REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Procesul de defăimare intentat de Trump împotriva CNN pentru folosirea expresiei „marea minciună“ a fost respins

Procesul de defăimare intentat de Trump împotriva CNN pentru folosirea expresiei „marea minciună“ a fost respins

A.F. 31 iulie 2023 | 00:00 215

Un judecător federal a respins procesul de defăimare intentat de Donald Trump împotriva CNN, în valoare de 475 de milioane de dolari, în care fostul preşedinte susţinea că descrierea de către postul de televiziune a fraudării alegerii sale drept "marea minciună" l-a asociat cu Adolf Hitler, relatează Reuters.

Procesul de defaimare intentat de Trump impotriva CNN pentru folosirea expresiei „marea minciuna“ a fost respinsDonald Trump

Într-o hotărâre pronunţată vineri seara târziu, judecătorul Raag Singhal, care a fost nominalizat de Trump în 2019, a declarat că expresia folosită de CNN a reprezentat opinii, nu fapte, şi, prin urmare, nu poate face obiectul unei cereri de defăimare.

''Afirmaţiile CNN, deşi respingătoare, nu au fost, din punct de vedere juridic, defăimătoare'', a scris Singhal, care judecă la tribunalul federal din Fort Lauderdale, Florida, în apropiere de locuinţa lui Trump din complexul său Mar-a-Lago.

''Suntem de acord cu concluziile judecătorului foarte respectat, potrivit cărora declaraţiile CNN despre preşedintele Trump sunt respingătoare. CNN va fi tras la răspundere pentru modul în care i-a tratat pe preşedintele Trump şi pe susţinătorii săi'', a declarat un purtător de cuvânt al lui Trump într-un comunicat, citează Agerpres.

În document nu se precizează dacă Trump va face apel la această decizie.

Procesul, care a fost intentat în octombrie 2022, a evidenţiat cinci cazuri în care CNN fie a publicat articole, fie a difuzat comentarii care se refereau la afirmaţiile lui Trump despre alegerile din 2020 ca fiind "marea sa minciună". Expresia este, de asemenea, asociată cu utilizarea propagandei de către regimul nazist.

Formularea, se arată în proces, a constituit ''un efort deliberat al CNN de a propaga către publicul său o asociere între reclamant şi una dintre cele mai respingătoare figuri din istoria modernă''.

Dar simpla utilizare a expresiei ''mare minciună'' nu este suficientă pentru a da naştere unei conotaţii adevărate, a scris Singhal.
''Niciun telespectator rezonabil nu ar putea (sau nu ar trebui) să considere acest lucru plauzibil'', a spus el.

De la lansarea primei sale campanii prezidenţiale, în 2015, Trump a atacat deseori instituţii media a căror acoperire nu-i place, CNN fiind o ţintă preferată.

Trump este favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, în pofida faptului că se confruntă cu acuzaţii atât la nivel statal, cât şi federal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699