REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Producător amendat cu 7.500 de lei pentru 20 de legături de ridichi

Producător amendat cu 7.500 de lei pentru 20 de legături de ridichi

Victor ROTARU 2 aprilie 2023 | 15:38 1449

Incidentul a avut loc în Piața Centrală din Bacău, în cursul anului trecut. Cel care a făcut publică povestea despre producătorul amendat pentru câteva legături de ridichi este chiar Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Producator amendat cu 7.500 de lei pentru 20 de legaturi de ridichi

Valentin Ivancea este unul dintre clienții vechi ai lui Costel, un mic producător din comuna Itești. Bărbatul e cunoscut în zonă pentru calitatea roșiilor pe care le cultivă dar și a murăturilor pe care le prepară după o rețetă tradițională.

Costel își comercializează produsele în Piața Centrală din Bacău, acolo unde are de înfruntat mai multe piedici care țin de reaua credință a funcționarilor de la stat. Așa a ajuns fermierul să fie amendat pentru 20 de legături de ridichi.

Amendă record, pentru câteva legături de ridichi

”Ca mulți alți mici producători & agricultori din comunele învecinate, care vin în Bacău să vândă roadele muncii lor și să câștige un ban cinstit, Costel a avut de înfruntat atât practicile scandaloase ale celor care conduc Piața Centrală, cât – mai ales – reaua-credință a doi funcționari de la Direcția Agricolă care i-au aplicat, în 2022, o amendă record, de 7500 de lei, pentru că avea pe tarabă 20 legături de ridichi. Ați citit bine, nu este o glumă: 7500 lei pentru 20 de legături de ridichi.

Astfel de funcționari sunt o adevărată cangrenă nu doar pentru sistemul bugetar, ci chiar în viața comunității, funcționari anonimi care se ascund după un proces-verbal de contravenție și trăiesc – bine mersi – într-o lume a lor.

Nu în realitatea celor care chiar muncesc pe brânci pentru a-și câștiga existența, care își plătesc dările la stat până la ultimul leu, iar de pe urma lor trăiesc mulți alți lucrători-zilieri cu precădere în perioada muncilor agricole”, a scris Valentin Ivancea pe contul lui de socializare.

Fermierul a contestat amenda în instanță și a câștigat

Președintele Consiliului Județean Bacău a descris ca ”dezgustător” modul în care funționari, precum cei care l-au amendat pe Costel pentru o legătură de ridichi, își fac treaba. Ivancea spune că în jurul piețelor s-a format ”un adevărat clan” care controlează afacerile micilor producători și îi falimentează ”cu nonșalanța proprie bugetarului”. S-a deghizat într-un om de serviciu pentru a intra în sala de forță,...

Fermierul din Bacău este unul dintre puținii producători care nu au acceptat situația, așa că a contestat amenda în instanță, unde a avut câștig de cauză.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În acest moment funcționarul care a aplicat amenda mai lucrează? Dacă DA atunci ne merităm soarta de "sclavi" în slujba îmbuibaților de politicieni de la putere.Ar trebui ca cel amendat să ceară daune în instanță!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510