REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.3° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Procurorii au obținut arestarea preventivă a studentului de la Ovidius, pentru tentativă de omor. Video

Procurorii au obținut arestarea preventivă a studentului de la Ovidius, pentru tentativă de omor. Video

A.V. V.S. V.R. 28 iunie 2024 | 12:08 3412

La data de 27 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta unei universități din municipiul Constanța, ar fi avut loc un incident între un cadru didactic și un student. Potrivit informațiilor noastre, studentul a obținut nota 4 la matematică, și, de supărare, a aruncat cu spirt pe profesor, a aprins un chibrit și i-a dat foc. Studentul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii au obtinut arestarea preventiva a studentului de la Ovidius, pentru tentativa de omor. Video

Update: Judecătorii au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa urmând ca studentul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Sentința nu este definitivă.

Prin ordonanţa din data de 27 iunie 2024 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O.A., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 27 iunie 2024, în jurul orelor 11:00, după ce nu a fost promovat la un examen tip restanţă al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța, inculpatul a revenit în laboratorul în care se afla profesorul examinator, persoana vătămată A.A., ocazie cu care cu intenţie a stropit-o cu spirt medicinal dintr-un recipient de 0,5 litri şi i-a dat foc cu o brichetă, după care a blocat uşa sălii de curs pentru a o împiedica pe persoana vătămată să iasă din laborator. Datorită prezenţei de spirit a persoanei vătămate, care s-a ferit când a fost stropită şi a reuşit să stingă rapid flăcările de pe mâneca tricoului său şi de pe podea, aceasta nu a suferit arsuri pe corp în urma acţiunii de violenţă a inculpatului, astfel că nu a necesitat îngrijiri medicale.

Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei reţinute în sarcina sa, însă a invocat că doar încercase să o sperie pe persoana vătămată şi să se răzbune pe aceasta din cauză că îi dăduse nota 4 la examen. Urmează ca inculpatul să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru a stabili dacă la data comiterii faptei a acţionat cu discernământ. În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Procuror: A fost formulată propunerea de arestare preventivă

Deocamdată inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzație de tentativă la infracțiunea de omor. A fost formulată propunerea de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile față de acesta și care urmează să se judece la Tribunalul Constanța, de către judecătorul de drepturi și libertăți. În viitorul cât mai apropiat urmează să efectuăm o expertiză medico-legală psihiatrică asupra inculpatului ca să stabilim dacă fapta ce este reținută în sarcină a fost comisă cu discernământ sau nu. N-avem informații legat de faptul că ar fi consumat băuturi alcoolice sau substanțe halucinogene. A recunoscut comiterea faptei, a spus că a încercat să îl sperie pe profesor prin acțiunea sa ilicită, nu neapărat că ar fi vrut să îi suprime viața acestuia și că a încercat astfel să-și facă dreptate singur simțindu-se nedreptățit. Nu pare să fi fost premeditată fapta. Din datele din anchetă pe care le avem, s-ar fi mișcat destul de repede. A picat examenul, a fost nemulțumit, s-a dus la un magazin din apropiere, a cumpărat sticla cu spirt, s-a întors în sală. Nu a avut timp să se gândească foarte mult la ce are de gând să facă. A avut o intenție instantanee. A fost audiat și profesorul, și martorii care erau pe holul facultății.”, a transmis Sadîc Zafer, procuror criminalistic.

VIDEO:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru nota 9 mia cerut sa ma cracanez . Io am aceptat find ca ieram bine-crescut din toate puntele din vedere . cind lam vazut cit de microscopic este lam aruncat dela geam de nervi . noroc ca ieram la buni a mea la casa. A cazut doar 50 de centi metru . Sa ranit putin la o buca . De atunci nu o mai ia in coor ca sa speriat . Dar inca ii place pe sus . Poate ca studentu nu a stiut de asta abordare .
5
3
LA PUSCARIE
6
1
Ești un dobitoc exact ca studentul piroman...Daca acest profesor accepta plicul astăzi piromanul pușcăriaș era bine mersi promovat la restanță.Daca sistemul de învățământ ar avea un profesor universitar de matematica poate l-ar schimba cu unul mai tânăr. dar voi tinara generatie a Ro nu sunteți în stare să îi schimbați pe cei bătrâni.Niciodata nu veți putea voi sa egalați mințile sclipitoare și inteligente ale celor care au dat admitere la facultate cu 10-15 candidați pe un loc.Asa că sunteți niște fasiiti care face umbră pământului degeaba și pe deasupra răi de gura.Restul zero barat !...
6
5
Daca domnul profesor universitar a adormit de ce nu te-ai dus dumneata sa dai examenul cu studenții?.Daca ești așa deșteaptă și știi ce ingroapa pisica...Nu va mai dejectati atât că miroase !.Inteligentul piroman sa își ispășească pedepsă sa fie un exemplu pentru toți care se dau reptile pe la Ovidius
6
4
acest profesor este un privilegiat al sistemului, are pensie, plus salariu, si la modul cel mai categoric face viata grea studentilor, ca acestia abia sa poată promova, nevoiti fiind sa meargă cu plicul la el astfel incat nenea profu' sa-si mai rotunjeasca veniturile ca doar n-are sa-i ajungă doar salariul si pensia, toti cei care au trecut prin sistemul de invatamant romanesc stiu care-i practica si tactica profesorilor care gasesc fel si fel de tertipuri ca sa poată supravietuii cu salarii mici si lăcomii fară de margini, in urma acestui incident daca cei de la UOC il mai tin pe functie pe acest tataie este o rusine, avand in vedere ca sunt multi altii care au pregatirea aferentă si nu gasesc loc de munca datorita lăcomiei de care dau dovadă acesti pensionari cărora nu le ajunge DOAR pensia
6
5
Baiat simpatic nenea Alexandrescu, dar cam mamaliga. Si fiul sau, Dan, il cam mosteneste. Doua balegutze. Doi blegi. Ii pui in cap, asa raman, fara sa protesteze. La inceputul anilor 2000 (sesiunea Iunie 1999 sau Iunie 2000, cam asa), la Universitatea Ovidius, a fost o faza pe care nu o pot uita multi. Circa 50 de studenti din grupa lui (Facultatea de Matematica) il asteptau la examen, la ora 09:00 dimineata. Si au asteptat, si au tot asteptat. Pana la urma, unul mai curajos a facut rost de numarul de telefon al domnului profesor si l-a sunat. Asta se intampla pe la ora 11:00 – 11:30, deci dupa ceva timp de asteptare. L-a trezit din somn! Incredibil! Oamenii il asteptau la examen (urma sa fie examen scris, cu toata grupa in acelasi timp) si el dormea linistit acasa! Asta spune multe despre profesionalismul lui...
11
4
Ce procurori harnici. Sa le dam niste limbi in fu nd repli ca ca.
4
7
de inteles cum de l-a si incadrat p********l la impuls de moment si a exclus fapta premeditata cat timp trebuie sa treaca ptr premeditare 24 de ore o saptamana ? 20 - 30 de minute sau sub 1 ora nu e premeditare ? parca ar fi mama lui
3
2
au omorat un om fac deoacamdata acasa ptr cine stie cate luni sau ani si se va scadea din pedeapsa la final iar ptr asta s-a obtinut arestare greu de inteles contradictiile astea din justitie sau o fi vorba numai de spaga ?
6
1
In ce dicționar al limbii romane ai găsit cuvântul ...KAKE...După ce că sunteți p****i va mai dați și victime...La c***t cu voi căcăcioșilor !.Mergeți la București unde se da examen de admitere la facultate nu la Ovidius cu dosarul.
4
4
De ce nu mergi dumneata sa predai cursuri de matematica că ești tare vioi...daca vroia plicul dl profesor nu se ajungea la tentiva de omor...așa că bati câmpii sa denaturezi profesorul și să il lauzi pe studentul golan.
10
2
aroganta si coruptia profesorilor de la ovidius depaseste limitele imaginatiei. trebuia sa se kake pe presul de la intrare si sa i dea foc. mare tentativa de omor ce a avut, vai… pentru vaccinurile covid cine raspunde?? sau aia nu se pune?
5
9
nene profesor, nu esti chiar nevinovat de conditionezi notele de plicul cu bani, bine ti-a facut, trebuie sa fie luat exemplu acest student, pe viitor nu le mai dati foc, dati-le peste bot, filmati-i ca sa infunde puscaria aceste cadre didactice care conditioneaza trecerea clasei de plicul cu bani, ca nu-i ajunge salariul luat de la stat, desi are si pensie pe langa asta, si nu este singurul in pozitia asta
6
8
31 de zile de bulău înscris în cv ul derbedeului...
5
3
Acestea sunt cuvinte de derbedeu...hai ba Constanta...Deci sunteți toți niste golani care vă dați victime.Va meritați soarta de puscariasi
7
2
Ce vroiai sa îl întrebe...De unde ai luat vocabularul asta de bagabont ?.Toți tinereii de astăzi va scăldați in aceiași prostie că și inculpatul.
10
2
intrebare de jurnalist :" de unde ati luat spirtul "?
9
2
Cand faci asa ceva trebuie sa si iti asumi. E major si cred ca stia ce o sa pateasca. Asa ca, vorba proverbului: dupa fapta si rasplata!
13
1
Hai ba Constanta sa-l salvam pe tip! Stiti bine ca a avut dreptate! Macar sa-i platim din amenzi si alte cheltuieli! Trebuie sa dam un semnal mafiei din Ovidius!
10
13
Sa veniti la UMC sa vedeti profesori octogenari care incaseaza pensie, salariu si nu se lasa plecati. Tovarasul Berescu si-a angajat progenitura care a terminat actorie la londra iar taticul incaseaza si pensia de la ANR si salariul de la UMC.Un hodorog ramolit care are aere de june prim. O granada de mosi ramoliti care predau numi prostii sa numai vorbim de marii profesori colaboratori externi care si ei predau materii inventate pt posibilitatile lor intelectuale .
25
5
Daca vă iubiți prietenul faceți pe rand pușcărie pentru el.
16
7
Toți sunteți exact că acel student"eminent"și profesorul incompetent...Dar îți poți da seama de cultura individului după acele expresii pe care le a adresat poliției și reporterului.Un tânăr dezaxat care nu are nici cel mai mic respect față de semeni.Isi merita soarta,următoarea perioadă îi veți da chiftele cu praștia.Rugati va sa ii de-a cu suspendare dar pentru comportamentul lui de golan nu prea îl văd scăpat de pușcărie.Luati o că exemplu !
18
2
Toți veți lua aceiași mooie dacă veto proceda ca el...Ce spunea Lenin...învățați,învățați și nu va mai că că ți pe voi inteligenților !
14
5
conduita stundentului nu este deloc de lăudat, nici măcar de acceptat, doar că cei ce se ocupă de caz ar trebui să aibă în vedere dacă băiatul e la prima abatere de acest gen, dacă profesorul este unul cu probleme și are probleme și cu alți elevi, doar atunci poți să înțelegi ce s-a întâmplat de fapt și cum s-a ajuns acolo
14
21
tineretul educat,cultivat invatat, ce va ajunge in parlament, senat, sau intrun penitenciar bagat!
18
6
Fosile comuniste care-ti predau C# si OOP. Daca era Basic poate mai intelegeam.
14
21
Asta se intampla cand tineti toate fosilele comuniste cu metode invechite in functie
22
22
Jmecher de jmecher mafiot acest student parșiv!
12
22

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515