REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.1° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
23.1° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

PRIVILEGIILE pe care le-ar putea avea persoanele VACCINATE, considerate ca fiind DISCRIMINARE

PRIVILEGIILE pe care le-ar putea avea persoanele VACCINATE, considerate ca fiind DISCRIMINARE

Replica API 8 mai 2021 | 22:44 2250

Declaraţiile premierului Florin Cîţu, cu privire la privilegiile pe care le vor avea persoanele vaccinate anti Covid, au stârnit un val de controverse în rândul cetăţenilor. Constănţenii consideră că acest lucru reprezintă o formă de discriminare, dar şi o modalitate subtilă de a face ca vaccinarea în rândul populaţiei să devină obligatorie.

În vizita de lucru pe care a făcut-o premierul României la Constanţa, joi – 6 mai, Florin Cîţu a vorbit şi despre privilegiile pe care le vor avea persoanele vaccinate anti Covid atunci când vor merge pe plajă ori la restaurant, precizând că nu crede că vor exista discriminări între cei care s-au imunizat şi cei care au ales să nu o facă. Acest subiect a stârnit reacţii diverse, iar constănţenii nu au omis să îşi arate nemulţumirea.

“Încearca să oblige populaţia să se vaccineze”

În ceea ce priveşte acest subiect, constănţenii au părerile împărţite. Unii dintre aceştia consideră că măsura propusă de premier reprezintă o formă de discriminarea şi blamează iniţiativa. “Nu mi se pare normal, chiar dacă eu sunt vaccinat. Nu cred că cineva trebuie să fie privilegiat doar pentru că s-a vaccinat. Până la urmă e tot un fel de discriminare”, a transmis un cetăţean pentru Replica. De aceeaşi părere este şi un alt constănţean care mai susţine că este sceptic cu privire la vaccinul anti Covid. “Această măsură ar fi o discriminare. Sunt sceptic cu privire la vaccin pentru că nu este testat cum trebuie. Apar şi reacţii adverse. Această idee este una exagerată. Trebuie să ne protejăm, să fim precauţi. Nu doar Covid-ul se ia din locurile publice, trebuie să fim precauţi ca să ne ferim şi de restul virusurilor”, a explicat constănţeanul. Tot pentru Replica, o tânără a declarat că prin această măsură autorităţile încearcă să oblige populaţia să se imunizeze. “Aşa încearcă să oblige populaţia să se vaccineze, cu toate că vaccinul poate să ajute sau nu. Era clar că se va ajunge aici. Este o discriminare”, mai explică tânăra.

Există şi persoane care sunt de acord cu ideea

După cum am precizat deja, părerile în legătură cu această iniţiativă sunt împărţite. Există şi persoane care laudă propunerea premierului. “Eu sunt total de acord cu aceste așa-zise privilegii. Trebuie să scăpăm odată pentru totdeauna de acest virus care ne dă târcoale de mai bine de un an și jumătate. Nu vrei să te vaccinezi, stai în casă”, a transmis o constănţeancă pentru Replica. Nu la fel de radicală a fost o altă tânără care îi îndeamnă pe constănţeni să meargă la vaccinare. “Sincer, nu este normală această gândire, dar, pentru că atât eu cât și familia mea ne-am vaccinat, oarecum mă bucur. Așa poți sta mult mai liniștit într-un local, pe plajă, fără teama de a lua virusul și de a face o formă foarte severă de covid, poate chiar să mori. Trebuie să revenim la normal cumva și să realizăm faptul că acest virus nu va dispărea niciodată dintre noi. Deci, revenind la întrebarea pe care mi-ați adresat-o, fără să fiu egoistă, consider că este o idee cât de cât bună. Hai să ne vaccinăm cu toții și să ne putem îmbrățișa prietenii și apropiații fără teamă”, a explicat femeia.

Iată precizările premierului, făcute în faţa Prefecturii Constanţa

Prezent pe litoral, într-o vizită de lucru, joi – 6 mai, premierul Florin Cîţu a vorbit şi despre privilegiile pe care le-ar putea avea oamenii vaccinați, susţinând că nu crede că vor exista discriminări între cei care s-au imunizat şi cei care au ales să nu o facă. “Propunerile pe care le facem noi sunt propuneri pe care le-am văzut şi în alte ţări, care au deja o rată avansată de vaccinare. Ele sunt propuneri pe care le-am văzut şi în Israel, acolo erau și cu penalități; noi nu facem așa ceva. Eu aş vrea să înțelegem propunerile noastre în contextul campaniei de vaccinare, în contextul soluțiilor pe care noi le oferim. Trebuie să înțelegem că vaccinarea e singura soluție Nu există altă soluție. La un moment dat, bineînțeles, vom ajunge la cele 10 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide, dar, în acest moment, avem vaccin, nu se mai stă la coadă, de mâine ne putem vaccina fără să facem programare. Nu avem nicio scuză să nu ne vaccinăm și să putem să ne reluăm viața pe care o aveam înainte de pandemie.Vrem să revenim la normalitate, să avem situaţia în care nu trebuie să mai avem aceste discuţii. Şi putem să ajungem la această situaţie, când ne vom vaccina cu toţii. Nu există altă soluţie”, a transmis premierul Florin Cîţu.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa plateasca impozite doar vaccinatii, cei nevaccinati sa fie exceptati.
0
0
Eu am citit pe grupurile de cretini de pe feisbuk ca nu egzista pandemie. Sti ce zic?
4
0
ne am saturat de cei cu comorbiditati care i au lunar retete electronice!
1
5
Ar trebui ca toti cei care nu se vacineaza sa nu mai aibe dreptul sa iasa din casa adica sa traiasca!
4
14
Oare ce se ascunde in spatele acestei insistente ridicole a premierului Catu referitor la vaccin? De ce-i e frica de fapt? De cine e presat?
10
3
Mi se pare normal ca doar cei vaccinati sa plateasca taxe la stat
21
5
Nu doar cei vaccinati au toate privilegiile,le mai au si alti demulta vreme,senatori,deputati,primari etc.
16
1
Vrem, nu vrem, numai cei vaccinati vor avea toate privilegiile.
10
14
Nu ma obligi tu sa ma vaccinez tampito sau tampitule?.
19
8
Daca te vaccinezi inseamna ca te infectezi artificial. Adica esti purtator sigur al virusului gripal din 2019. Urmeaza anul 2022 cu virusul gripal specific. Deci se reia povestea.
17
12

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016