REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
9.9° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Procurorii au descins la Universitatea Spiru Haret: Studenți suspectați că au dat mită pentru licență

Procurorii au descins la Universitatea Spiru Haret: Studenți suspectați că au dat mită pentru licență

A.F. 4 iulie 2024 | 17:23 3700

Mai mulţi studenţi ai unei universităţi particulare cu sediul în municipiul Braşov sunt suspectaţi că au dat unui profesor bani şi diverse bunuri pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă.

Procurorii au descins la Universitatea Spiru Haret: Studenti suspectati ca au dat mita pentru licenta

Procurorii braşoveni care instrumentează acest dosar au făcut joi 20 de percheziții în Capitală şi în 11 judeţe.

„În fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecţi în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, informează, joi, printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, care instrumentează acest dosar.

Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre Universitatea Spiru Haret.

Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Cele 20 de percheziţii au avut loc la adrese din Bucureşti şi din judeţele Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Prahova, Giurgiu, Braşov, Galaţi şi Vrancea.

Printre suspecţii din dosar se numără şi profesorul. La Braşov au loc audieri în acest dosar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Psdnlaursos
3
0
cu diploma fara diploma tot vai mama lor de păcălici sunt! ii simți după cum deschid gura că sunt pe lângă școala carte inteligență,dar sa fie la Nr sa dea amenzi la fraieri
6
0
Pai mergeți și la Ovidius! Și la UMC! ESTE LA FEL!
9
0
Greșeli ale unui elev de clasa a 4 a...Eu sunt se scrie,Spiru se scrie cu litere mari că este un personaj,chiar trebuie să înveți...Deci stimate domn ești pe lângă student.Daca erai pe timpul lui Ceaușescu erai împușcat !
5
3
Înțeleg că trebuie să înveți să nu copii și să îți cunoști colegii de grupa sau de an Cat mai este șpaga de examen?.Iar vă întâlniți în gașca să faceți plicul la profesor?...Rușine din.punctul meu de vedere eu nu doresc sa absolv o facultate particulara.Daca îți merge mintea cel puțin mergeai la Ovidius sau la Universitatea din București...
6
1
Eu sânt student la ASE la spiru și chear trebue să ânveți
7
15
Are diplome de la bancomatul numit Spiru Haret...
23
1
de 30 de ani o multime de facultati fantoma fabrici de diplome si nici un parlament si nici un guvern nu a fost in stare sa faca ordine si un mecanism simplu de control si sanctionare eficienta o sa mai avem stiri de astea si peste 100 de ani se pare ca nici nu se vrea si varfurile psdnl castiga cumva si din astea
20
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515