REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Procuratura olandeză avertizase şcoala din Rotterdam atacată de un bărbat înarmat

Procuratura olandeză avertizase şcoala din Rotterdam atacată de un bărbat înarmat

A.F. 30 septembrie 2023 | 00:00 213

Procurorii olandezi avertizaseră în scris Centrul Medical Erasmus că sunt îngrijoraţi de comportamentul haotic al bărbatului care a ucis joi cu focuri de armă o femeie, pe fiica acesteia şi un medic, la Rotterdam, transmite vineri agenţia Reuters.

Procuratura olandeza avertizase scoala din Rotterdam atacata de un barbat inarmat

Agresorul în vârstă de 32 de ani, student la centrul respectiv, şi-a împuşcat mortal o vecină în vârstă de 39 de ani şi pe fiica de 14 ani a acesteia, înainte de a doborî cu gloanţe un doctor în vârstă de 43 de ani care preda la aceeaşi instituţie de învăţământ medical.

El a fost reţinut de poliţie şi va fi prezentat unei instanţe judecătoreşti marţea viitoare, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii, care a confirmat autenticitatea scrisorii de avertisment despre care a relatat presa din Olanda.

În document se menţionau "comportamentul psihotic" şi problemele cu alcoolul ale suspectului, precum şi reclamaţii ale vecinilor privind modul în care acesta se comporta cu animalele. Data scrisorii nu era vizibilă în imaginile difuzate.

Procuratura considera că informaţiile respective pot "contribui la decizia privind eligibilitatea persoanei respective pentru o diplomă de medic generalist".

Radioteleviziunea regională Rijnmond, preluată de Reuters, a afirmat că şcoala a decis ulterior să nu îi acorde o diplomă bărbatului identificat de presă ca Fouad L. Procuratura a refuzat să comenteze aceste detalii.

Poliţia a comunicat că anchetează mobilul crimelor.

Procurorul-şef Hugo Hillenaar a declarat joi că suspectul avea antecedente în evidenţa poliţiei şi fusese condamnat în 2021 pentru abuzuri împotriva animalelor.

După incident, ştirile de televiziune din Olanda au prezentat imagini cu studenţii care fugeau şi pacienţii evacuaţi din spital.

Atacurile armate sunt neobişnuite în Olanda. Regele Willem-Alexander, regina Maxima şi primarul oraşului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, au transmis condoleanţe pentru cele trei victime, citează Agerpres.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699