REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Probele orale de la Bacalaureat nu se mai organizează

Probele orale de la Bacalaureat nu se mai organizează

Ana Maria LIPAN 10 iunie 2023 | 00:00 2338

Ministerul Educaţiei propune, într-un act normativ supus dezbaterii publice, echivalarea probelor orale ale Bacalaureatului cu notele din liceu. De asemenea, evaluarea de clasa a VI-a ar urma să nu se mai țină.

Probele orale de la Bacalaureat nu se mai organizeaza

„Pentru a proteja interesele legitime ale elevilor, Ministerul Educației a inițiat proiectul de ordonanță de urgență pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ în anul școlar 2022 - 2023, în ceea ce privește organizarea examenului național de bacalaureat, a evaluării elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a și a concursului național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar.

În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele:

La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 - 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

În anul școlar 2022 - 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează. 

Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecția la clasă“, se arată în document.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiu elevi cu capul patrat care au devenit genii in pandemie și după .Ghici ghicitoare dacă profesorii nu le -a predat cum au devenit capetele patrate tabularasa elevi eminenti cu note de 9 și 10 ?????Raspuns: prin INSELACIUNI si prietenii intre părinți si profesori ..Educatie se numeste.
4
0
si asa sunt pprosti de bubuie,n.au invatat nimic in pandemie,profii au frecat.o la greu,acum scoateti oralele,scoateti examenele,dati examen la religie si psihologie,sa iasa ymbecili garantati!
9
3
observatorii shenghen vor zice : inca o minune tip romania . trimitet ii pe romani in CSI ca tot vrea moldova sa plece de acolo . oricum macron o vrea pe maia partenera in ue ......pacat de copii nostri care au fugit de acasa peste tot in lume din cauza unor scamatori politici si sindicali
3
2
mda ....doar anale...
4
1
Cea mai buna varianta sa FENTATI PROFESORII: cine se înscrie la examenul de BAC, sa fie declarat ca a obținut nota 10!!!!!!!!!!! Chiar nu va trecut prin cap o așa ,, magnifica” idee?
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510