REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Procurorii au cerut strămutarea dosarului lui Vlad Pascu

Procurorii au cerut strămutarea dosarului lui Vlad Pascu

Mariana MURAT 19 martie 2024 | 17:00 2782

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat strămutarea dosarului în care Pascu Matei Vlad este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului, după accidentul în care au murit doi tineri.

Procurorii au cerut stramutarea dosarului lui Vlad PascuVlad Pascu

Cererea privind strămutarea cauzei a fost înregistrată marți, 19 martie 2024, pe rolul Curții de Apel Constanța. Solicitarea procurorilor din Mangalia va fi analizată pe data de 2 aprilie 2024. În cazul în care cererea procurorilor va fi acceptată, dosarul va fi trimis spre soluționare unei alte instanțe din circumscripția Curții de Apel Constanța. Motivul cererii de strămutare a cazului a fost adusă în vedere cu  pericolul de tulburare a ordinii publice.

A fost făcută o cerere de strămutare a cazului de către domnul Prim Procuror a Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia în temeiul articolului 71 procedură penală. A fost adusă în vedere sintagma pericol de tulburare a ordinii publice, având în vedere mediatizarea cazului dar și cercetarea judecătoarei de către Inspecția Judiciară. Urmează să se stabilească data termenului cereri de strămutare”, a declarat pentru Replica avocata din oficiu Neagu Mara.
 
Dosarul de fond se află în atenția completului de judecată prezidat de Ioana-Ancuța Popoviciu, judecătoarea care a ajuns cunoscută după ce a stârnit un val de revoltă, când a întrebat dacă în sală se află și una dintre persoanele pe care Vlad Pascu a ucis-o. 
 
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța a amânat judecarea dosarului la data de 4 aprilie 2024, ora 10:00, pentru a da posibilitatea părţilor de a depune la dosar înscrisuri cu privire la cererea de schimbare a încadrării juridice.

Reamintim faptul că la data de 19 august în jurul orei 05.25, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N. 39, în apropierea localității Vama Veche, a avut loc un accident rutier. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39 și ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără, de 20 de ani și un tânăr, de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani. Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mediatizarea cazului este cauza ci faptul ca drogatul este protejat de instituțiile statului regim preferential la ocnă, procese prin video . Daca cineva primeste spaga de la familia criminalului sa știe ca acei bani sunt pătați de sangele acelor tineri nevinovați care putrezesc sub pamantul si rece in timp ce drogatul vrea sa meargă la facultate.
1
0
ACEST PROCES ESTE DE DURATA...NU STIU CUM S-O MAI DEA LA...VRAJEALA...CRED CA VOR INVOCA...DROGATUL DOAR I-A LOVIT...DE MURI AU MURIT EI...ASA CA..DROGATUL NU PREA ARE VINAA...ASA CA SA-L LASAM LA FACULTATE...CA-I MIC SI DRAGUT...PLETOS...CU COADA LA SPATE ASA CUM ADORA FETITELE GOLANII DIN ZIUZA DE ASTAZI.. PACAT...MARE PACAT...DE SANGELE VARSAT...
4
0
judecați ,că se face anul și nimic, daca eram eu in locul lui aveam deja 6luni executate, va ngura cu taraganatul vostru, alves ăla de la Barcelona în jumate de an pt viol a lua 4 ani și deja ii va executa ,voi o lungiți cu una cu alta
2
0
Lasati-l si pe asta sa plece in Italia, Grecia sau Serbia si toata lumea o sa fie fericita! Asta este CORUPTIA si STATUL PARALEL!
4
0
MAFIA FILIERA TACERII ...SUNT DOUA CARTI IN CARE VETI GASI ACELEASI ELEMENTE IN CARE UN INCULPAT SA FIE SALVAT.
11
0
Ce se mai poate demonstra ? Corupția de la nivelul superior ? Poate … o cunoaștem … e mai mult decât spus ca acest dosar este deja aranjat …. Ce draq se mai poate intrumeta de la un om care era drogat ???? Dacă era copilul dumneavoastră domnilor “ cu stiloul în mână “ .. așa să vă ajute Dumnezeu .
16
1
UNDE DRAACU S A AJUNS .SUNTEM DE RASUL LUMII.CE SA MAI DEMONSTREZI CAND UN DROGAALAU OMOARA OAMENI.CE DOVADA ATI MAI TREBUIE?BAI VOI SUNTETI NEBUNI?AICI SUNTEM?FARA CUVINTE.NE FACEM DE RAS.
19
0
3 ani cu executare pentru omor din culpa. Iese dupa 18 luni si gata....mare chestie :)))))))
12
1
Toata politia, procuratura,justitia, servicii si avocati sunt mobilizati sa.l salveze pe criminalul drogat. La ordinul cui? Stramutari, amanari,chichite avocatesti, martori dubiosi si alte inventii... Nici un pic de compasiune pentru cei ucisi...
22
2
Daca nu sunt in stare sa gestioneze publicitatea sa isi dea demisiile.
20
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016