REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primul termen al litigiului cu Pfizer urmează să aibă loc în luna februarie

Primul termen al litigiului cu Pfizer urmează să aibă loc în luna februarie

A.F. 18 ianuarie 2024 | 18:15 919

Autorităţile de la Bucureşti au fost notificate în luna decembrie a anului trecut de compania Pfizer cu privire deschiderea unui litigiu pentru recuperarea unor sume de bani, având în vedere nefinalizarea achiziţiei de către partea română a 28 de milioane de doze vaccin anti-COVID, urmând ca primul termen să aibă loc în luna februarie, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Primul termen al litigiului cu Pfizer urmeaza sa aiba loc in luna februarievaccin Pfizer

El a răspuns astfel întrebat, într-o conferinţă de presă, despre ce va face Guvernul în cazul procesului pe care Pfizer l-a intentat ţării noastre pentru că nu a achiziţionat 28 de milioane de doze de vaccinuri de la această companie pe care autorităţile române le-ar fi comandat şi cere achitarea a cel puţin jumătate din sumă.

"Este o speţă care nu a făcut astăzi obiectul şedinţei de Guvern, dar m-am documentat un pic pe această temă. Din câte ştiu, a venit o notificare de deschidere a acestui litigiu de către compania farmaceutică, cred că în ultimele zile din decembrie anul trecut. Există, din nou citez din memorie, undeva în a treia parte, în ultima parte a lunii februarie, un prim termen. România va fi, evident, reprezentată la acest proces, dar este vorba despre faptul că România a estimat un necesar pandemic pentru doze de vaccin, însă amendamentul la care compania farmaceutică face referire nu a fost semnat de către Ministerul Sănătăţii şi, în consecinţă, nici nu s-a putut face vreo plată, pentru că nu există acele doze încasate de către statul român", a declarat Mihai Constantin.

El a amintit într-o situaţie similară se află şi alte ţări central şi est-europene.

"Polonia şi Ungaria, cred că sunt în acelaşi caz cu noi, referitor la aceeaşi companie farmaceutică. Este aşadar un proces în desfăşurare şi o să-l urmărim", a transmis Constantin, scrie Agerpres.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toate tarile ue au semnat si aprobat aceleasi documente ca ai nostri se pare ca vinovatii sunt la bruxelles nu la bucuresti investigatiile dna sunt clar politice si nu se va obtine nici o condamnare
1
0
Plătesc prostii care ii votează pe incompetenți!
2
0
GYYU tu ai citit pe grupurile de cretini ca esti retard iti mai trebuie vreo 3 vaccinuri sa te faci bine de tot
5
4
Eu am citit pe grupurile de cretini de pe feisbuc că nu e bine să te vacinezi și nu mam vacinat și trăiesc și acum
5
5
catzu, arahat, voiculescu... si alti care au comandat fara numar
8
0
sunt aia de la pfizer sa dea in judecata ptr un amendament nesemnat
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510