REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Procurorii care au ținut în nelucrare dosarul cântărețului Gheboasă, trimiși la judecată disciplinară

Procurorii care au ținut în nelucrare dosarul cântărețului Gheboasă, trimiși la judecată disciplinară

Mariana MURAT 28 februarie 2024 | 15:39 5541

Inspecția Judiciară anunță că a exercitat acțiunea disciplinară împotriva unor procurori din județul Dâmbovița. Cei doi sunt acuzați că au încălcat legea pentru că au ținut în nelucrare dosarul lui Gheboasă, controversatul cântăreț fiind acuzat că a bătut un polițist. În final, faptele s-au prescris.

Procurorii care au tinut in nelucrare dosarul  cantaretului Gheboasa, trimisi la judecata disciplinaraGabriel Emil Gavrilă


Acţiune disciplinară NICULESCU BOGDAN, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul teritorial Piteşti şi IOANA ALIN COSTIN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Pucioasa pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.271 lit. g) din Legea nr.303/2022, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în nesoluţionarea unui dosar al PJ Târgovişte înainte de împlinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale.”, se arată în anunțul publicat de Inspecția Judiciară.

Art. 271 lit. (g) din Legea 303/2022 se referă la „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

În noaptea de 16 spre 17 decembrie 2017, Gabriel Emil Gavrilă, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, și patru prieteni de-ai săi au bătut un polițist, în centrul orașului Târgoviște. Victima a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale și a suferit operații la ambele maxilare. Dosarul în care cei cinci sunt acuzați se află de 6 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște. Între timp, „faptele s-au prescris”, spune avocatul polițistului bătut, potrivit publicației Libertatea.

În decembrie 2017, când a avut loc agresiunea asupra polițistului, Gheboasă avea 16 ani. În acea noapte de sâmbătă spre duminică, el se afla, împreună cu patru prieteni de-ai săi, în centrul orașului Târgoviște. Era ora 4:00 dimineața când ei l-au observat pe polițistul Valentin P. ieșind dintr-un restaurant.  „În acel moment”, le-a declarat Gheboasă anchetatorilor, „Ștefan Aron ne-a zis, mie și lui Andrei Parceloaia, că «acum este momentul să-l facem şi noi pe gabor», deoarece şi gaborul, la rândul lui, i-a făcut dosar penal”. Potrivit unei document de la Judecătoria Târgoviște, Gheboasă a mai precizat că, în momentul în care „un băiat l-a lovit pe polițist, Aron a strigat «hai, să-l facem pe gabor!».”

În dosarul deschis de procurori se precizează că polițistul Valentul P. „a fost lovit cu bestialitate de către inculpaţii Radu Georgian Liviu, Gavriş Gabriel Emil şi Mihai Laurenţiu Ionuţ, pentru că, în calitate de agent de poliţie rutieră, a întocmit unuia dintre ei dosar penal”, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eram intr o tara normala erau dati afara din parchet. Iar ratatii ailalti, LaBari, si o luau ooriginal la gheaba. g****i ar trebui sa poarte si in timpul liber trancane. Ii f*tea un 9 mm la otita canta manele la Sf. Petru. Niste mwisti, si procurorii si papagalii aia. Sper sa le rupa si lor falcile cineva sau sa si le rupa singuri.
4
1
Dacă victima nu ar fi fost "din sistem" și ar fi fost um amărât oarecare, li se rupea lor mai rău decât li s-a rupt procurorilor corupți. Cât mai suporți r*mâne? Ești o oaie ca nație, te sufocă conlocuitorii. QED
0
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
14
0
ce se intampla la DNA Constanta se va vedea in instaurarea unui blat general cu toate infractiunile economice in Constanta. Echipa Bodeanu a fost inlaturara ptr ca se ocupa de marea coruptie din judet. Nu trebuia sa se ocupe si asa au fost inlaturati. Gruparea din DNA care ofera protectie infractorilor a castigat. Ministrul Justitiei PNL numita Gorghiu zice ca e bine.Ea a fost pusa sa puna batista pe tambal in lupta cu coruptia si se ocupa se vede bine.
8
1
la procurori de ceva obisnuit si asa se face banul. Justitia in Romania nu exista. Exista numai aranjamente pe bani.
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016