digital european rezilient, sigur și de încredere.

Evenimentul va beneficia de contribuția directă a peste 40 de participanți din șase țări, care vor fi distribuiți în cadrul mai multor echipe de management al incidentului, evaluare a capacității de răspuns la criză și valorificare a lecțiilor învățate.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166