REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
25.3° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Primul Proiect ,,Redescoperă Oina" implementat la nivelul județului Constanța!

Primul Proiect ,,Redescoperă Oina" implementat la nivelul județului Constanța!

Virgil STOIAN 4 octombrie 2023 | 00:00 933

Legea 87/2023 începe să producă efecte în cadrul instituțiilor publice, de altfel o stare de normalitate care ar trebui să se extindă rapid la nivel național. Un prim pas a fost realizat anul acesta de catre Consiliul Județean Constanța care, în premieră la nivel național, la stabilirea finanțărilor pe anul în curs a alocat o sumă special pentru Programul Național ,,Redescoperă Oina". Având în vedere acest aspect, conform legii mai sus menționate, Federația Română de Oină a depus un proiect intitulat ,,Caravana Redescoperă Oina".

Primul Proiect ,,Redescopera Oina' implementat la nivelul judetului Constanta!
Proiectul, realizat cu sprijinul Consiliul Judeţean Constanţa   , are ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Judeteana pentru Sport și Tineret Constanța, ACS Frontiera Tomis Constanța și ACS Tradisport Tomis Constanța.
În cadrul acestui proiect sunt prevăzute, în principal urmatoarele activitati:
-promovarea acestuia în randul  profesorilor de educatie fizică din județ;
-organizarea unui curs de inițiere în oină pentru cei care doresc sa învețe acest sport;
-dotarea cu materiale sportive, materiale de joc, regulamente, materiale de tactică și metodică;
-organizarea unei activități de promovare în județ a oinei prin organizarea unei caravane în care vor fi efectuate meciuri demonstrative de catre Frontiera Tomis Constanța și Tradisport Tomis Constanța;
-înființarea echipelor de oină de către profesorii de educație fizică;
-organizarea unor competiții prin care echipele formate de profesorii de educație fizică își vor arăta cunoștințele și îndemanarea în cadrul Cupei Tomisului la oină care vor avea loc în 4 locații din județ;
-organizarea fazei finale a Cupei Tomisului la oină, la Vatra Dornei, activitate unde vor participa câștigatoarele celor 4 zone;
-evaluarea proiectului și transmiterea unui scurt material legat de acesta la nivelul tuturor Inspectoratelor Școlare Județene și Consiliilor Județene, ca exemplu de bună practică;
-grupul ținta îl reprezintă 20 de profesori și aproximativ 400 de copii.

Primul Proiect ,,Redescopera Oina' implementat la nivelul judetului Constanta!
La sfărșitul acestei saptamani a avut loc o prima etapa și anume cursul de inițiere la care au participat 21 profesori de educație fizică care și-au dorit să fie inițiați în tainele sportului nostru național.
Activitatea  a fost coordonată de lectorii Cristian Văduva (CS Galicea Mare), Filofteia Dumitru (CS Dacia Mioveni 2012) cu ajutorul, pentru fixarea cunoștintelor practice, a lui Daniel Benghea si Bogdan Lupse (de la ACS Frontiera Tomis Constanța).
Participanții au fost extrem de încantati și foarte bucuroși că pot învăța sportul nostru național-oina.
Activitatea a fost foarte interactivă, pe parcursul acesteia fiind și un schimb de experiență cu ceea ce poate fi introdus în procesul de pregătire din celelalte discipline pe care aceștia le practică deja.
După ce au primit cunoștințele teoretice necesare, au trecut la partea practică care i-a captivat, descoperind un sport foarte frumos, complex și dinamic.
Etapa urmatoare va fi caravana care va ajunge în special la Hârșova, Băneasa, Valu lui Traian și Eforie Nord.
Mulțumim mult tuturor participanților la acest proiect inedit și le dorim mult succes!
Mulțumim Consiliului Județean Constanța pentru faptul că sprijină acest proiect, Inspectoratului Județean Școlar Constanța,  Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, ACS Frontiera Tomis Constanța și ACS Tradisport Tomis Constanța pentru că au acceptat sa fie parteneri în această activitate.
Avand în vedere faptul ca grupul nostru țintă este reprezentat de profesorii de educatie fizică si sport , mulțumim mult domnului Gabriel Georgescu (inspector de specialitate pe educație fizică) care a asigurat promovarea proiectului la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Constanța și a constituit grupa de viitori cursanți.
Mulțumim personalului Federației Române de Oină pentru efortul depus în fazele de redactare și implementarea a acestui proiect important pentru redescoperirea sportului nostru național-oina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712