REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Probleme cu spitalele din București. Colentina nu a avut autorizație două luni

Probleme cu spitalele din București. Colentina nu a avut autorizație două luni

Georgiana BOGLEA 26 martie 2024 | 00:00 500

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că este necesară o reformă a spitalelor din administraţia bucureşteană și dă ca exemplu situația de la spitalul Colentina, care a funcţionat două luni de zile fără autorizaţie sanitară.

Probleme cu spitalele din Bucuresti. Colentina nu a avut autorizatie doua luni

"Spitalele din subordinea Primăriei Capitalei au un coordonator în momentul de faţă, se numeşte ASSMB (..) E o doamnă foarte inimoasă, foarte vocală acolo, doamna Sivache. Am avut foarte multe probleme cu aceste spitale din subordinea Primăriei”, a declarat ministrul Sănătăţii, arătând că ”Spitalul Colentina funcţionează fără autorizaţie sanitară de funcţionare, a funcţionat două luni de zile, iar alte spitale au probleme serioase”. Alexandru Rafila a precizat despre spitalul Colentina că ”i-a expirat autorizaţia sanitară la sfârşitul anului trecut, în luna ianuarie şi nu a avut autorizaţia sanitară în luna ianuarie şi o parte din luna februarie”. ”Imediat cum am aflat acest lucru am trimis Direcţia de Sănătate Publică, avem un raport complet al evaluării activităţilor acolo în spitale. Între timp, cred că a fost obţinută această autorizaţie dar este regretabil că un manager al unui spital aflat în subordinea primăriei nu ştia că spitalul nu are autorizaţie”, a arătat Rafila, precizând că va pune la dispoziţie acest raport al corpului de control. Ministrul Sănătăţii a mai spus că ”o reformă a spitalelor din administraţia bucureşteană este necesară, pentru că este clar că acolo sunt foarte multe lucruri care nu funcţionează". El a subliniat că nu trebuie să se meargă pe ideea că se vor desfiinţa spitale, pentru că opţiunea este clară şi nu se vor desfiinţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677