REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Principala magistrală feroviară a Germaniei va fi închisă 5 luni pentru modernizare

Principala magistrală feroviară a Germaniei va fi închisă 5 luni pentru modernizare

Georgiana BOGLEA 12 iulie 2024 | 00:00 107

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a anunţat joi că, începând de luni, va închide timp de cinci luni principala magistrală feroviară care face legătură între centrul financiar Frankfurt şi sudul ţării, pentru a putea efectua lucrări de modernizare în valoare de 1,3 miliarde de euro.

Principala magistrala feroviara a Germaniei va fi inchisa 5 luni pentru modernizare

În prezent, magistrala feroviară Frankfurt - Mannheim este congestionată şi întârzierile apărute pe acest sector pot avea un impact major în alte părţi din reţeaua feroviară germană, care se întinde pe 33.000 de kilometri, precum şi asupra trenurilor din ţările vecine, precum Elveţia şi Franţa.

Starea căilor ferate din Germania a ajuns în atenţia internaţională în timpul turneului Euro 2024, fanii plângându-se de trenurile aglomerate şi perturbările apărute în timpul călătoriei.

Chiar dacă operatorul de stat Deutsche Bahn a cumpărat sute de trenuri moderne de mare viteză ICE în ultimii ani, multe tronsoane de cale ferată, macazuri şi alte infrastructuri au nevoie de reparaţii sau modernizări.

Datele publicate de Deutsche Bahn arată că în luna iunie puţin peste jumătate dintre trenurile care au circulat pe distanţe lungi au ajuns la timp. În realitate, este posibil ca şi mai multe trenuri să fie afectate pentru că operatorul german consideră un tren drept întârziat dacă ajunge cu cel puţin şase minute mai târziu. Conexiunile anulate nu sunt luate în calcul.

Investiţia de 1,3 miliard de euro pe care Deutsche Bahn vrea să o facă pentru modernizarea magistralei Frankfurt - Mannheim este una semnificativ mai mare faţă de estimarea iniţială de 500 de milioane de euro pentru acest proiect. Pe parcursul următoarelor cinci luni, compania germană va reface 140 de kilometri de cale ferată şi cabluri aeriene, va moderniza 20 de gări şi va înlocui peste 150 de macazuri.

Deutsche Bahn speră că perturbările de-a lungul magistralelor modernizate vor scădea cu 80%. În total, operatorul german intenţionează să renoveze 40 de coridoare feroviare pentru a stabiliza sistemul. Următoarea renovare majoră este programată să fie făcută anul următor la magistrala feroviară dintre Berlin şi Hamburg, cele mai populate oraşe din Germania, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510