REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Procesul lui Alec Baldwin pentru omor prin imprudență, anulat pentru viciu de procedură

Procesul lui Alec Baldwin pentru omor prin imprudență, anulat pentru viciu de procedură

A.F. 15 iulie 2024 | 00:00 561

Lovitură de teatru pentru Alec Baldwin: procesul său pentru omor prin imprudenţă pe platoul filmului "Rust" a fost anulat vineri din cauza unui viciu de procedură, întrucât procuratura nu a transmis apărării nişte gloanţe în legatură cu cazul, scrie AFP.

Procesul lui Alec Baldwin pentru omor prin imprudenta, anulat pentru viciu de proceduraAlec Baldwin

Judecătorul Mary Marlowe Sommer a anulat procesul pentru omiterea de probe, denunţând comportamentul "apropiat de rea-credinţă" din partea acuzării.

"Această conduită este foarte prejudiciabilă acuzatului", a insistat magistratul, în faţa actorului de 66 de ani, care a izbucnit imediat în plâns.

Alec Baldwin risca până la 18 luni de închisoare pentru această tragedie care a avut loc în octombrie 2021 în New Mexico.

Actorul repeta pentru o scenă în octombrie 2021 folosind un revolver care ar fi trebuit să fie încărcat cu gloanţe oarbe. Unul dintre gloanţe era însă real, iar filmările au luat o turnură tragică după ce un foc de armă a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Acuzarea nu a putut stabili modul în care muniţie adevărată - în principiu interzisă - a ajuns pe platoul de filmare.

Vineri, avocaţii săi au acuzat direct poliţia că a "îngropat" dovezi permiţând să explice tragedia.

Pentru că la începutul anului, la doi ani şi jumătate de la evenimente, şeriful din Santa Fe a primit un lot de gloanţe de la un fost poliţist, susţinând că această muniţie corespunde glonţului mortal. Suficient pentru a-i stabili originea şi a clarifica responsabilităţile fiecărei persoane în tragedie.

Or, aceste gloanţe nu au fost niciodată transmise apărării, care nu a putut să le examineze.

Potrivit acuzării, aceste gloanţe nu se potrivesc cu cel care i-a luat viaţa doamnei Hutchins, un promiţător director de imagine fotografiat de 42 de ani din Ucraina.

"Este o pistă falsă", a asigurat procurorul Kari Morrissey. "Acest lucru nu are valoare probantă", a adăugat ea.

Dar procurorul a părut foarte stânjenită când a explicat de ce acest lot de gloanţe nu a jucat un rol mai mare în anchetă.

"Nu le-am văzut până azi dimineaţă", i-a explicat ea nervoasă judecătorului.

Mărturia de vineri a unui anchetator a arătat că ea a fost prezentă la discuţiile în care s-a decis să nu se bage gloanţele în dosarul "Rust".

Într-o încercare disperată de a-şi salva cazul, procurorul a acceptat apoi să fie audiat ca martor în instanţă.

Fără a oferi suficiente explicaţii pentru a justifica faptul că acest lot de gloanţe nu figurează în dosar şi nu poate fi folosit de apărare.

Întrerupte de acea dramă, filmările de la "Rust" au fost în cele din urmă finalizate în statul Montana, cu soţul rămas văduv al Halynei Hutchins, Mathew, în calitate de producător executiv. El a renunţat la procesul civil intentat actorului Alec Baldwin, în baza unui acord ai cărui termeni financiari nu au fost dezvăluiţi, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510