REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Primul tratament oral pentru boala somnului a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente

Primul tratament oral pentru boala somnului a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente

A.F. 18 decembrie 2023 | 00:00 268


 
Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunţat că a Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a emis un aviz pozitiv pentru tratamentul său dezvoltat împotriva bolii somnului, o afecţiune cunoscută şi sub numele de Tripanosomiază africană, informează AFP.

Primul tratament oral pentru boala somnului a fost aprobat de Agentia Europeana pentru Medicamente

Fexinidazol Winthrop, produs de Sanofi, este primul tratament oral pentru o formă acută a bolii somnului, o afecţiune parazitară letală transmisă prin muşcătura muştelor teţe infectate şi întâlnită în 36 de ţări africane, a declarat compania franceză.

Avizul pozitiv a fost emis de EMA pentru tratamentul administrat la adulţi şi la copii cu vârste de peste şase ani şi care au o greutate de cel puţin 20 de kilograme, aflaţi atât în prima cât şi în a doua fază a bolii.

El urmează studiilor clinice din Malawi şi Uganda conduse de organizaţia non-profit de cercetare medicală Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), a precizat grupul Sanofi.

"Până în prezent, din cauza lipsei de inovaţie pentru această tulpină a bolii somnului, opţiunile de tratament, vechi şi toxice, trebuiau să fie administrate într-un spital sub supraveghere strictă. Faptul că avem de acum o pastilă orală, simplă şi mai sigură, pentru a trata această boală înfricoşătoare le va permite medicilor să salveze rapid multe vieţi", a declarat Dr. Westain Nyirenda, cercetător principal şi medic la Spitalul Rumphi din Malawi, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513