REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Procurorii DNA vor fi pregătiţi de FBI în tehnici şi metode speciale de investigaţii

Procurorii DNA vor fi pregătiţi de FBI în tehnici şi metode speciale de investigaţii

Victor ROTARU 16 iunie 2023 | 08:04 709

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag, a avut o întrevedere, la sediul instituţiei, cu Monika A. Wasiewicz, ataşatul legal al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Procurorii DNA vor fi pregatiti de FBI in tehnici si metode speciale de investigatii

Conform unui comunicat al DNA, discuţiile au vizat continuarea şi extinderea cooperării dintre cele două instituţii.

"Pentru ca DNA să îşi îndeplinească misiunea de combatere a corupţiei la nivel înalt, un punct central al viziunii manageriale îl reprezintă utilizarea eficientă a resurselor organizaţiei în vederea atingerii potenţialului de performanţă al acesteia. În realizarea acestui obiectiv, FBI va acorda sprijin direcţiei prin intermediul unor programe de pregătire profesională privind utilizarea tehnicilor şi metodelor speciale de investigaţii, precum şi a tehnologiilor inovatoare", arată DNA.

De asemenea, în cadrul anchetelor penale, cele două instituţii vor continua să se sprijine reciproc în activitatea de cooperare judiciară internaţională, în conformitate cu prevederile Tratatului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistenţa judiciară în materie penală, semnat la Washington la 26 mai 1999.

În cadrul întrevederii, procurorul-şef al DNA a subliniat faptul că fenomenul corupţiei afectează dezvoltarea societăţii româneşti în toate domeniile sale: economic, social, politic, ceea ce poate conduce, printre alte, la scăderea încrederii publice în democraţie şi la îndepărtarea de valorile europene şi Nord-Atlantice, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dna ii va invata pe fbi cum sa jefuiasca o tara intreaga fara sa fie nimeni tras la raspundere, cum sa spuna ca fapta nu exista, si cum sa transforme o tara bogata in colonie straina vanzand strainilor pamanturile si resursele tarii
0
0
Mai stiti cand a venit Bechtell in Romania se ne invete ei cum se fac autostrazile? Si au luat banii si inca mai platim autostrada inexistenta. Mai stiti cand s a dus in R. Moldova d na p******r european Kovesi sa i invete ea pe moldoveni cum sa combata coruptia si crima organizata? De ce nu i invata si pe cei de la DNA? Gratis. Aaaa....are nevoie America de niste bani. FBI sa l aresteze pe Biden pentru coruptie daca este asa profi. Dar sa fim seriosi. Nu l au arestat ei pe Nicusor Constantinescu desi avea mandat Interpol. In loc sa l extradeze l au gonit din SUA. Niste clovni.
0
0
ce p******e de oameni astia in afara sa incaseze bani multi nu fac nimic altceva
2
1
Trebuie educati-formati sa ierte vanzatorii, distrugatorii si hotii tarii!!
2
1
FBI nu a fost in stare sa combata coruptia la ei. Ce sa i invete pe cei din DNA altceva decat cum sa faca si mai multe dosare penale fara probe c doar pe suspiciuni rezonabole. S a mai auzit ceva despre furtul de combustibil din baza militara a NATO Kogalniceanu? A fost condamnat cineva? Daca dupa atata timp inca se mai plimba dosarul cred ca profesionalismul FBI e mult sub asteptari. Marea coruptie cu care ar trebui sa se lupte DNA scolita de FBI a fost adusa in Romania de multinationalele din vestul Europei si de peste ocean. Tot de acolo au venit si drogurile si traficul de persoane. Ce sa mai combati avum chiar si cu tehnicile speciale de incestigatii si cu tehnologiile inovatoare dupa ce raul s a facut. Pir si simplu daca traficantii si coruptii renunta la telefoane au scapat de condamnare. Ca oricum banii ii pastreaza. Adica ce sa faca DNA si FBI? Sa i aresteze pe cei care conduc Romania? Ca aia toti au bani din infractiuni. Se chetuie resurse degeaba pe obiective fantasmagorice.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510