REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.8° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Procesul pentru falimentul unei firme a lui Valentin Șurghie stă de 10 ani în instanță

Procesul pentru falimentul unei firme a lui Valentin Șurghie stă de 10 ani în instanță

Georgiana BOGLEA 6 iunie 2024 | 00:00 1522

Valentin Mihai Șurghie este un fost consilier local al municipiului Constanța, care a avut diverse afaceri de-a lungul timpului. Deși nu este cunoscut pentru activitatea pe care a avut-o în Consiliul Local, iată că pe piața afacerilor s-a făcut „cunoscut”, dar nu așa cum și-ar fi dorit, deoarece mai multe afaceri pe care le-a deținut au intrat în faliment. Procesul pentru insolvența firmei Structuri din oțel SRL durează de mai bine de 10 ani, timp în care soții Șurghie au avut pus chiar și sigiliul pe avere. Un nou termen a fost stabilit pentru procesul în cauză pe data de 16 octombrie a.c. 

Procesul pentru falimentul unei firme a lui Valentin surghie sta de 10 ani in instanta Valentin Mihai Șurghie

În 2012 firma Structuri din oțel SRL era plasată pe primul loc în Top Afaceri România pentru județul Constanța în domeniul comerţului cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice. În următorul an, adică în 2013, firma și-a cerut insolvența, motivând blocajul financiar. La 10 ani de la deschiderea dosarului în instanță, Tribunalul Constanța a dispus, pe 24 mai 2023, începerea procedurii falimentului debitoarei Structuri din Oţel SRL.

Procesul pentru falimentul unei firme a lui Valentin surghie sta de 10 ani in instanta
Totuși, de atunci nu s-a mai dat nicio sentință, cauza fiind amânată sau cererea fiind respinsă, astfel s-a ajuns la a șaptea ședință fără nicio soluție. Următoarea ședință a fost stabilită pe data de 16 octombrie a.c., iar procesul își așteaptă rezolvarea. Pe lista creditorilor se află, atât Valentin Șurghie și soția sa, dar și instituții din Constanța, dar și diverse bănci.

Nici celelalte firme ale lui Șurghie nu o duc prea grozav

Valentin Mihai Șurghie este unul dintre cei mai puțin cunoscuți consilieri locali pe care i-a avut Constanța de-a lungul timpului. A intrat în 2012 în consiliu ca membru al PPDD, dar nu a reușit să se facă remarcat cu absolut nimic. Ulterior, s-a înscris în PSD, iar după trei ani și-a dat demisia din consiliul local, invocând motive personale. De atunci, a rămas undeva în umbra politicii constănțene și s-a axat pe afaceri. În ultimii ani nici în afaceri nu pare să îi meargă bine, iar firmele pe care le conduce par să nu mai scape de datoriile la bănci.

În cursul zilei de 19 martie a.c., BRD Group Societe Generale SA – Sucursala Constanța a înregistrat la Tribunalul Constanța un dosar prin care cere, în calitate de creditor, falimentul societății Metal Construct SRL. De asemenea, trebuie să menționăm că în 2021 BRD i-a confiscat și vândut un teren din Agigea.

Firma Sidex SRL a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri 0 și nu a avut profit, iar firma Laborator Sidex SRL care aparține tot soților Șurghie a înregistrat o cifră de afaceri de 101.345 lei, profit negativ de -10.751 lei și datorii de 5.044.643 lei, fără niciun angajat declarat.

Procesul pentru falimentul unei firme a lui Valentin surghie sta de 10 ani in instanta

Valentin Șurghie a avut probleme și cu Primăria Constanța

Fostul consilier local este, de asemenea, membru fondator al Asociației Club Sportiv Metalul Constanța. Asociaţia Club Sportiv Metalul Constanţa, a lui Surghie, s-a aflat în scandal cu Primăria, în contextul lucrărilor pentru Sala Polivalentă, cu 5.000 de locuri, de pe Aurel Vlaicu.

Procesul pentru falimentul unei firme a lui Valentin surghie sta de 10 ani in instanta

A solicitat sistarea lucrărilor de demolare/desființare a construcțiilor pe care le deținea pe terenul în suprafață de 14.553,43 m.p. aferent amplasamentului Baza Sportivă Somaco, până la finalizarea procedurii de expropriere. Construcțiile au fost folosite în mod continuu în scop sportiv, dar şi ca sediu social. Asociația a pierdut procesul cu Primăria Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un mare nenorocit!!! Un tepar!!! Un jeg de om!!!
2
0
am bube in cap si glume in program
1
0
afaceri de rahat in romania. nu le mai faceti reclama, ca si asa nu sint intregi la cap, se cred.....
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515