REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
27.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Procurorii au finalizat cercetările în dosarul celei mai mari țepe din Turism! Omnia Turism, trimisă în judecată pentru înșelăciune

Procurorii au finalizat cercetările în dosarul celei mai mari țepe din Turism! Omnia Turism, trimisă în judecată pentru înșelăciune

Replica API 22 august 2022 | 00:00 4340

Cazul Omnia Turism a făcut multă vâlvă, în urmă cu peste 4 ani, fiind considerat unul foarte grav și catalogat drept cea mai mare țeapă din industria turismului românesc. Mii de oameni au fost păgubiți de patronul agenției de turism, care s-a aruncat de la etaj în octombrie 2017. Iată că, îns fârșit, dosarul a fost tranșat de procurori, societatea fiind trimisă în judecată pentru înșelăciune. Omnia Turism a fost deținută de George Negru care, văzându-se încolțit, nu a mai putut face față stresului cauzat de datorii și s-a sinucis. La această dată, nu se știe cine sunt moștenitorii lui Negru. La un moment dat, revendicase toate drepturile o nepoată a acestuia, Magdalena Drăgan, însă, când a văzut că datoriile sunt mult mai mari decât ar fi avut ea de câștigat, a renunțat la aceste drepturi.

Clienții agenţiei Omnia Turism, rămaşi fără vacanţele plătite după sinuciderea patronului companiei, au sperat mai bine de patru ani să-și recupereze banii. Recent, s-a tras linia creanțelor, fiind publicat tabelul definitiv consolidat al obligațiilor țeparei SC Omnia Turism SRL. Vorbim despre 8,8 milioane de lei pe care societatea trebuie să le plătească victimelor. Este un pas important, spun păgubiții, însă întrebarea este dacă are cine să plătească acești bani. Sunt 245 de creditori, iar pe listă sunt și patru societăți din Constanța care, cât au cerut, atât vor primi... teoretic. Între timp, procurorii au termin cercetarea penală în acest caz, iar societatea Omnia Turism a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune. Dosarul a trecut prin camera preliminară, iar judecătorul de aici a dispus pe 15 iulie: ”se va comunica inculpatei, prin lichidator judiciar, copia certificată a rechizitoriului cu mențiunea că are dreptul de a-și angaja un apărător și că în termen de 40 de zile de la data comunicării poate formula în scris cereri și excepții cu privire la legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. De asemenea i se va aduce la cunoștință faptul că obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea, după trimiterea în judecată, a competenței și a legalitășii sesizării instanței, precum și verificarea legalității administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală”.

Judecătorul de cameră preliminară a adus și la cunoștința persoanelor vătămate/părților civile că au dreptul de a-și angaja un apărător și că în termen de 40 de zile de la data comunicării pot formula în scris cereri și excepșii cu privire la legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală

Patronul de la Omnia Turism s-a sinucis, cine moștenește datoriile și… răspunderea penală?!

Omnia Turism a fost deținută de George Negru care, văzându-se încolțit, nu a mai putut face față stresului cauzat de datorii și s-a sinucis. După moartea afaceristului, revendicase toate drepturile o nepoată a acestuia, Magdalena Drăgan, însă, când a văzut că datoriile sunt mult mai mari decât ar fi avut ea de câștigat, a renunțat la aceste drepturi.

George Negru

Care sunt firmele din Constanța păgubite de Omnia Turism

Pe listă regăsim patru societăți din Constanța care au fost acceptate la masa credală și s-au stabilit creanțele pe care trebuie să le primească. Romaris Travel SRL, deținută de Ionescu Manuiela Cerasela, care va primi 111,412.03 lei, Simpa Travel SRL, deținută de Elena Ciabuca, va primi și ea 141,698.00 lei, Icar Tours Med Medgidia, deținută de Barhalescu Mihaela Luminița și Maxinese Virgil - 34,745.00 lei și Alma Trade & Tours SRL din Constanta , controlată de Alma Alexandrov, care are de primit suma de 24,561.00 lei.

Pe 2 decembrie 2021, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment prin procedura generală a Omnia Turism SRL. În temeiul art. 145 alin. 2 din Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, magistrații au ridicat dreptul de administrare al debitorului şi au dispus dizolvarea societăţii debitoare și sigilarea bunurilor din averea debitoarei, în sarcina lichidatorului. În ianuarie, mai mulți păgubiți au depus contestaţie împotriva măsurilor administratorului/lichidatorului judiciar de respingere a cererii de admitere a creanței.

La acestă dată, nu se știe cine sunt moștenitorii lui Negru. La un moment dat, revendicase toate drepturile o nepoată a acestuia, Magdalena Drăgan, însă, când a văzut că datoriile sunt mult mai mari decât ar fi avut ea de câștigat, a renunțat la aceste drepturi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca o nepoata a revendicat mostenirea dar a renuntat cand a vazut datoriile! Vai de capu tau ala mare!
0
0
Iar primeste labarul de Barhalescu bani pe degeaba.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513