REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Problema locurilor de parcare din cartierul Palas, rezolvată de... CFR!

Problema locurilor de parcare din cartierul Palas, rezolvată de... CFR!

Andreea CONDURACHE 20 septembrie 2023 | 00:00 2106

Problema locurilor de parcare din cartierul Palas va fi rezolvată de... Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. Cum vine asta? Ei bine, Sucursala Regională CF Constanța a lansat în cursul zilei de 19 septembrie a.c. o procedură de licitație publică, deschisă, cu strigare, în vederea închirierii unor terenuri ce pot fi folosite pentru amplasarea unor construcții provizorii de tipul garajelor. Au fost scoase spre închiriere 15 terenuri, cu suprafețe cuprinse între 12 – 39.90 de metri pătrați.

Problema locurilor de parcare din cartierul Palas, rezolvata de... CFR!
Numărul subdimensionat al locurilor de parcare, comparativ cu cel al autovehiculelor, din municipiul Constanța, nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. În continuare, în lipsa acestor spații special amenajate, constănțenii parchează autoturismele pe unde apucă, fie că e spațiu verde, terenuri și spații verzi, sau trotuare.

Problema locurilor de parcare din cartierul Palas, rezolvata de... CFR!

Această situație este regăsită în mai toate cartierele municipiului. Așa cum spuneam și mai sus, nu există zonă din municipiu care să se confrunte cu această problemă, însă se pare că autoritățile au planuri mari pentru rezolvarea acestuia impediment: 16 parcări supraetajate. Dar, până la realizarea acestor parcări, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA., prin Sucursala Regională SA, vine în sprijinul cetățenilor din cartierul Palas.

Problema locurilor de parcare din cartierul Palas, rezolvata de... CFR!

Compania a lansat în cursul zilei de marți, 19 septembrie a.c., o procedură de licitație publică, deschisă, cu strigare, pentru închirierea unor terenuri în vederea amplasării de contracții provizorii, tip garaje, situate pe raza stațiilor CF. Vorbim despre 15 terenuri, cu suprafețe cuprinse între 12 și 39.90 de mp, localizate în zona blocurilor I și O, bd. I.C. Brătianu, pe partea stângă a liniei CF 800/București – Constanța, intersecția Palas – Constanța, în zona km CF 223+000.

Problema locurilor de parcare din cartierul Palas, rezolvata de... CFR!

Tariful minim de pornire a licitației este de 3.40 de lei/mp/lună, fără TVA. În vederea participării la licitație este necesară achitarea taxei de participare în valoare de 120 de lei + TVA și taxa aferentă documentației în valoare de 150 de lei + TVA. Licitația va avea loc în cursul zilei de 29 septembrie 2023.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zona cu infractionalitate ridicata,este riscant sa-ti parchezi masina noaptea prin zona garii si a triajului Palas. Si cam departe de casa pentru unii,chiar daca locuiesc in zona!
7
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166