REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Procuror acuzat că a violat timp de 2 ani o copilă. Acesta i-a spus că va dispărea ca Elodia

Procuror acuzat că a violat timp de 2 ani o copilă. Acesta i-a spus că va dispărea ca Elodia

Mariana MURAT 17 iunie 2024 | 13:00 1221

Procurorul ieÈ™ean Daniel Bosânceanu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, fiind acuzat că a violat È™i a ameninÈ›at în nenumărate rânduri o fată de 15 ani. „Secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt”, se arată în rechizitoriu.

Procuror acuzat ca a violat timp de 2 ani o copila. Acesta i-a spus ca va disparea ca Elodia

Procurorul de caz din cadrul SecÈ›iei de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie a finalizat cercetările È™i a dispus trimiterea în judecată a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni pentru infracÈ›iunea de viol”, a transmis instanÈ›a. 

Potrivit magistatilor, în perioada septembrie 2015-iunie 2017, inculpatul a constrâns persoana vătămată prin „violență fizică, constând în È›inerea, imobilizarea È™i dezbrăcarea forÈ›ată, precum È™i prin ameninÈ›area cu moartea, să întreÈ›ină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul IaÈ™i”.

De asemenea, prin ameninÈ›are, „inculpatul a determinat persoana vătămată să întreÈ›ină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraÈ™. Din probele administrate, a reieÈ™it că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvenÈ›a de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului È™i, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului”.

Copila, amenințată cu moartea de procuror


Fata era ameninÈ›ată permanentă că ceea ce i se întâmpla era „secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt È™i dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”.

De asemenea, în rechizitoriu s-a reÈ›inut că „inculpatul a acÈ›ionat cu intenÈ›ie directă, prevăzând È™i dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertății È™i inviolabilității sexuale a victimei È™i cunoÈ™tea că, în perioada infracÈ›iunii comise împotriva ei, persoana vătămată a avut vârsta cuprinsă între 15 ani È™i 17 ani”.

IniÈ›ial, dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel IaÈ™i care a clasat cazul. În anul 2018, după È™apte luni de la depunerea plângerii, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel IaÈ™i l-au pus sub acuzare pe Bosânceanu.

Dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÈ›ie È™i JustiÈ›ie, la data de 30 august 2023, a soluÈ›iei de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel IaÈ™i.

Dosarul va fi trimis spre competentă soluționare la Curtea de Apel Bacău.

Tatăl fetei: procurorul i-a spus că va dispărea ca Elodia


Procurorul se cunoștea cu familia fetei, deoarece prin 2014 acesta i-a botezat un copil, devenind cumetri.

Problemele au început într-o zi când cumătrul procuror i-ar fi cerut permisiunea capului familiei Mardare ca fata de 15 ani să meargă la un apartament din zona Nicolina să o ajute pe soÈ›ie la curățenie. Tatăl acesteia nu È™tia, probabil, că procurorul se mutase împreună cu soÈ›ia la casă, undeva în zona Valea Adâncă.

Domnul procuror Bosânceanu este cumătrul meu, este naÈ™ul de botez al fiului meu cel mai mic, din cei È™apte copii pe care îi am. Ne-am întâlnit în anul 2018, după ce am aflat de la fată de cele petrecute. Mi-a spus că nu procedez bine cu plângerea, că are familie, are soÈ›ie, are o funcÈ›ie, ÅŸi m-a întrebat cât îl costă să ne înÈ›elegem. A doua zi am mers la IaÈ™i, cu tot cu copilă, pentru a face plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel IaÈ™i. Fata a povestit ce s-a întâmplat în faÈ›a unui procuror de caz”, a spus tatăl fetei, conform adevărul.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest monstru zis p******r, trebuie închis pe viata.El cunoștea bine legea.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510