REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 30 de ani va circula pe ruta București- Constanța

Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 30 de ani va circula pe ruta București- Constanța

Andreea POPA 13 martie 2023 | 00:00 10680

Primul tren din cele 37 de rame electrice inter-regionale noi cumpărate de România de la Alstom cu peste 2,4 miliarde de lei, fără TVA, va fi introdus încă de anul acesta, pe ruta București- Constanța. Trenul italian va fi de aproape trei ori mai mare decât actuala Săgeată Albastră și va avea condiții mult mai bune decât actualele garnituri. În premieră, noul tren nu va intra automat în dotarea CFR Călători, ci va fi scos la licitație de ARF.

Primul tren nou cumparat de Romania in ultimii 30 de ani va circula pe ruta Bucuresti- ConstantaPrimul tren nou cumpărat de statul român după 30 de ani va intra în circulație din decembrie 2023, pe ruta București- Constanța, a anunțat Ștefan Roșeanu, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF). ”Sperăm ca odată cu schimbarea Mersului de tren, noul serviciu Bucureşti-Constanţa să înceapă să funcţioneze cu acest tren”, a declarat Roșeanu.
Interesant este că noul tren Alstom nu va fi operat automat de CFR Călători, ci va fi scos la licitație și oferit operatorului feroviar de călători, existent deja sau nou înființat, care va oferi cele mai bune oferte de preț, a precizat Roșeanu.

Primul tren nou cumparat de Romania in ultimii 30 de ani va circula pe ruta Bucuresti- Constanta

Contract de 2,4 miliarde de lei

Noul tren este de trei ori mai mare decât Săgeata Albastră, iar viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h, acestea fiind compuse din şase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere şi patru vagoane intermediare) şi asigură 351 locuri pe scaune.
Unităţile dispun de un sistem de semnalizare şi siguranţă ERTMS nivel 1 şi 2, sistem naţional PZB90 şi sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spaţii pentru bar/bistro şi pentru călători cu dizabilităţi, precum şi o zonă destinată distribuirii automate de bilete şi aparate de compostat, precizează ARF.
Statul român, prin ARF, a semnat un contract cu firma Alstom Ferroviaria SpA, în data de 25 martie 2022, ce are ca obiect achiziţia a 20 de rame electrice de lung parcurs şi mentenanţa acestora pe o perioadă de 15 ani, contract suplimentat cu încă 17 rame electrice de lung parcurs, prin semnarea unui act adiţional, la 16 septembrie 2022. Valoarea totală a contractului este de 2.421.771.878 lei, fără TVA.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca noul tren are scaunele inconfortabile ca la sageata albastra, mai bine nu.
0
0
a Statului Esuat
1
1
Pentru Vasile! Vasilicaaaaa, vezi ca se merge cu 160-170 km/h pe ruta Constanta-Bucuresti si retur de multi ani.Stai jos, ai nota 4! Unii dintre voi ,nu meritati sa comentati nicaieri.
4
1
Momentu ala cand te numesti Vasile si ai pareri de impartasit. Pareri si amintiri din comunism. Du-te ba baiatule la Putin, Kim, gasesti tu variante. Se merge cu 160 pe cta-bucuresti din 2010 cand ma duceam cu trenu in liceu s-o vad pe gagicamea ce era la arhitectura in bucuresti. Ziua, si norma de atins la comentarii cretine.
4
1
Se merge pe bucuresti constanta si bucuresti brasov cu 160 de cativa ani, inca traiesti in 1980 cand era mai bine.
6
3
Alstom ! Vrăjeală să le vedeți după cinci ani . Vor troncani mai ceva ca vagoanele lui Ceaușescu construite în urmă cu 40 45 ani am calatorit cu ele și vă pot spune ! La prețul de cumpărare pe o garnitură ,cumpărați trei de la Sofronic Craiova tot de aceiași calitate . Miramasi că în r*mânia în următorii zece ani se va circula cu 160 km h " și cred că ar fii mai sigur la infrastructura pe care o avem sau la calitatea de execuție de acum și pe viitor ,mai ales de pregatirea celor ce supraveghează și recepționează lucrările de execuție .
5
7
parca faceam si noi, chiar au circulat. ce sa intimpla?
11
1
nu cumparati rame de la Craiova sau vagoane de la Arad! Aia nu dau spaga, atentie! Lasati-ii pe prostii de suedezi sa importe din Craiova!..
15
1
Este clar ca CFR compania de stat nu va avea nici-o sansa... Bun, dar ceva nu se leaga ,tren achzitionat de Statul Roman din bani pubilci , si cu o mare probabilitate de a fi intrebuintat de un operator privat ! Miroase a puscarie de la o posta...''licitatia'' este mai mult ca sigur cu dedicatie !
13
2

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677